در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

اصل اعتکاف خلوت کردن با خداست

به گفته حجت‌الاسلام وحیدی، اصل اعتکاف خلوت کردن با خداست. حال یک نفر در خلوت خودش فکر می‌کند، یک نفر توبه می‌کند، یک نفر قرآن می‌خواند.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر وحیدی، استاد ستاد تفسیر قم در پاسخ به این سوال که چه ماه‌هایی مختص اعتکاف است، گفت: اعتکاف اختصاص به ماه رجب ندارد، بلکه پیامبر گرامی اسلام اعتکاف را در ماه مبارک رمضان انجام می‌دادند. ایشان در ماه رمضان ۱۰ روز انتهای ماه را معتکف می‌شدند، که هدفشان وداع با این ماه مبارک بود. حداقل زمان اعتکاف سه روز است و چون از قدیم سنت علما بر این بوده که ماه رجب را اعتکاف می‌گرفتند، اعتکاف ماه رجب بیشتر جا افتاده است. وگرنه اعتکاف در ماه مبارک رمضان هم هست و پیامبر اسلام (ص) به مدت ۱۰ روز انجام می‌دادند‌.

حجت‌الاسلام وحیدی درباره لزوم حضور معتکف در مسجد توضیح داد: اینکه معتکف باید در مسجد حضور داشته باشد، به مباحث شرعی دین بر می‌گردد. ما حق نداریم از خودمان احکام بسازیم. مگر احکام مسجد با حسینیه یکی است؟ قطعاً یکی نیست. اصل اعتکاف حضور در مسجدالحرام، مسجدالنبی و مسجد کوفه است. بجز این مساجد در مسجد جامع شهر هم اجازه اعتکاف دادند؛ ولی نه در همه مساجد. با این حال، تمام علما اعتکاف در سایر مساجد را به نیت رجاء جایز دانستند.

استاد ستاد تفسیر قم با بیان اینکه معتکف باید در زمان اعتکاف احکام شرعی را رعایت بکند، افزود: مثلاً نباید از مسجد خارج بشود؛ مگر در موارد ضرورت. نباید در مسجد جدال کند. اصل اعتکاف خلوت کردن با خداوند متعال است. معتکف روز اول قبل از نماز صبح باید در مسجد باشد. اگر در وضوخانه و جای دیگر بود، اعتکافش محقق نمی‌شود. اصل اعتکاف خلوت کردن با خداست. حال یک‌ نفر در خلوت خودش فکر می‌کند، یک نفر توبه می‌کند، یک نفر دوست دارد بیشتر قرآن بخواند، یک نفر بیشتر صلوات می‌فرستد. بعضی‌ها ختم قرآن می‌کنند. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
دل خوشیم فقط روز نامه خبر باشگاه خبرنگاران