سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۷۰ درصد جرایم سایبری در کردستان مالی است

به گفته رئیس پلیس فتا کردستان ۷۰ درصد جرایم سایبری در کردستان مالی، ۱۴ درصد اخلاقی و ۱۶ درصد نیز سایر جرایم است.

باشگاه خبرنگاران؛ پریسا بهرامی - سرهنگ فیض الله منصوری اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۰ درصد جرایم را کشف کنیم و حدود ۵۶۸ نفر در این رابطه متهم دستگیر شدند؛ ضمن اینکه میزان کشف جرایم مالی ۶۵ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۷۰ درصد جرایم سایبری در حوزه مالی و نشان دهنده سطح پایین سواد رسانه‌ای است که باعث شده تا اعتماد بیجا به افراد ناشناس، موجب افزایش کلاهبرداری در فضای مجازی شود.

رادیو صبا جدیدترین شیوه کلاهبرداری

رئیس پلیس فتا کردستان با بیان اینکه در ۱۰ روز اخیر، کلاهبرداری تلفنی افزایش پیدا کرده، ادامه داد: افراد سودجو با بیان اینکه از رادیو صبا تماس می‌گیرند به شهروندان می‌گویند که برنده شدن ۳۰ میلیون تومان وجه نقد یا خودرو شده اندو بعد از آن با دریافت اطلاعات حساب بانکی و کد یک بار مصرف از فرد قربانی، به راحتی وارد همراه بانک شده و حساب بانکی افراد را خالی می‌کنند.

سرهنگ منصوری اظهار کرد: اخیرا با همین روش از حساب بانکی یکی از شهروندان کردستانی ۴۰۰ میلیون تومان برداشت و کلاهبرداری کرده‌اند.

وی تاکید کرد: توصیه ما به مردم این است که به هیچ وجه به تماس‌های تلفنی مبنی بر برنده شدن و دریافت اطلاعات حساب بانکی پاسخ ندهند؛ چرا که صرفا کلاهبرداری است.

سرهنگ منصوری با اشاره به اینکه یکی دیگر از جرایم سایبری، ارسال پیامک‌های حاوی لینک‌های آلوده تحت عنوان سهام عدالت، بسته معیشتی رئیس جمهور و سامانه ثناست، یادآور شد: شهروندان توجه داشته باشند به محض ورود به این لینک ها، افراد کلاهبردار، گوشی آنان را هک و وارد حساب بانکی می‌شوند و اقدام به تخلیه حساب می‌کنند.

افزایش ۷۰ درصدی جرائم اخلاقی

وی با بیان اینکه در حوزه جرایم اخلاقی، بیشترین موارد شامل ایجاد مزاحمت اینترنتی است، از مردم خواست تا تصاویر شخصی و خانوادگی خود را در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری نکنند، چرا که افراد سودجو از طریق ایجاد صفحه‌های جعلی، اقدام به بارگذاری این تصاویر و ایجاد مزاحمت و در نهایت اخاذی می‌کنند.

رئیس پلیس فتا کردستان با اشاره به اینکه میزان جرائم اخلاقی نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷۰ درصد افزایش دارد، ادامه داد: در این رابطه ۱۹۷ نفر دستگیر و ۶۶ درصد از جرائم نیز منجر به کشف و شناسایی متهم شد.

آموزش برای تمامی اقشار جامعه

سرهنگ منصوری با یادآوری اینکه حوزه آموزش اولویت کار پلیس فتاست، اظهار کرد:

در همین رابطه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۰۰ جلسه آموزشی برای جوامع هدف برگزار شد و یکی از اهداف ما در این حوزه، آموزش در سنین پایین است که نقش مهمی در کاهش جرایم سایبری در آینده دارد.

مردم کردستان قربانی هستند نه مجرم

وی با بیان اینکه مردم کردستان بیشتر قربانی جرایم سایبری هستند و نه مجرمان این حوزه، افزود: بیشتر مجرمان خارج از استان هستند و مجرم سایبری کم داریم.

رئیس پلیس فتا کردستان توصیه دیگری در حوزه خرید اینترنتی داشت و افزود: مردم حتما از سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند و در شبکه‌های اجتماعی به هر سایتی به هیچ وجه اعتماد نکنند.

سرهنگ منصوری به کلاهبرداری در قالب سایت‌های آگهی محور اشاره کرد و افزود: افرادی به قصد کلاهبرداری، کالا یا خودرویی را با قیمتی پایینتر از عرف بازار در معرض فروش گذاشته و درخواست بیعانه می‌کنند که به هیچ وجه نباید مبلغی به عنوان بیعانه پرداخت کرد و باید حضوری و در محل اقدام به خرید کالا یا خودرو و پرداخت مبلغ کرد.

وی ادامه داد: در سایت دیوار، درگاه پرداخت امن وجود دارد که بعد از تایید، پول به حساب فروشنده واریز می‌شود.

به گفته سرهنگ منصوری بیشترین بروز جرائم سایبری در استان مربوط به سنندج، بانه و مریوان است.

ضرورت نظارت والدین بر فعالیت مجازی فرزندان

رئیس پلیس فتا کردستان با اشاره به آسیب‌های فضای مجازی برای کودکان، اظهار کرد: از والدین درخواست می‌شود، نظارت کافی بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی داشته باشند تا به واسطه عدم آگاهی و استفاده ناآگاهانه در دام مجرمان سایبری قرار نگیرند.

سرهنگ منصوری ادامه داد: طی یک سال و نیم گذشته مرکز فوریت‌های سایبری در پلیس فتا راه اندازی شده و مردم با سامانه تلفنی ۰۹۶۳۸۰ و نیز پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا به آدرس fata.gov.ir می‌توانند تخلفات و جرائم سایبری را اطلاع دهند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.