سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزگار پُرتلاطم نساجی بروجرد؛ اخراج، ترس این روزهای کارگران

در این روزگار پر تلاطم، که چرخ اقتصاد بر مدار بی‌مهری می‌چرخد، کارگران، این ستون‌های استوار جامعه، با قامتی خمیده زیر بار سنگین مشکلات، روزگار می‌گذرانند.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سارا بابایی - سفره‌های‌شان رنگ باخته، نه از بی‌رغبتی، که از تنگدستی. بیمه، این مرهم زخم‌های روزگار، برای بسیاری از آنان، رویایی دست نیافتنی است و ترس از دست دادن همین اندک، سایه‌ای همیشگی بر زندگی‌شان افکنده است.

امنیت شغلی، چون سرابی در کویر، هر دم دورتر می‌شود و دل‌هایشان را از بیم و امید پر می‌کند. آنان، که چرخ‌های کارخانه‌ها و کارگاه‌ها را به گردش درمی‌آورند و با دستانی پینه‌بسته، زندگی را به جریان می‌اندازند، خود در گرداب مشکلات دست و پا می‌زنند. گویا فراموش شده‌اند، در هیاهوی بازارهای پر زرق و برق و در میان اعداد و ارقام بی‌روح. 

نساجی بروجرد، غول صنعتی لرستان که روزگاری نماد امید و شکوفایی بود، امروز در سکوت تلخ معضلات، نفس‌هایش به شماره افتاده است. هزار و هفتصد کارگر زحمتکش، در میان تار و پود نگرانی و اضطراب، روزگار می‌گذرانند. پنج ماه حقوق معوق، بیمه قطع شده، و نیمه تعطیل شدن کارخانه، سایه‌ی سنگین بی‌کاری را بر سر خانواده‌هایشان افکنده است. سکوت، حاکم بر فضای کارخانه است؛ سکوت آغشته به ترس از اخراج، سکوت ناشی از ناامیدی که در اعماق جان‌ها ریشه دوانده است.

کارخانه‌ای که در سال ۱۳۶۷، با ماشین‌آلات پیشرفته‌ی آلمانی و سوئیسی و همت فرزندان این مرز و بوم به بهره‌برداری رسید، امروز در اوج ظرفیت تولید خود یعنی بیش از ۲۰ میلیون متر پارچه خام و تکمیل شده و انواع نخ، در گرداب مشکلات دست و پا می‌زند. ریسندگی، بافندگی، و دوزندگی، سه بخش اصلی این مجموعه عظیم، امروز در سایه‌ی عدم پرداخت حقوق و ناامنی شغلی، در وضعیتی نگران‌کننده به سر می‌برند.  

بخش دوزندگی که در دولت سیزدهم راه‌اندازی شده بود و نوید آینده‌ای روشن را می‌داد، نیز از این بحران بی‌نصیب نمانده، اما امید هنوز خاموش نشده. استاندار لرستان، با تشکیل کارگروه ویژه و نظارت روزانه بر وضعیت کارخانه، تصمیم به حل مشکلات این واحد تولیدی گرفته است. شاهرخی، با تاکید بر اهمیت حفظ اشتغال فعلی و افزایش آن تا سقف ۲۵۰۰ نفر، از ظرفیت‌های افراد توانمند و نخبگان برای رفع مشکلات این واحد تولیدی استفاده خواهند کرد.   

طرح مشکلات کارخانه در ستاد ملی تسهیل، و تشکیل اجماع نمایندگان شهرستان برای حل مشکلات بروجرد، نشانه‌هایی از توجه مسئولین به این بحران می‌باشد، بحرانی ناتمام که تمام توجه مسئولین را می‌طلبد. 

زمزمه‌های خاموشی در کارخانه‌ی امید، صدای فریاد خاموش کارگرانی است که سال‌ها با عشق و تلاش، در این مجموعه به تولید پرداخته‌اند.  

امید می‌رود با همت مسئولین و تلاش همه جانبه، این کارخانه‌ی عظیم از رکود بیرون آمده و بار دیگر به نمادی از رونق اقتصادی و اشتغال در لرستان تبدیل شود.  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۳ دی ۱۴۰۳
الان فکر میکنی با این قصه چیو ثابت کردی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ فکر میکنی بقیه کارگرها اوضاعشون گل و بلبله ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ دنبال چی میگردین ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چشمتو باز کن برو ببین طرف با دکترا فوق لیسانس لیسانس داره کارگری میکنه برای 7 صبح تا 7 شب یه سره سرپاس داره 13 میلیون میگیره اگه شیفتشم چرخشی باشه 15 تومن من خودم دیروز تو یه شرکت خصولتی رفته بودم اسم نمیبرم تو دفتر یه مدیر عامل 2 نفر یه خانم منشی بود و یه آقایی مسول دفتر بودن از 8 صبح تا نزدیک 1 ظهر که اونجا بودم روی صندلی نشسته بودن یا داشتن با گوشی بازی میکردن یا میرفتن تو اتاقای دیگه با کارمندای دیگه مشغول بودن از ساعت یک تا 2 هم که ناهار خوردن و کار تعطیل و علنا از ساعت 1 کسی کاری نمیکرد و اکثرا 2/5 رفتن خونه آبدارچی میگفت هرکدوم از این افراد سفارشی یه جایی هستن و زیر 25-30 میلیون حقوق نمیگیرن
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۳ دی ۱۴۰۳
مسئولین بجز تخریب و ویرانگری چیزی به ارمغان نیاوردند برای این ملت
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۳ دی ۱۴۰۳
واقعا همینطوره
ایرانی
۰۸:۵۷ ۲۳ دی ۱۴۰۳
اول نساجی مازندران و بعد نساجی بروجرد. باید فکری به حال مافیای واردات پارچه و پوشاک از ترکیه کرد.
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۳ دی ۱۴۰۳
خاک بر سرتون