سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مغزهایی که فرار نمی کنند، تولید می کنند + فیلم

نمایشگاه دستاوردهای جوانان موفق در شهرک سدید کرمان با حضور بزرگترین شرکت دانش بنیان کشور برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرضیه السادات حسینی راد - صبح زمستانی سردی است و نمایشگاه دستاورد‌های صنعتی بچه‌های مسجدی و فعال این بار میهمان هم دارد و بخشی از فضای مسجد زیبای شهرک در اختیار دوستان اصفهانی شان دربزرگ‌ترین شرکت دانش بنیان کشور یعنی بهیار صنعت سپاهان است.

محصولات دانش بنیان و عمدتا در حوزه سلامت در بخشی از مسجد شهرک در معرض دید هستند تخت‌های مختلف بیمارستانی تا دستگاه پرتودرمانی بومی سازی شده و سی تی اسکن هستند و دستگاه ایکس ری و جت ۸ نفره نیز در قالب فیلم نمایش داده می‌شوند.

 صنعتی که حالا بعد از گذشت این سال‌ها ۷۰۰ نیرو دارد آن هم جوانان نخبه و دارای ایده با روحیه جنگنده و انقلابی که دنبال رفع نیاز‌های کشورشان هستند.

حسینی مدیربهیارصنعت اصفهان درباره این تولیدات می‌گوید: نوید نجات بخش ونکویی دو جوان خلاق و فعال بودند که علاقه عجیبی به تولید برای ایران داشتند سال ۷۸ اولین بار تصمیم می‌گیرند وارد تولید شوند، آنها تحصیل کرده رشته الکترونیک  و مکانیک دانشگاه بودند از آنجایی که  به سبب نبود بودجه پس زده می شوند برای راه اندازی اندیشه های خود راهی شهرک صنعنی نایین می شوند.

 در شهرک صنعتی نائین چند دستگاه ساده برش و تراشکاری خریده و اولین نیاز آن روزهای کشور یعنی تولید تخت بیمارستانی را شروع می‌کنند، این دو جوان خلاق تصمیم می‌گیرند برخی آیتم‌ها را برای رفاه بیمار به این تخت تولیدی اضافه کنند، اما تخت تولید شده هزینه چند برابر تخت‌های موجود در بیمارستان‌ها را پیدا می‌کند در نتیجه مدتی طول می‌کشد تا بازار از تخت‌های تولید شده این دو جوان استقبال کند و از آن روز تا امروز ۲۵ هزار تخت حرفه‌ای که در بیمارستان‌های آن سال به بنز معروف شده بود، تولید شده است.

این مجموعه بزرگ همچنین دستگاه پرتودرمانی یا به عبارتی شتاب دهنده خطی درمان سرطان وسی تی اسکن را با دانش جوانان ایرانی بومی سازی کرده و برای مراکز درمانی نمونه این دستگاه‌های گران قیمت را ساخته یا در دست ساخت دارند وموفق شدند نیاز کشور به این بخش را رفع و از واردات گران قیمت آن جلوکیری کنند.

اما چند سال قبل که مقام معظم رهبری اعلام می‌کند درصد بالایی از قاچاق به کشور ما از مبادی رسمی انجام می‌شود و دستگاه ایکس ری در گمرک‌های ما وجود ندارد که کامیون وکانتینر‌های ورودی را بررسی کند ایشان از جوانان تحصیل کرده ومدیران می‌خواهد یا این دستگاه را بسازند ویا وارد کنند واین چنین می‌شود که تیم بهیارصنعت با استفاده ازتوان وسرمایه‌های خرد مردمی دستگاه ایکس ری را برای چندین گمرک کشور ساخته وتحویل می‌دهند واین گونه امر رهبری رادر حوزه جهاد اقتصادی اجابت می‌کنند.

آقای حسینی مدیربهیار صنعت سپاهان می‌گوید: امسال مثل سال‌های گذشته در کرمان حاضر و بستری فراهم شد تا از موضوعی صحبت کنیم که امروز می‌تواند شروعی باشد بر حرکت در خط مقدم حرکت‌های مردمی وآن هم صحنه میدان جنگ اقتصادی هست که نیاز است مردم درآن حضور پیدا کنند ما نیز به عنوان مجموعه دانش بنیان تلاش کردیم در ۲۵ سالی که مشغول کارهستیم به سهم خودمان دراین بخش ورود کنیم. 

وی از جمله تولیدات عرضه شده این مجموعه را دستگاه پرتودرمانی (شتاب دهنده خطی)، دستگاه ایکس ری کانتینری که مسئولیت حفاظت از مرز‌های اقتصادی ما را برعهده دارد و دستگاه سی تی اسکن در حوزه تشخیص ذکر کرد و گفت: امروز بالای ۲۰۰ پروژه در حوزه‌های مختلف داریم که به طور مثال در حوزه هوافضا هواپیمای جت اختصاصی ۸ نفره در دست ساخت است همچنین دیگر پروژه هایمان درحوزه‌هایی است که نیاز امروز کشور یا در آینده نزدیک خواهد بود.

وی درخصوص میزان استقبال از نمایشگاه نیزگفت:فضای خیلی خوبی شکل گرفت و در مدتی کرمان بودیم از دانشجو تا دانش آموز و فعال اقتصادی وهم میهمانان سالگرد حاج قاسم که از قسمت‌های مختلف کشور درمراسم سالگرد حضور داشتند از این نمایشگاه بازدید و فضای خیلی خوبی در تبادل علم واندیشه را تجربه کردیم.

در کنار این نمایشگاه تولیدات جالب توجه فعالان وتولیدکنندگان شهرک سدیدکرمان نیز به نمایش گذاشته شده است.

آقای شجاعت به نمایندگی از مجموعه سدید کرمان که خاستگاهش مسجد امام حسین خیابان مهدیه کرمان است می‌گوید: تمام این تولیدات کار جوان‌هایی است که در فکرشان رفع نیاز‌های داخلی، اولویت دارد.

از روز‌هایی می‌گوید که ایده شهرک در ذهن بچه‌های فعال مسجد افتاد آن هم اقتصاد اسلامی، ۵۰ میلیون تومان هزینه اولیه‌ای بود که آن هم با کلی قرض از این و آن جمع شد وقتی این پول را درحساب گذاشته وپرینت آن را ارائه کردند و اسباب خنده اعضای کمیسیون شد چرا که همان زمان شهرک صنعتی شماره ۴ با ۱۴ میلیارد تومان مجوز گرفته بود.

امروز، اما شهرک سدید با ۱۱۰ واحد فعال است و شهرک صنعتی شماره ۴ همچنان راکد است، شهرک را با هزینه‌های شخصی وایجاد پل ارتباطی با سرمایه گذاران برقرار کرده ودو سال بعد از راه اندازی این شهرک نمونه کشوری شدند.

محصولاتی که ارائه شده است ازقطعات مورد نیاز صنایع تا موزاییک وسنگ‌های تولیدی مجموعه تا محصولات دانش بنیان وبا تکنولوژی جدید روی میز‌ها قرار دارند.

دوستان شهرک سدید در ادامه کارورود به عرصه فناوری را تعریف کردند و مرکز رشد فناوری را در جوار تولید کننده‌ها ایجاد کردند و ۴۴ تیم اکنون دارند که ۱۶ تیم نیز قرارداد دارند که یکی از این تیم‌ها روی آسفالت اتومات خیابان‌های شهر کرمان کار می‌کنند، پروژه دیگر این مجموعه دخالت دادن هوش مصنوعی در درمان بیماری‌های ریوی است.

یکی از تیم‌های این مجموعه درحال کار بروی تولید گوشت مصنوعی از مواد طبیعی غذایی هستند که در حوزه امنیت غذایی فعال هستند.

هوشمندسازی چراغ‌های راهنمایی ورانندگی، تولید موتور‌های سنگین مختلف والبته ضدآب برای صنایع، تولید سی ان سی لیزر، تولید تجهیزات اندازه گیری دقیق، تولید فتومتر برای تونل‌ها بخشی از تولیدات جوانان نخبه دراین مرکز هستند.

هر کدام از این تولیدکننده‌ها به تنهایی قصه جالبی دارند که باید به دنبال آن رفت وبرای مردم آن را بازگو کرد که در آینده نزدیک این قصه ها را بازگو می کنیم.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.