سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اثرات روانی جنگ رژیم اسرائیل بر شهرک نشینان صهیونیست

مطالعه بزرگی در اراضی اشغالی نشان داد جنگی که رژیم اسرائیل علیه غزه آغاز کرده است، بر سلامت روان شهرک نشینان صهیونیست به شدت تاثیر گذاشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - تحقیقات جامع انجام شده در مرکز آکادمیک رووین که اثرات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ شمشیر‌های آهنین را بر شهرک نشینان اشغالگر صهیونیستی بررسی می‌کند، شکاف گسترده‌ای را در جامعه رژیم اسرائیل آشکار کرد.

این تحقیق نشان داد که ۱۵ ماه پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بسیاری از شهرک نشینان هنوز در زندگی روزمره خود با مشکلات زیادی رو‌به‌رو و آنها بیشتر نگران آینده موجودیت خود هستند. اضطراب وجودی آنها را رها نمی‌کند و نتایج نشان داده است که ۸۲ درصد نگران وضعیت موجودیت رژیم هستند، ۵۰ درصد از بدتر شدن اوضاع خواب خود و تغییرات قابل توجه در آن را گزارش کردند و ۲۶.۷ درصد افکار منفی خودکشی را تجربه کردند.

پروفسور یوسی لوی بلاز، رئیس مرکز تحقیقات خودکشی و درد روانشناختی در رووین، در این خصوص گفت: بدن و ذهن برای تعامل مشکل پیدا می‌کنند و این در بی‌صبری، مشکل تمرکز، تنش بالا و ناتوانی در لذت بردن از هر چیزی ظاهر می‌شود. شهروندان احساس می‌کنند  انگار زندگیشان متوقف شده است.

این تحقیق که با مشارکت دکتر کارمل بلانک و دکتر یواو گروبایس از مرکز آکادمیک رووین و پروفسور یووال نریا از دانشگاه کلمبیا انجام شد، شامل بررسی نمونه‌ای از شهرک نشینان صهیونیست بر اساس پنج معیار در ماه‌های قبل از ۷ اکتبر و چند ماه بعد است.

پروفسور یوسی لوی بلاز که روانپزشک بالینی نیز است، گفت: با توجه به کاهش شدت علائم روانشناختی غیرطبیعی، می‌توان گفت که اسرائیل به آرامی در حال بازگشت به خود است همانطور که علائم پس از سانحه وجود دارد، با این حال، در مسائل زندگی روزمره، می‌بینیم که حتی پس از گذشت بیش از یک سال، سطح عملکرد  شهروندان اسرائیل پایین است و این ترس و نگرانی چندان شهروندان را رها نمی‌کند. 

نتایج تحقیق نشان داد که ۱/۵۵ درصد از پاسخ دهندگان درد شکم یا کمر، ۳/۵۱ درصد سردرد، ۶/۳۴ درصد تنگی نفس و نبض سریع و ۱۵ درصد سرگیجه یا غش را گزارش کردند.

علاوه بر این، بسیاری از شهرک نشینان اشغالگر کاهش عملکرد را تجربه کردند که به این شرح است ۵۰ درصد بدتر شدن کیفیت قابل توجه خواب، ۴۸ درصد کاهش توانایی تمرکز، ۴۷ درصد بی صبری،  ۵۹ درصد کاهش در احساس آرامش روانی و ۶۰ درصد کاهش امنیت شخصی را گزارش کردند.

یوسی لوی بلیز در ادامه اعلام کرد که شهرک نشینان صهیونیست تمایلی به رفتن به سر کار یا انجام وظایف خود ندارند، زیرا آنها احساس ترس یا اضطراب می‌کنند. حتی پدران امروز نیز ایفای نقش خود را به عنوان پدر و مادر دشوار می‌دانند، زیرا خود با مشکلات، افکار خودکشی و ترس از ترک خانه رو‌به‌رو هستند و این درحالیکه است که بیش از یک سال از وقایع هفت اکتبر می‌گذرد.

از نظر شدت علائم روانشناختی، تحقیقات نشان می‌دهد که سطوح بین گروه‌های جمعیتی متفاوت است، به طوری که زنان صهیونیست سطح قابل توجهی بالاتری از اضطراب، افسردگی، علائم PTSD، خستگی و علائم جسمی را در مقایسه با مردان این رژیم گزارش می‌کنند. 

این نتایج نشان داد که اگرچه علائم روانی شهرک نشینان صهیونیست نسبت به ماه‌های اول پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ کاهش یافته است، اما همچنان گروه‌هایی در معرض خطر بیشتر هستند.

منبع: العهد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.