سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری؛

محروم شدن کارمندان شهر‌های کوچک از هزینه ایاب‌وذهاب، مصداق تبعیض نیست

دیوان عدالت اداری اعلام کرد: محروم شدن کارمندان شهر‌های کوچک از هزینه ایاب‌وذهاب، مصداق تبعیض نیست و قابل پرداخت است.

به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری؛ بدنبال شکایت از نهاد ریاست جمهوری و معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت کشور وزارت کشور دفتر امور حقوقی و معاونت اول ریاست جمهوری در خصوص ابطال ماده ۵ آیین نامه اجرایی پرداخت مزایای جانبی به کارکنان دستگاه‌های اجرایی هیات تخصصی دیوان عدالت اداری اعلام داشت هدف از تصویب بند د تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور کمک به پرداخت عادلانه کمک رفاهیات به کارکنان دولت بوده و کمک هزینه ایاب و ذهاب از جمله مواردی است که تابع شهر محل سکونت و اشتغال کارمندان است و، چون هدف از پرداخت این هزینه جبران بخشی از هزینه‌هایی است که کارمندان در راستای انجام وظیفه خود در مراجعه به محل کار صرف می‌کنند تا بدین ترتیب میزان حقوق دریافتی آنها با حقوق دیگر کارمندان تفاوت چندانی از حیث قدرت خرید پیدا نکند و با توجه به اینکه هزینه زندگی از جمله هزینه ایاب و ذهاب در کلان‌شهر‌ها و شهر‌های دارای پانصد هزار نفر جمعیت و بالاتر بیشتر است، به منظور جبران بخشی از هزینه مذکور کمک ماهانه برای آن در نظر گرفته می‌شود و طبعاً لحاظ بعد مسافت محل سکونت و محل کار در شهر‌های مورد اشاره با توجه به افزایش زمان و هزینه تردد میان آنها، ضرورت تفکیک مبلغ مرتبط با ایاب و ذهاب از سایر مناطق جغرافیایی و توزیع و پرداخت عادلانه این هزینه به کارمندان را ایجاب می‌نماید.

ماده ۵ آیین نامه اجرایی پرداخت مزایای جانبی به کارکنان دستگاه‌های اجرایی که مقرر گردیده بود کمک هزینه ماهانه ایاب و ذهاب به مشمولانی که از خدمات حمل و نقل سازمانی نظیر سرویس یا خودروی سازمانی استفاده نمی‌کنند در تهران مبلغ سه میلیون ۳،۰۰۰،۰۰۰ ریال و در شهر‌های دارای پانصد هزار نفر جمعیت و بالاتر، دو میلیون (۲،۰۰۰،۰۰۰) ریال قابل پرداخت است مورد پذیرش واقع نگردید.

در نظر گرفتن مبلغ بیشتری برای این قسم از مزایای جانبی در رابطه با کارکنان شاغل در شهر‌هایی مانند تهران نه تنها تبعیض ناروا نبوده و مخالف اصول قانون اساسی نمی‌باشد بلکه با مقدمه فوق‌الذکر، انصاف و عدالت نیز این تفاوت را ایجاب می‌نماید با عنایت به مراتب فوق ماده فوق الذکر قابل ابطال نمی‌باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
مهران
۲۱:۲۶ ۱۸ دی ۱۴۰۳
هدف از این کمک‌هزینه، جبران هزینه حمل‌ونقل کارمنده
تو شهر کوچک با دوچرخه هم میشه رفت‌وآمد کرد. در صورتی که این ۳۰۰ هزار تومن به‌زور پول اتوبوس رو جبران میکنه. ضمن اینکه ساعت‌ها تو ترافیک میمونه.
اگه قرار چیزی به شهرستان‌های کوچک پرداخت بشه، بهتره به یه عنوان دیگه باشه. نه اینکه این بند رو خرابش کنن.
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۸ دی ۱۴۰۳
زندگی در شهرهای کوچیک که بدون ترافیک و آلودگی هوا هستند = زندگی در بهشت
زندگی در تهران آلوده و ترافیک زده = زندگی در جهنم
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۸ دی ۱۴۰۳
وضع ایران دادن مرگ چی برای ملت مانده ستم به به کل ایران شده مشکل سخت بی پولی دربیمارستان دکتر متخصص خیلی کم وضع مردم خوش وخیلی خوش خوش به حال گدا علنی اشکار
نوری
۱۰:۴۰ ۱۸ دی ۱۴۰۳
چرا دولت امکانات شهرای بزرگ را با شهرهای کوچک مقایسه نمی کند به فرض مثال اگردرشهرهای کوچک یک نفر مریض بشود هیچ امکاناتی نیست بایستی هزینه کند تا به شهرهای بزرگ برود برای یک آزمایش ،سونوگرافی ساده ویا دندان پزشکی کلی هزینه کند آیا این عدالت است .
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۸ دی ۱۴۰۳
ایکاش ما هم در تهران کار میکردیم نه در مناطق محروم مانند لرستان،بنده که اصالتا شمالی و ساکن تهرانم مجبورم هر ماه کلی هزینه اتوبوس یا گاهی هواپیما بدهم که خود را به محل کارم برسانم....گویا این نکته ها از چشم دیوان عدالت دور میماند
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۸ دی ۱۴۰۳
همه برای ایران ایران برای تهران