سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبات کادر فنی حلقه گمشده فوتبال ایران؛

نیمکت‌های لرزان، سرمربیان نگران

تغییر و تحولات در کادر فنی تیم‌های فوتبال در نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال زیاد بوده و تیم خیبر در این زمینه رکوردار است.

مسابقات نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال در حالی به پایان رسید که ۷ تیم از ۱۶ تیم سرمربیان خود را تغییر دادند و تیم خیبر خرم آباد با ۳ بار تغییر سرمربی بیشترین تعویض کادر فنی را داشته است.  

بعد از گذشت ۱۵ هفته از  مسابقات، ۱۰ سرمربی از قطار لیگ برتر فوتبال پیاده شدند که این موضوع نشان دهنده بی ثباتی در نیمکت فنی تیم‌ها است و مدیران نتیجه گرا خیلی سریع دست به تغییر سرمربی خود می‌زنند تا شوکی به تیم خود وارد کنند.  

گاهی اوقات تغییر سرمربی شوک مثبتی ایجاد می‌کند که این موضوع در تیم‌های فوتبال سپاهان و پرسپولیس نمود عینی پیدا کرد و این تیم‌ها با حضور سرمربیان جدید متحول شدند و نتایج خوبی گرفتند. البته تغییرات پیاپی  سرمربی در تیم‌های پایین جدول کارساز نبوده و این تیم‌ها همچنان فانوس به دست در قعر جدول هستند.  

 سرمربیان تیم‌های فوتبال شامل  سپاهان (ژوزه مورایس - هوگو آلمیدا- پاتریس کارترون)، پرسپولیس (خوان کارلوس گاریدو - کریم باقری (سرمربی موقت)، استقلال تهران (جواد نکونام - سهراب بختیاری زاده-  پیتسو موسیمانه)، مس رفسنجان (محرم نویدکیا - مسعود شجاعی)، خیبر  خرم آباد (رضا مهاجری - مارکو اورلیو - سعید دقیقی)، شمس آذر (سعید دقیقی - رضا مهاجری)، هوادار (سید مهدی رحمتی - امیدرضا روانخواه)  این نفرات بودند که در طول نیم فصل اول  تغییر پیدا کردند که سرمربی جدید پرسپولیس هنوز مشخص نشده است.  

افراد به درستی در فوتبال کشورمان انتخاب نمی شوند 

سیامک رحیم پور کارشناس فوتبال درباره تغییر و تحولات زیاد در کادر فنی تیم‌های لیگ برتر فوتبال اظهار کرد: ما معمولا پله‌ها را برعکس می‌رویم و یا اینکه کار‌ها را برعکس انجام می‌دهیم. در فوتبال روز دنیا می‌آیند و یک کمیته فنی تشکیل می‌دهند و این کمیته فنی می‌آید سرمربی و کادر فنی را انتخاب می‌کند و  کادر فنی می‌آید نفرات خود را اعلام می‌کند و باشگاه‌ها براساس برنامه سالیانه خود بازیکنان را طبق لیست سرمربی جذب می‌کند. اما در فوتبال کشورمان، افراد به درستی انتخاب نمی‌شوند و کسی هم به دنبال بهبود شرایط نیست. ابتدا تیم‌های ما می‌آیند بازیکن جذب می‌کنند و بعد سرمربی می‌آورند و سپس کمیته فنی تشکیل می‌دهند. بعد از آن می‌گویند دعوا بین کادر فنی و مدیریت است و این موضوع را پارسال در تیم استقلال مشاهده کردیم. این‌ها ضعف‌هایی هست که در مدیریت باشگاه‌های ما اتفاق می‌افتد.  

هر سال شاهد معضلاتی در فوتبال کشورمان هستیم 

او افزود: معضلاتی وجود دارد  که ما سال‌های سال داریم در فوتبال کشورمان مشاهده می‌کنیم. دقیقا زمانی که به مسابقات می‌رسد مدیر عامل را عوض می‌کنند و بعد بازیکن می‌گیرند و سپس کادر فنی می‌آید و همه چیز با یکدیگر ربط پیدا می‌کند تا کسی گردن نگیرد. اگر همه مسائل  صحیح و در وقت خود اتفاق بیفتد و مدیرعامل به موقع انتخاب شود و او  به درستی کادر فنی را برگزیند و سرمربی هم براساس تفکرات خود بازیکن بگیرد در آن صورت مشکلی پیش نمی‌آید. برخی از مدیر عاملان می‌گویند که ما فقط یک سال  مدیر هستیم و در همان سال هم  سو استفاده برای منافع شخصی خود می‌کند و این‌ها به بخش‌ها نظارتی ما برمی گردد که باید بیشتر دقت کنند.  

تغییرات زیاد باعث عدم هماهنگی بین بازیکنان می شود 

کارشناس فوتبال درباره اینکه در برخی از تیم‌ها تغییر سرمربی شوک مثبتی ایجاد کرده است، گفت: تغییرات زیادی که درون تیم‌ها اتفاق می‌افتد باعث عدم هماهنگی بین نفرات می‌شود. تیمی مثل خیبر خرم آباد که سال اول حضورش در لیگ برتر فوتبال است، تجربه کمتری دارد و این موضوع باعث شده که تغییرات زیادی در این تیم اتفاق بیفتد. بخشی از بازیکنان خیبر لیگ یکی هستند و تا بخواهند با شرایط خودشان را وفق بدهند زمان می‌برد و با آزمون و خطا جلو می‌روند. باشگاه هوادار در چند سال گذشته در منطقه خطر بوده است. سید مهدی رحمتی هم قبل از رفتنش بیان کرده بود که بازیکنان فعلی در حد لیگ برتر نیستند و  تیم هوادار نیاز به تغییرات زیاد در نقل و انتقالات دارد. اگر این تیم در نقل و انتقالات خوب عمل نکند متاسفانه در پایان فصل یک سهمیه از تهران حذف می‌شود و امیدوارم این اتفاق نیفتد و نیاز به این است که یک نگرش مجدد و بازنگری صحیح در این باشگاه رخ بدهد و  در نیم فصل آن تغییرات را بتوانند ایجاد کنند تا ابزار لازم برای موفقیت را داشه باشند. آنچه که مشخص است وقتی کادری عوض می‌شود دست کادر فنی بعدی باز می‌شود که من در حقیقت این تیم را نبستم و شرایط را گردن نگیرد و این نفرات به درد این سیستم نمی‌خورند. در حالی که ما در فوتبال یک تئوری داریم که سرمربی باید براساس شرایط و بازیکنان، روش و سیستم خود را انتخاب کند. آن چیزی که ما با آن چالش داریم این است که وقتی فردی وارد یک مجموعه می‌شود نگاه به ابزار نمی‌کند و می‌خواهد ابزار را به سیستمش مطابقت بدهد و همین موضوع باعث می‌شود که تیم نتیجه نگیرد.  

در باشگاه پرسپولیس ریل گذاری از زمان برانکو صورت گرفته است 

او خاطر نشان کرد: باشگاه پرسپولیس تفاوت فاحش با سایر باشگاه‌ها دارد چرا که در آنجا یک ریل گذاری از زمان برانکو شده است و نفراتی مثل سید جلال حسینی و کریم باقری که مجددا به چرخه مربیگری آمدند می‌دانند که چه طوری می‌توانند به نتیجه برسندبه خاطر همین تغییرات خوبی توانستند ایجاد کنند. اما گاریدو  شناختی نداشت و  در سطح پرسپولیس نبود و در نهایت  نتوانست علل نتیجه نگرفتن تیم را متوجه شود.   همچنین باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال برخلاف سال‌های گذشته بیشتر بازی‌های خود را میهمان بودند و سرخابی‌ها در ورزشگاه آزادی برابر حریفان خود بهترین نتایج را می‌گیرند، اما امسال این ۲ تیم هنوز نتوانستند در مسابقات لیگ برتر  و لیگ نخبگان آسیا میزبان باشند و  اکثر  بازی‌های خود را در شهر‌های دیگر برگزار کردند. این موضوع می‌تواند یکی از دلایل نتیجه نگرفتن این ۲ تیم باشد. حضور کریم باقری و  سید جلال حسینی در راس کادر فنی به پرسپولیس کمک کرد و  علاوه بر این، یکسری از بازیکنان قدیمی مثل امید عالیشاه و وحید امیری سبک  گذشته را  به بازیکنان جدید انتقال دادند و آنها را به روز رسانی کردند و  این موضوع را فهماندند که ما با این شیوه در مسابقات به نتیجه می‌رسیم. متاسفانه استقلال در این سال‌ها از این شرایط برخوردار نبوده و نیست.  

موسیمانه توجیه نشده که باشگاه استقلال به دنبال پیروزی است 

رحیم پور بیان کرد: مشکل اصلی استقلال این هست که همیشه اختلافی بین کادر فنی و مدیریت وجود  داشته است . در حقیقت چالشی بین مدیرعامل و سرمربی استقلال وجود داشت و در نهایت این اختلاف به امسال کشیده شد و  موسیمانه به جای نکونام هدایت آبی پوشان را برعهده گرفت که این مربی هم به نظر می‌رسد زیاد توجیه نبوده است که کدام تیم آمده و دنبال چه چیزی هست. درست است ۴ مساوی متوالی  به دست آورده است، اما  هواداران باشگاه بزرگ استقلال از تیم خود برد می‌خواهند. اصلا سبکی که   در سرخابی‌ها شکل گرفته  و سینه به سینه از  بازیکنان قدیم به بازیکنان جدید منتقل شده است،  روح پیروزی هست و آنها  به دنبال این هستند که برنده باشند. به نظر می‌آید که موسیمانه هنوز نمی‌داند در کجا قرار گرفته است و باشگاه استقلال به دنبال مساوی نیست، چون هر ۳ مساوی ۲ باخت محسوب می‌شود و  این نتایج باعث می‌شود که آبی پوشان از شرایط ایده آل فاصله بگیرند. وقتی بخواهیم این تیم‌ها را با هم مقایسه کنیم شرایطشان با هم فرق می‌کند و علت نتیجه گرفتن و یا نتیجه نگرفتن این تیم‌ها به عوامل درونی خودشان و شرایطی که در فوتبال ما وجود دارد بستگی دارد. مشکل اصلی  فوتبال ما در نیم فصل اول، نداشتن زمین و میهمان بودن به جای میزبان بودن سرخابی‌ها بود که بیشترین ضرر را این ۲ باشگاه متحمل شدند.  

تغییرات زیاد کادر فنی نشان می دهد که با فوتبال روز دنیا فاصله داریم 

فرشید طالبی کارشناس فوتبال درباره تغییرو تحولات در کادر فنی تیم‌ها گفت: به نظرم  تغییرات سرمربی در نیم فصل اول ۲ رقمی شده باشد و این مسئله نشان می‌دهد که ما با فوتبال حرفه‌ای  روز دنیا  فاصله داریم. انتخاب‌های ما موفق نبودند که این موضوع به مدیران برمی گردد. با توجه به فوتبالی که با حواشی عجین شده است، هنوز از ایده آل‌ها دور هستیم. ما موقعی می‌توانیم فوتبال خوبی داشته باشیم که خدمات برای همه یکسان باشد و همه به حق و حقوق مساوی برسند و اتفاقات داوری در خصوص VAR چقدر در نیم فصل اول موثر بوده است و خود به خود فوتبال ما به حواشی دامن زده است. به هر حال  تا ۲ هفته پیش هر ۳  تیمی که در صدر جدول لیگ ما بودند از مربی خارجی بهره می‌بردند و شاید برای فوتبال ما یک زنگ خطر  باشد و این موضوع بیانگر این است که فوتبالمان هنوز با ایده آل‌ها فاصله دارد.

ما استاد تغییر مربیان در کشورهای حوزه خلیج فارس شدیم 

طالبی بیان کرد: منتهی مراتب با تمام جوانب یک اتفاقی در فوتبال ما افتاده است، که مربیانی که ضد فوتبال بازی می‌کنند در لیگ ما خیلی کم هستند و در برخی از بازی‌ها تعدد گل وجود دارد و تیم‌ها بالا بازی می‌کنند و ۵ و ۳ گل در بازی‌های ما رد و بدل می‌شوند و این موضوع هم می‌تواند یک فاکتور مثبت باشد و تیم‌ها به فوتبال جذاب و رو به جلو روی آوردند و از آن طرف می‌تواند یک عیب باشد که این تعداد گل خوردن برخی از تیم‌ها به ساختار دفاعی برمی گردد. یک نیم فصل پر از فراز و نشیب و حاشیه بود که در آن خیلی مسائل وجود داشت و تعدد مربیان که ما استاد کشور‌های حوزه  خلیج فارس و خاور میانه در زمینه تغییر مربیان  شدیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حسنی
۱۴:۳۰ ۱۷ دی ۱۴۰۳
رئیس باشگاهه کوتاه بین هستند زود تحت تاثیر قرار میگیرند پیروزی کجا باقری نتیجه گرفته هوادار تحه جدولی بردن پیروزی نیست