سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه میزان از جمعیت کشور‌های جهان دچار فقر شدید هستند؟

رییس موسسه کار و تامین اجتماعی گفت: بیش از ۶۱۴ میلیون نفر، معادل ۷. ۶ درصد از جمعیت کره زمین، دچار فقر شدید هستند.

ابراهیم صادقی فر رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در اولین نشست از سلسله نشست‌های گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر به بررسی چالش‌های فقر در ایران و جهان پرداخت.

وی با اشاره به آمار‌های جهانی، گفت: بیش از ۶۱۴ میلیون نفر، معادل ۷. ۶ درصد از جمعیت کره زمین، دچار فقر شدید هستند. این آمار نشان می‌دهد که پانصد و ۵۵ میلیون نفر از این افراد در مناطق روستایی و ۶۷ میلیون نفر در مناطق شهری زندگی می‌کنند.

به گفته وی بنا بر آمار‌های جهانی تعداد مردان و زنان دچار فقر شدید تقریباً برابر است؛ به طوری که ۳۰۷ میلیون نفر مرد و ۳۰۶ میلیون نفر زن با این مسأله مواجه هستند. نکته قابل ملاحظه اینکه ۱۳۵ میلیون نفر از این افراد زیر ۱۵ سال سن دارند که نشان‌دهنده تأثیر فقر بر خانواده و نسل است.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی همچنین به وضعیت فقر در ایران اشاره کرد و افزود: امروزه فقر در ایران یک مسأله حاشیه‌ای نیست و تبدیل به واقعیت انکارناپذیر شده که بخشی از جامعه را درگیر کرده است.

صادقی فر با اشاره به آمار‌های موجود در زمینه بازماندگی از تحصیل گفت: در حال حاضر بازماندگی از تحصیل در حال افزایش است. متأسفانه این موضوع ناشی از عوامل اجتماعی و اقتصادی مانند کمبود فضای آموزشی و نابرابری آموزشی ناشی از گسترش مدارس خاص است که منجر به تشدید فقر آموزشی می‌شود. افرادی که در مدارس خاص تحصیل می‌کنند احتمالاً وارد دانشگاه‌های برتر خواهند شد و این موضوع ممکن است تحرک طبقاتی را کاهش دهد.

به گفته وی ادامه نابرابری‌های آموزشی همچنین بر سلامت جامعه تأثیر می‌گذارد؛ مانند کاهش دریافت کالری و افزایش آمار بیماری‌های مزمن. اخیراً بحث توسعه نامتوازن منطقه‌ای نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا استان‌ها با هم تفاوت دارند و محرومیت‌ها در آنها متفاوت است.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با بیان اینکه با اهرم اقتصادی به جنگ فقر رفتن اشتباه است، گفت: باید ریشه‌های فقر را در موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جست‌و‌جو کرد.

وی همچنین بر لزوم همکاری متخصصان از حوزه‌های مختلف برای طراحی سیاست‌های جامع و هماهنگ جهت فقرزدایی تأکید کرد و افزود: سیاست‌گذاران باید برنامه‌ای جامع و هماهنگ برای فقرزدایی طراحی و اجرا کنند و در این راستا مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با هدف جمع‌آوری آرای عمومی درباره عدالت اجتماعی فراگیر و سیاست‌گذاری فقرزدایی اقدام به برگزاری این سلسله نشست‌ها کرده است.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با بیان اینکه سیاست‌گذاران باید برنامه جامع و هماهنگی برای فقرزدایی داشته باشند گفت: در این راستا این نشست‌ها با هدف سیاست‌گذاری فقرزدا و استخراج توصیه‌های سیاستی برگزار می‌شود.

وی افزود: مؤسسه کار و تأمین اجتماعی به عنوان متولی مطالعه و پژوهش مرتبط با حوزه رفاه سعی دارد با برگزاری این نشست‌ها نظرات صاحب‌نظران را جمع‌آوری کرده و سیاست‌های مؤثری را استخراج کند.

شایان ذکر است مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگانی و با توجه به تجربیات بین‌المللی نشست‌هایی علمی و تخصصی در حوزه مأموریت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می‌کند.

برگزاری سلسله نشست‌های «گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر» از جمله این برنامه‌ها است و نشست اول با عنوان «افق گشایی موضوع فقر» با حضور «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیس جمهور، «ابراهیم صادقی فر»، رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، «اسماعیل گرجی پور» معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار، «معصومه ابتکار» استاد دانشگاه و جمعی از متخصصین و کارشناسان برگزار شد.

منبع: مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۷ دی ۱۴۰۳
ورود فقر برابر است با خروج ایمان ،انسانیت،رحم ومروت و تمام خوبیها
ناشناس
۲۳:۳۵ ۱۶ دی ۱۴۰۳
اول آمار بدبختهای خودمان را بدست آورید.
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۶ دی ۱۴۰۳
۸۰میلیونش فقط توی ایرانه که حتی نمی تونن قسط وامشون را هم بدهند
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۶ دی ۱۴۰۳
با حساب ۸۵ میلیون ایرانی بگم؟
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۶ دی ۱۴۰۳
اگر قانونگذاران یک اصل را رعایت کنند مشکل فقر شدید نمیشود و تا حدودی برطرف میشود.همانطور که همه قبول دارند جان کسی با پول قابل خرید و فروش نیست،آب و خاک و منابع کشور که لازمه حیات است اگر به طور همیشگی و بدون مالیات دادن تملک شود در واقع حق زندگی دیگران را خریده اند و طرف یا باید بمیرد یا برده شود،و ناهنجاریها و جنگها و بیعدالتیها زیاد میشود.در واقع مالیات که در کشورهای موفق به خوبی گرفته میشود سهم و حق زندگی دیگران است و میشود با کم و زیاد کردن آن تعادل برقرار کرد به نحوی که ضعیفترین فرد هم در حد نصف متوسط بتواند زندگی کند.
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۶ دی ۱۴۰۳
فقط بیش از ۶۰ ملیون این تعداد در ایران ثروت مند دارند از فقر و گرسنگی با مرگ دست و پنچه نرم می کنند
ناشناس
۲۰:۱۹ ۱۶ دی ۱۴۰۳
همه
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۶ دی ۱۴۰۳
ایا اون کشورها منابع سرشاری که در ایران هست رو هم دارند؟ اندکی تامل
ناشناس
۱۹:۴۲ ۱۶ دی ۱۴۰۳
ایران هشتاد درصد
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۶ دی ۱۴۰۳
و 60 درصد مردم ایران درفقر وبدبختی وحسرت داشتن زندگی عادی؟؟ خاک برسر تان؟