سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هیئت خانواده‌های اسیران صهیونیست: زمان بازگشت تمامی اسرا فرا رسیده است

هیئت خانواده‌های اسرای صهیونیست اعلام کرد ۱۰۰ اسیر باقیمانده فرصتی برای انتظار عملیات ارتش رژیم اشغالگر که آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد، ندارند.

هیئت خانواده‌های اسرای صهیونیست اعلام کرد که ارتش رژیم اشغالگر در طول ۴۵۲ روز تنها هشت تن از اسرا را از طریق انجام عملیات نظامی نجات داده است.

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، این انجمن همچنین تاکید کرد زمان دستیابی به هدف نهایی جنگ، یعنی بازگشت تمامی اسرا فرا رسیده است.

هیئت خانواده‌های اسرای صهیونیست اعلام کرد: ما از بنیامین ننتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) و وزرا می‌خواهیم از هرگونه بیانیه‌ای که به فرصت دستیابی به توافق لطمه وارد کند، امتناع ورزند.

هیئت خانواده‌های اسرای صهیونیست اعلام کرد ۱۰۰ اسیر باقیمانده فرصتی برای انتظار عملیات ارتش رژیم اشغالگر که آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد، ندارند.

از سوی دیگر، روزنامه عبری «هاآرتص» نوشت فرصت‌های دستیابی به معامله تبادل اسرا در غزه اندک است و مذاکرات مجدداً با شکست مواجه شده است.

پیش از این، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یائیر لاپید، رئیس جناح اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نوشت: کابینه بنیامین نتانیاهو تلاش دارد ما را متقاعد کند که معامله تبادل اسرا امکان‌پذیر نیست، زیرا خواهان حصول این معامله نیست.

مقامات نظامی رژیم صهیونیستی بیش از یک بار به نتانیاهو هشدار داده‌اند که فقدان یک طرح برای مرحله بعد از جنگ در نوار غزه منجر به بازسازی قدرت حماس خواهد شد.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز پیشتر گزارش داد «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی افراطی این رژیم به خانواده‌های اسرای اسرائیلی بازداشت شده در نوار غزه گفته است که نمی‌تواند بازگشت هیچ اسیر زنده‌ای از نوار غزه را تضمین کند.

اخیرا خانواده‌های اسرای صهیونیست از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا خواستند با قراردادی جزئی برای تبادل اسرا موافقت نکند چراکه چنین قراردادی به منزله حکم اعدام سایر اسرا خواهد بود.

ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی می‌دانند که بازگشت اسرا در شرایط کنونی تنها از طریق توافق حاصل می‌شود؛ همچنین از نظر نهاد امنیتی و نظامی تل‌آویو، بازگرداندن اسرا بخشی از محو نتایج شکست بزرگ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و پرداخت جریمه سهم خود در آن است. بدیهی است که بسته نشدن این پرونده به معنای تغییر در قرارداد نانوشته ارتش، سربازان و خانواده سربازان برای تلاش به منظور بازگرداندن زنده یا مرده اسرا تحت هر شرایطی است.

با این حال، نهاد‌های نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی علیرغم موضع تاریخی خود در تصمیم‌گیری‌های امنیتی، هنوز نتوانسته‌اند کابینه، به ویژه رئیس آن، بنیامین نتانیاهو را متقاعد کنند که به طور جدی به سمت توافق با جنبش حماس حرکت کند؛ این امر عمدتاً به دلیل ملاحظات سیاسی و تفاوت در برداشت دستگاه نظامی و نتانیاهو درباره اهداف و نتایج جنگ است.

از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، کابینه و بنیامین نتانیاهو بر اهمیت آزادی اسرای صهیونیست در نوار غزه تاکید کرده و مدعی شده‌اند که کابینه تمام تلاش خود را برای بازگرداندن آنها در اسرع وقت انجام خواهد داد. با این وجود کابینه نتانیاهو از ابتدای جنگ تصمیم نگرفته است که بازگشت اسرا یکی از اهداف رسمی و اصلی جنگ باشد، بلکه گفته است که این موضوع جزو اولویت‌های اول جنگ است. تغییر وضعیت این هدف و افزودن آن به اهداف جنگ با فشار افکار عمومی و آغاز فعالیت اعتراضی خانواده‌های اسرا و ربوده شدگان و بسیج افکار عمومی برای حمایت از مطالبات آنان صورت گرفت.

طی ماه‌های گذشته قطر، مصر و آمریکا مذاکراتی را برای توافق آتش‌بس در غزه رهبری کردند، اما نتیجه‌ای نداشت.

جنبش حماس بار‌ها موافقت خود را با آتش‌بس اعلام کرده، اما نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با مطرح کردن درخواست‌های جدید، در مسیر مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کند. 

یکی از دلایل اخراج «یوآو گالانت» از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز اختلاف با نتانیاهو بر سر آتش‌بس بوده است، چراکه حتی گالانت معتقد بود نتانیاهو به‌دنبال آتش‌بس و تبادل اسرا نیست.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.