سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

منطقه صفائیه نگین گردشگری طبیعی، فرهنگی خوی

بخشدار صفائیه گفت: منطقه بکر صفائیه نگین گردشگری طبیعی و فرهنگی خوی می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرخ زاده کاظملو بخشدار صفائیه گفت: منطقه صفائیه بخاطر بکر بودن و وجود مناطق طبیعی فرهنگی مذهبی آرامگاه آقا میرفتاح فتاحی (ممیش خان) نگین گردشگری طبیعی فرهنگی شهرستان خوی بحساب می‌آید.

وی افزود: غار بکر و طبیعی علی شیخ، آب درمانی طبیعی روستای کلوانس و آبگرم، تالاب قزلجا، ییلاق حاج بیک الند، وجود گیاهان دارویی و مخصوصا گیاه غذایی خاصی بنام (اله گز) از جمله موارد طبیعی منطقه صفائیه است که هرسال جمع کثیری از گردشگران و بیماران کلیوی و مثانه‌ای را که از درد سنگ کلیه و مثانه رنج می‌برند به این منطقه می‌کشاند. 

کاظملو تاکید کرد: تمامی هموطنانی که در زندگی به مبحث صفای طبیعی ارزش قائل هستند هرسال در ۶ ماهه اول سال خود را به صفائیه می‌رسانند تا از صفای طبیعی خدادادی منطقه بهره‌مند گردند. 

بخشدار صفائیه گفت: هوای خنک منطقه باعث شده است که محصولات کشاورزی تا نیمه‌های پاییز بر روی درختان و مزارع وجود داشته باشد. 

کاظملو به مقدار کل زمین‌های زیر کشت بخش اشاره کرد و گفت: در بخش صفائیه جمعا ۱۲٠٠ هکتار زمین زراعی زیر کشت می‌رود که ۵٠٠ هکتار آن دیم و ۷٠٠ هکتار آن، آبی هستند. 

وی افزود: با توجه به اینکه شهرستان ما با کم آبی مواجه است ولی باتلاش‌های خالصانه مسئولین ذیربط بیشتر زمین‌های زراعی زیر کشت آبی می‌روند.

کاظملو ادامه داد: با توجه به اینکه شهرستان خوی یک دشت ممنوعه است بخش صفائیه از این نظر استثنا می‌باشد یعنی بخش صفائیه جزو دشت ممنوعه بحساب نمی‌آید و به همین خاطر با تلاش‌های مسئولین قرار است ۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در نقاط مختلف بخش جهت استفاده کشاورزان و بالا بردن درصد زمین‌های آبی حفر می‌شود. 

بخشدار صفائیه در ادامه به محصولات کشاورزی منطقه اشاره کرد و گفت: عمده محصول کشاورزی منطقه گندم است که امسال ۲ هزار تن گندم برداشت شده است که به دلایل مختلف نسبت به سال قبل کمی کاهش داشت. 

وی اضافه نمود: از دیگرعمده محصولات کشاورزی منطقه سیب زمینی است که امسال ۲۳٠ هکتار، تخم کدو ۷٠٠ هکتار، تخمه آفتابگردان ۵٠٠ هکتار و گل محمدی ۱٠ هکتار بود؛ و محصول کشاورزی یونجه در منطقه الند ۲ هزار هکتار است که ۱۲٠٠ هکتار بصورت دیم و ۸٠٠ هکتار آن آبی است. 

کاظملو در باره علت مهاجرت کشاورزان مخصوصا جوانان به شهر‌ها نبود زیر ساخت‌های کشاورزی ازجمله اینکه کشاورزی منطقه بصورت سنتی انجام می‌گیرد و مشکل فروش محصولات در مرکز شهر می‌باشدگفت: که این مشکل با حمایت‌های فرمانداری محترم و بانک‌های عامل مرتفع گردید بطوریکه هم مرکز فروش محصولات کشاورزی به مرکز بخش منتقل شده و هم اعطای تسهیلات بانکی ازجمله وام‌های فرزند آوری مورد استقبال روستائیان قرار گرفت.

وی ادامه داد: و اگر دولت همه محصولات کشاورزی را در مرکز بخش خریداری نماید و کشاورز سود بیشتر کند کشاورزان به روستا‌ها بر می‌گردند و مشکل مهاجرت حل میشود. 

بخشدار صفائیه در جواب سوال مشکلات بخش گفت: عمده مشکلات منطقه زیر ساختی ازجمله تعریض جاده خوی چالدران، ضعیفی و اختلالات اینترنتی و آسفالت راه‌های روستایی و گاز روستایی می‌باشد. 

وی در باره مشکل آسفالت راه‌های روستایی اظهار داشت: آسفالت راه‌های روستایی نسبت به شاخص شهرستان و استان خیلی پایین است بطوری که ۱۱ روستای شمال غربی بخش بدون آسفالت هستند ودر منطقه الند ۱۷ روستا وجود دارد که به همت فرمانداری و اداره راه و دیگر مسئولین، ۱۳ کیلومتر آسفالت انجام شد و ۱۶ کیلومتر نیاز به آسفالت ریزی دارد که مسئولین ذیربط برای حل این مشکل قول‌های مساعد داده‌اند.

کاظملو در ادامه به مشکل گاز روستایی اشاره کرد و گفت: ۳ روستای شمال غربی بخش و منطقه الند گاز ندارند که مسئولین قول داده‌اند در طی تعهد ۵ ساله تمام روستا‌ها به شبکه گاز متصل شوند. 
بخشدار صفائیه در باره مشکل آب شرب و خدمات آب و فاضلاب نیز گفت: از ۵۴ روستای بخش فقط ۲۷ روستا تحت پوشش آب و فاضلاب هستند. 

کاظملو گفت: در بخش صفائیه جایگاه CNG وجود ندارد و فقط یک پمپ بنزین در مرکز بخش وجود دارد و بدستور فرماندار محترم اقدامات اولیه ایجاد پمپ بنزین دهستان الند با ۱۷ روستا در حال انجام است. 

بخشدار صفائیه درباره اجرای طرح ملی سرشماری کشاورزی نیز گفت: در اجرای طرح ملی سرشماری کشاورزی در بخش جمعا ۵ نفر آمارگیر، کارشناس و کارشناس مسئول مشغول کار شدند بطوری که یک کارشناس در دهستان الند و یک کارشناس در دهستان سکمن آباد فعالیت کردند وبرای اجرای دقیق برنامه چندین جلسه با اعضای شورا‌های اسلامی مرکز بخش و دهستان‌ها برگزار شد و، چون قسمتی از کشاورزان منطقه فصلی کار می‌کنند یعنی ۵ ماه در منطقه هستند و ۷ ماه در شهر ساکن هستند و همین مسئله کار سرشماری را مشکل کرده بود به همین خاطر مقرر گردید که با تک تک کشاورزان هم حضوری و هم تماس تلفنی گرفته شود و اطلاعات کامل را اخذ نمایند و این کار در بازه زمانی مشخص شده به نحو احسن انجام گرفت. بخشدارصفائیه در پایان سخنان خود گفت: در صورت حل مشکلات زیر ساختی سرمایه گذاران با خیال راحت در نقاط بالقوه گردشگری منطقه سرمایه گذاری می کنند و موجب رشد همه جانبه منطقه صفائیه می‌شود و هموطنان از صفای طبیعی، صفائیه استفاده بیشتری می کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.