سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پشت پا زدن بانک‌ها به قانون جهش تولید مسکن با پرداخت نکردن وام ساخت

در حالی وزیر راه و شهرسازی از ساخت ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن خبر می‌دهد که بانک‌ها همچنان در پرداخت تسهیلات ساخت مقاومت کرده و به قانون جهش تولید مسکن بی‌محلی می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - دولت سیزدهم ساخت ۴میلیون واحد نهضت ملی مسکن  را وعده داد چراکه مسکن در حال حاضر یکی از اصلی ترین نیازهای مردم در کشور است و با توجه به افزایش چشم گیر قیمت ها در حال حاضر یکی از راه های  سریعتر خانه دارشدن  اقشار کم درآمد و متوسط جامعه همین پروژه‌های مسکن حمایتی است.

اما بررسی های میدانی حاکی از آن است که‌ روند اجرای این پروژه ها کند شده و بسیاری از متقاضیان  بعد از ۳ سال چشم انتظار تحویل واحدهای خود هستند.

پیش از این دولت سیزدهم در آخرین آمار خود ازوضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن اعلام کرده بود که‌ ساخت ۲میلیون پروژه‌ آغاز شده و حدود ۶۰۰ واحد نهضت ملی مسکن به بهره برداری رسیده است اما اخیرا فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در یک برنامه تلویزیونی از تعهد دولت ظرف ۵ سال آینده برای تولید ۱.۵ میلیون مسکن حمایتی خبر داد و گفت: اولویت اصلی دولت تولید مسکن برای ۸۰۰ هزار نفر ثبت نام کنندگان و متقاضیان مسکن ملی است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر ۲ میلیون واحد مسکونی خودمالک در کشور در دست ساخت بوده و یک میلیون واحد روستایی نیز در دست عملیاتی شدن است.

وی افزود: البته اکنون ۲۰۰ هزار واحد به وام ۵ درصد متصل شده‌اند و همچنین ۵۰۰ هزار واحد نیز باید در بافت‌های فرسوده ساخته شوند که همه این‌ها روش‌های قانونی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه است.

صادق در خصوص طرح نهضت ملی مسکن توضیح داد: در حال حاضر به ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن ملی در کشور متعهدیم که این‌ واحدها  باید به سیستم بانکی متصل شوند، با مشارکت بانک‌ها ۴۰۰ هزار متقاضی در حال طی فرایندهای عملیاتی بوده و مراحل پیشرفته کاری پروژه‌ها در دست انجام است و برای ۳۰ هزار نفر نیز در عرض ۴ ماه گذشته این اتصال به سیستم بانکی انجام شده است.

براساس این گزارش یکی از اصلی‌ترین دلایل کندی روند پیشرفت فیزیکی پروژه های نهضت ملی مسکن  مربوط به عدم تزریق منابع مالی است‌ که‌ متاسفانه در این بخش بانک ها همکاری نکرده و همین امر باعث تاخیر و همچنین کند شدن روند پیشرفت فیزیکی پروژه های نهضت ملی مسکن شده است.

این موضوع را هم نمایندگان مجلس تایید کرده اند به طوری که علی‌اصغر نخعی‌راد، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق، با اشاره به اهمیت این وام در کاهش فشار اقتصادی متقاضیان، بر لزوم اقدام هماهنگ بانک‌ها و بانک مرکزی و همچنین برخورد قاطع با بانک‌های متخلف تأکید کرد.

عضو کمیسیون تلفیق، با اشاره به تصویب افزایش سقف ‌وام ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان و چالش‌های مرتبط با اجرای این مصوبه اظهار  کرد: افزایش سقف ‌وام ساخت مسکن از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان که توسط شورای عالی مسکن تصویب شد، اقدامی مثبت و گامی مؤثر در راستای حمایت از مردم در برابر افزایش شدید هزینه‌های ساخت مسکن است. با توجه به نرخ بالای تورم و رشد هزینه‌های ساخت‌وساز، این تصمیم می‌تواند بخشی از بار مالی متقاضیان مسکن را کاهش دهد.

وی ادامه داد:با این حال، باید توجه داشت که حتی این مبلغ نیز در شرایط کنونی پاسخگوی تمام هزینه‌های ساخت مسکن در کلان‌شهرها نیست و در بهترین حالت، می‌تواند نیمی از این هزینه‌ها را پوشش دهد. 

عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن را عقب انداخت

همچنین مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه با وجود قانون جهش تولید مسکن مبنی بر پرداخت تسهیلات ساخت مسکن  توسط بانک ها شاهد عدم همکاری بانک ها هستیم و همین امر خود باعث شده که پروژه‌های نهضت ملی مسکن با کندی زیادی روبرو شوند گفت: بانک ها باید قانون جهش تولید مسکن را رعایت کنند در غیر این صورت باید جریمه شوند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که تمامی آنها به قانون بی اعتنایی کرده و تنها بانک مسکن آن هم به  دلیل تخصصی بودن بانک اقدام به پرداخت تسهیلات می‌کند.

وی با بیان اینکه از ۲۵ بانک تنها دو یا سه بانک به قانون جهش تولید مسکن پایبند است گفت: طبق قانون باید بانک های که اقدام به پرداخت تسهیلات مسکن نمی کنند جریمه شوند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که‌ هنوزی جریمه مالیاتی از بانک ها در این خصوص اخذ نشده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: پیش از این در  جلسات شورای عالی مسکن  با حضور رئیس جمهور موضوع پرداخت تسهیلات ساخت مسکن پیگیری میشد اما به نظر می‌رسد که در این دولت  تا به امروز  برنامه و با پیگیری برای افزایش پرداخت تسهیلات ساخت و یا حتی پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی  وجود ندارد. 

سازندگان منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های مسکونی ندارند

این موضوع راسازندگان و انبوه سازان مسکن هم تایید کرده‌اند به طوری که  فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه با توجه به نوسانات اقتصادی در کشور قیمت تمام شده ساخت مسکن  افزایش یافته است و همین امر خود باعث شده که روند ساخت و تکمیل پروژه های مسکونی با کندی پیش برود.

وی با بیان اینکه اگر منابع مالی و تسهیلات به پروژه‌های نهضت ملی مسکن تزریق نشودماشاهدمتوقف شدن پروژه‌های مسکونی خواهیم بود گفت: بسیاری از متقاضیان به ما سازندگان مراجعه کرده و از کند بودن روند ساخت گلایه مند هستند که در این زمینه ما اعلام می‌کنیم به هربانکی می رویم خبری از پرداخت تسهیلات نیست.

وام مسکن در جلسه‌ شورای عالی مسکن پیگیری می‌شود 

همین موضوع را هم فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی تایید و در این خصوص از افزایش تسهیلات و برنامه‌ریزی در این خصوص و همچنین پیگیری این مسئله در اولین شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور خبر داد.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مدل نهایی و آخرین برنامه‌های وزارت متبوعش برای تامین زمین گفت: تفاهم‌نامه‌هایی برای اجرایی شدن و رسیدن به راهکارهای عملیاتی ظرفیت‌های قانون جهش تولید مسکن در مباحث مرتبط با تامین زمین، با نیروهای مسلح، بازنشستگان، آموزش و پرورش منعقد شده است.

وی افزود: ابتدا آسیب شناسی روی این تفاهم‌نامه‌ها انجام شد، همچنین سازمان‌ها و نهادهای مرتبط می‌بایست آورده خود را چه در بحث زمین و چه در خصوص تسهیلات با وزارت راه و شهرسازی به اشتراک بگذارند.

صادق ادامه داد: با نهادهای پشتیبان و تعاونی‌ها گفتگوهایی توسط وزارت راه انجام شده و از ظرفیت زمین‌های معادن و صنایع استفاده خواهیم کرد و البته مولدسازی‌ها نیز به این تفاهم‌نامه‌ها کمک خواهد کرد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: علاوه بر تسهیلات قانون جهش تولید مسکن، تسهیلات نهادها و وزارتخانه‌ها در خصوص مسکن نیز می‌تواند برای کارمندان این سازمان‌ها کارگشا باشد.

گفتنی است در حال حاضر شرایط پروژه‌های نهضت ملی مسکن و همچنین تمامی واحدهای مسکونی در گرو تامین منابع مالی است‌ که‌ اگر این روند با پیگیری های دولت تسریع شود ما شاهد اجرای قانون جهش تولید مسکن و ساخت یک میلیون واحد مسکونی در کشور خواهیم بود.

 

برچسب ها: مسکن ، وام مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۲۳:۴۸ ۱۲ دی ۱۴۰۳
بانک ها اجباری به دادن وام ندارن خود بانک مرکزی به اندازه کافی بدهی داره
ناشناس
۰۰:۱۹ ۱۲ دی ۱۴۰۳
سلام پرداخت وام به واحد های نوساز قولنامه ای را اجر کنید
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۰ دی ۱۴۰۳
خب وقتی منابعی در بانک نباشه چطوری میتونه وام بده؟