سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علائم و راه‌های کنترل تب برفکی در دام‌ها

واکسیناسیون دام‌ها و کنترل تمام رفت و آمد‌ها ائم از انسان و ماشین و ابزاری که به نحوی مربوط به دامداری می‌شوند از جمله راه‌های پیشگیری از ابتلای دام‌ها به تب برفکی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - کاووسی کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بیماری تب برفکی یک بیماری سرما دوست و ویروسی است که از این طریق ایجاد علائم می‌کند؛ این ویروس می‌تواند سرایت بالایی داشته باشد و گاهاً تا سطح ۱۰۰ درصد بین دام‌ها در منابع مختلف گزارش شده است. 

او افزود: این بیماری در دام‌های بالغ ایجاد تلفات نمی‌کند بلکه در دام‌های جوان تا سطح ۲۰ درصد به دلیل اشکالات قلبی که به وجود می‌آید باعث تلف شدن دام می‌شود.

کاووسی بیان کرد: هرگونه انتقال دام و فرآورده‌های دامی حتی کود، رفت و آمد ماشین‌ها و خودرو‌هایی که وارد و خارج می‌شوند، تردد پرسنل دامداری، دامپزشکان و هر شخص و چیزی که به نحوی سر و کار با دامداری داشته باشد و در آن تردد داشته باشد باید ضدعفونی شود، زیرا در صورت آلوده بودن به ویروس می‌تواند بیماری را به دام حساس منتقل کند؛ دام حساس به دامی گفته می‌شود که واکسن نزده و یا واکسن آن کامل نبوده است.

کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: ورود و خروج‌ها در دامداری باید کنترل شده باشد و ضدعفونی کامل روی آنها صورت بگیرد، موتور سمپاش و حوض ضد عفونی فعال باشد و لباس کار مخصوص وجود داشته باشد تا حداقل ورود ویروس را به دامداری داشته باشیم؛ از آنجایی که واکسن ایجاد ایمنی ۶ ماهه می‌کند باید سالی دو نوبت دام‌ها واکسینه شوند. 


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: این بیماری دوره‌ای دارد که باید سپری شود تا علائم آن فروکش کند؛ اولین علامت تب و کاهش تولیدات دام مثل شیر است؛ از زمانی که ویروس وارد بدن دام می‌شود تا زمانی که ایجاد علائم کند ۳ تا ۶ روز زمان می‌برد؛ به واسطه تب ایجاد شده در بدنِ دام می‌تواند سقط هم صورت بگیرد؛ بعد از یک ماه ضایعاتی در دهان مثل تاول‌ها و بالشتک‌های نرم ایجاد می‌شود که بعد از دو یا سه روز تاول‌ها پاره و خشک می‌شود و همین موضوع حالت دردناکی برای دام ایجاد کرده و باعث می‌شود بزاق سفیدی از دهانش آویزان شود؛ همین موضوع باعث می‌شود که دام نتواند خوراک بخورد و لاغری شدید را به دنبال دارد. 

کاووسی تصریح کرد: حدود یک هفته طول می‌کشد تا زخم‌های دهانی ترمیم شود و گاهاً می تواند زخم‌هایی مثل همان تاول‌ها در پای دام ایجاد کند؛ این بیماری در گوسفند و بز زخم‌های روی سم و بالای سم ایجاد می‌کند. 

کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار کرد: باید دوره این بیماری سپری شود و در خلالِ آن درمان‌های حمایتی مثل شست و شوها، آنتی بیوتیک تراپی، دارو‌های تقویتی و مدیریت خوراک برای دام آلوده صورت می‌گیرد؛ این بیماری بین انسان و دام مشترک نیست و شیر، لبنیات و فرآورده‌های گوشتی دام آلوده نیز قابل مصرف است. 

او گفت: واکسن تأثیرگذار است ولی باید مسائل بهداشتی رعایت شود تا سطح درگیری بیماری به نحوی نرسد که بر واکسن غلبه کند.

برچسب ها: دامپزشکی ، تب برفکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.