سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی:

اجرای قانون عفاف و حجاب جلوی بسیاری از مخاطرات آینده را می‌‎گیرد

حجت‌الاسلام نهاوندی می‌گوید اگر قانون حجاب و عفاف را با دقت پیاده‌سازی کنند ما جلوی بسیاری از مخاطرات آینده را می‌گیریم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - حجت‌الاسلام علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره نقش این مرکز در تدوین قانون عفاف و حجاب گفت: در قانون حجاب و عفاف در برش مباحثی که تناسب با فقه و شریعت داشته باشد پیشنهاداتی را دادیم و معاضدتی با نمایندگان و کمیسیون‌های مرتبط صورت گرفت و در حقیقت یک نقش فعالی را داشتیم که به حمدالله نشانه صحیح بودن کار ما همین بود که شورای نگهبان مغایرت قانون عفاف و حجاب با دین اسلام را اعلام نکرد، اما اینکه این طرح چگونه می‌تواند اجرایی شود و شرایط و زمینه‌هایش چیست یک بحث دیگر است. 

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اظهار کرد: کار دیگری که انجام دادیم این بود که برای اجرایی‌سازی قانون عفاف و حجاب، پیوست رسانه‌ای پیشنهاد دادیم یعنی یک کاری که در شورا‌ها و گروه‌های ما اتفاق افتاد تعیین و تنظیم پیوست رسانه‌ای این قضیه بود که قانع‌سازی جامعه، اقناع‌سازی نخبگان همچنین جامعه‌پذیر کردن مجامع عمومی با این فکر که این قانون جزئی از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی ما است و چیزی نیست که تازه بخواهد وارد شود، صورت بگیرد چون هم در فرهنگ غنی ملی و هم در اندیشه‌های اسلامی ما به‌عنوان یک قانون جامع و مترقی مطرح بوده است. 

حجت‌الاسلام نهاوندی می‌گوید فکر می‌کنم در بخش قانع‌سازی و اقناع شاید جامعه مخاطب هنوز به فواید این قانون توجه نکرده، چون بالاخره در مسئله عفاف و حجاب که یک قانون شرعی است، بودن قانون از نبودن قانون عقلاً و شرعاً خیلی مهمتر است لذا اینکه چگونه این قانون باید جاری و ساری شود و چگونه فرهنگ اجتماعی پیاده شود و اصلاحاتی که باید در این قانون از طرق مختلف تنظیم شود از اقداماتی است که در روند اجرایی‌سازی هر قانون من‌جمله قانون حجاب و عفاف باید اتفاق بیفتد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس درباره تاخیر در ابلاغ قانون گفت: اگر کسی فلسفه حقوق خوانده باشد هم در تدوین، تبیین و تصویب قانون و هم در اجرای قانون این مسئله را باید لحاظ کند که قانونی می‌تواند اجرا شود که با نظام‌های دیگر در تعارض قرار نگیرد لذا اگر شرایط محیطی ما به یک سمتی رفت که جاری‌سازی یک قانون نیاز به یک ملاحظاتی داشت باید در سطح حاکمیت نسبت به آن تصمیم‌گیری شود چون به حکم عقل، شرع و فرهنگ تقنینی امر پسندیده‌ای است و چیزی نیست که خیلی مورد سوال قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام نهاوندی تصریح کرد: طرح حجاب و عفاف بعد از تصویب شورای نگهبان به قانون تبدیل شده و باید این قانون ساری و جاری شود، اما اینکه چه زمانی و کجا این اتفاق بیفتد به نظر من اشراف و توجه به فلسفه حقوق و جاری‌سازی قوانین نیاز به نگاه‌های نخبگانی و حاکمیتی در حکمرانی دارد که طبیعتاً این موضوع را بررسی می‌کنند، اگرچه الان هم قانون قبل را داریم، چون هنوز ملغی اعلام نشده و در یک خلاء قانونی قرار نداریم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: اگر قانون حجاب و عفاف را با دقت پیاده‌سازی کنند ما جلوی بسیاری از مخاطرات آینده را می‌گیریم، چون الان مستحضر هستید در فرهنگ غربی کسانی که بر علیه ما کار می‌کنند کاملاً نشان می‌دهند که از برداشتن روسری، مردم را به سمت برهنگی تشویق می‌کنند پس جامعه هوشیار ما باید ملتزم و ملازم این قضیه باشد که از فرهنگ بیگانه نباید تبعیت کند و فرهنگ غنی اسلامی خود را باید جاری کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۰ دی ۱۴۰۳
یک سوال برا من پیش اومده حجب و حیا در جامعه لازمه ولی با این اسرار شما آیا نمیخواین ذهن مردم رو از اختلاس و گرانی ها دور کنید و متمرکز این طرح کنید
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۰ دی ۱۴۰۳
بهشت زورکی نمیشه
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۰ دی ۱۴۰۳
ازاین‌بهوبعدمهریه زنان‌بدحجاب را یک پنجم کنید تااگه خیانتی کردن یاشوهرشون ازشون خسته شدوخواست طلاق بده وراحت بشه ازشرشون
ناشناس
۱۹:۰۵ ۱۰ دی ۱۴۰۳
عجب!
ناشناس
۱۶:۵۷ ۱۰ دی ۱۴۰۳
دین و زندگیو آخرت مردم بخودش مربوطه شما اگر واقعا دلسوز مردم هستید اقتصاد کشورو درست کنید
ناشناس
۲۲:۵۴ ۱۰ دی ۱۴۰۳
نه به خودشون مربوط نیست به همه مربوطه ادم‌فاسدمثل میوه ی خراب میمونه همه ی میوه هاراخراب میکنه مگه اجتماع خونه اس که هرطوری خواستن بپوشن نه همچین زنایی بنیاد خانواده هاراباخیانت ازهم‌میپاشن این یک‌ گناه بزرگ گناه دیگه تقلید دخترای دیگه اس
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۰ دی ۱۴۰۳
بله دین و آخرت بخودش مربوطه ولی حجاب
امری اجتماعی و لازم الاجراست

من همان قدر که درست شدن اقتصاد را لازم قطعی و اجتناب ناپذیر می دانم مراعات حجاب را نیز لازم و اجتناب ناپذیر می دانم
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۰ دی ۱۴۰۳
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ؟؟؟؟
شعبه هاش کجاست؟
ناشناس
۰۳:۳۶ ۱۰ دی ۱۴۰۳
شما که در مجلس نشسته اید فکری به حال مهاجرت و فرار مغزها کنید؟؟
در بیمارستان‌ها کمبود پرستار داریم همه را کشورهایی اروپايی انها را خريدند
ناشناس
۲۲:۴۱ ۰۹ دی ۱۴۰۳
رهبری اخیرا فرمودند مسائل مربوط به زنان رابه خود آنهابسپارید در حالی که حتی در مراکز دینی متاسفانه مرد ها مسئول هستند!!!!!! هدف چیست ؟ خدا می داند!!
حسین
۰۹:۰۳ ۱۰ دی ۱۴۰۳
لطفا لینک این سخن رهبری عزیز را از سایت خودشان برای ما به اشتراک بگذارید.
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۹ دی ۱۴۰۳
مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان
ناشناس
۱۹:۲۶ ۰۹ دی ۱۴۰۳
متاسفانه ،متاسفانه قشر فمینیست که به زن به چشم. حرمسرایی نگاه می کنند خود عامل اصلی گرم کردن این بازارند این قشر حق ندارند در مورد زن قضاوت کنند
ناشناس
۱۹:۲۱ ۰۹ دی ۱۴۰۳
بی حجابی پولدارها " معلول " است. شما دنبال "علت" باشید
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۹ دی ۱۴۰۳
شما آمدهای تاسیس مرکزی را نشان بدهی یا حل مشکل مردم حجاب مشکل مردم نیست مشکل مردم فقر وفشار است
ناشناس
۱۸:۳۳ ۰۹ دی ۱۴۰۳
استاد شما تلاش کنیدوتلاش کنیم حجاب را از سر :مافیای قدرت ، غارتگران بیتالمال،دلالان ،سهم خواهان ،مفسدین ،دین فروشان ،مهندسان انتخابات ، نون بهم قرض بده هاو.....برداریم زنان خودشان بلد هستند چکار بکنند چکار نکنند نیاز به قانون بازی وقانون سازی ونمایشنامه وخیمه شب بازی ندارند
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۹ دی ۱۴۰۳
خدا. یه پولی به مردم بده
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۹ دی ۱۴۰۳
این مرکز اسلامی تو مجلس اسلامی کی درست شده ؟!مشکل دیگه ای ندارید؟
ناشناس
۱۸:۱۲ ۰۹ دی ۱۴۰۳
سیر از گرسنه خبر نداره شما ها عجب مشکلاتی دارید
ناشناس
۱۸:۰۹ ۰۹ دی ۱۴۰۳
مشکل حجاب وبی حجابی مخصوص ۵درصد مردم است ۹۵ درصد مردم از فرط فشار سیاسی واجتماعی واقتصادی و.....اصلا این حرف ها را گوش نمی کنند ودر مشکلات خود غوطه ور ند !!!
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۹ دی ۱۴۰۳
برداشتن حجاب از دخل وخرج بیت المال ، اجرای عدالت ،اجرای انتخابات غیر مهندسی شده ، فضای باز سیاسی ، اجتماعی،دفن تمامیت خواهان ،دفن سهم خواهان ،عبور از شعار های پوپولیستی وبها دادن به رای ونظر مردم،انگل زدایی از بیت المال،و........پیش نیاز اجرای قوانین است.چه قانون حجاب چه قانون کذا
ناشناس
۱۷:۲۶ ۰۹ دی ۱۴۰۳
مردم می گویند : تمام قوانین را بریزید داخل دستگاه کاغذخورد کن وفقط به قرآن عمل کنید چون این قوانین محل کاسبی عده‌ای بیکار شده!!!
ناشناس
۱۷:۰۶ ۰۹ دی ۱۴۰۳
گر مسلمانی به این است که.....
حیدرپور
۱۵:۳۶ ۰۹ دی ۱۴۰۳
فکرنان کن که خربزه اب است قانون ازکجااوردی راپیاده کنید تااموال به یغمارفته به بیت المال برگردد ومردم راازفقر وکرانی نجات دهید
ناشناس
۱۵:۳۶ ۰۹ دی ۱۴۰۳
چرا در واتیکان ایران حجاب رعایت نمی شود؟!
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۹ دی ۱۴۰۳
پوشش انسانی زنان حکم خداست همچنان که نماز و روزه و خمس و زکات و حج...
مخالفت با بعضی حکم های خدا معنی واقعی ش این نیست که بعضی ها فکر می کنند بهتر و بیشتر از خدا میدونند؟!!!!!!!
حاکمیت دست هر کس و گروه و حزب و... باشه، حکم خدا تعطیل نمیشه!!!!
قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه فقط خوندنی نیستند عمل کردنی هم هستند ....ای دریغ
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۹ دی ۱۴۰۳
خجالت بکشید. مردم زیر بار مشکلات تحمیلی به خاطر بی عرضگی شما دارند له می شوند. بعد نشستید با حقوق های چند ده میلیونی و شکم سیر برای مردم قانون تولید می کنید.
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۹ دی ۱۴۰۳
رعایت حجاب توسط ۹۰% خانمها قابل قبوله البته اون ۱۰% هم باید تشویق بشن با حجاب بشن
ناشناس
۰۹:۱۵ ۰۹ دی ۱۴۰۳
هیچ قانونی برای کنترل قیمت ها ندارید که جلوی مشکلات روحی روانی مردم رو بگیره؟!
حجاب رعایت بشه دلار میاد پایین یا طلا یا قیمت اجناس؟
ناشناس
۰۶:۵۳ ۰۹ دی ۱۴۰۳
بی حجاب = شکنجه گر ساواک
ناشناس
۰۶:۵۲ ۰۹ دی ۱۴۰۳
بی حجابی = بی حیایی = نابودی کانون گرم خانواده ها