سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کلیسای تاریخی سنندج نیازمند بازسازی است

نماینده ولی فقیه در کردستان ابراز امیدواری کرد دست اندارکاران وزارت میراث فرهنگی، حرکت‌های تاثیرگذاری را برای تعمیر، مرمت و بازسازی همه بنا‌های تاریخی از جمله کلیسای سنندج داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ هستی محمدی- حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی در بازدید از کلیسای تاریخی سنندج، با تبریک سالروز میلاد حضرت مسیح (ع)، جهانی پر از صلح و آرامش توام با بهار آزادی، معنویت و اخلاق برای همه جهان آرزو کرد.

وی به احترام خاص ایرانیان برای همه انبیای الهی اشاره کرد و گفت: چندین نفر از پیامبران الهی در ایران مدفون هستند و برای آنان بارگاه نیز ساخته شده است.

نماینده ولی فقیه در کردستان درباره وضعیت فعلی این بنای تاریخی اظهار کرد: این کلیسا از قدمت تاریخی خود فاصله می‌گیرد و نیاز به رسیدگی و مرمت دارد و برای اجرا به اعتبار خاصی نیاز دارد.

 حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی گفت: مردم به اماکن تاریخی اطراف خود علاقه دارند چرا که به واسطه آن از گذشته آگاه و با تاریخ خود آشنا می‌شوند.

وی افزود: در سنندج مسیحی نداریم، ولی این مکان تاریخی- مذهبی در نزد مسیحیان کشورمان هم جایگاه دارد و آنان نیز می‌توانند پیشگام بازسازی این بنای تاریخی شوند.

حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی تاکید کرد: نگاه تاریخی به تمام اماکن انسان را به جلو می‌برد، چرا که در قرآن نیز بر درس گرفتن از گذشته برای حرکت به سمت آینده تاکید شده است.

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان هم در این بازدید اظهار کرد: در دوره شاه عباس صفوی، حمله عثمانی‌ها به عراق باعث می‌شود تا مسیحیان به سمت ایران مهاجرت کنند و بعد از این حمله تعداد مسیحیان بیشتر می‌شود.

گلان فرزامی افزود: در زمان اردلان خان، حاکم سنندج، مسیحیان درخواست احداث یک مکان مذهبی را دارند که در دوره قاجار این کلیسا بنا می‌شود و ناقوس آن بالای سردرب بوده که تنها مناره آن باقی مانده و ناقوس از بین رفته و سردرب این کلیسا هم کار معماران سنندجی است.

وی ادامه داد: ترکیبی از معماری ایرانی- اسلامی را می‌شود در این بنا دید و ساختار معماری کلیسا‌های دیگر را ندارد و متفاوت با آن است.

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: آب قنات جاری در این محلات، به یک حوض در این کلیسا می‌رسیده و در کنار آن نیز یک حمام عمومی وجود داشته است.

فرزامی ادامه داد: چندین دوره مرمت در این کلیسا صورت گرفته ولی بازهم نیازمند مرمت است و در صورت همکاری اوقاف و امور خیریه که این بنا را در اختیار دارد، آمادگی داریم تا موزه ادیان را در این مکان راه اندازی کنیم، چون گردشگران بسیاری علاقمند به بازدید از این مکان هستند و مسیحیانی هم که از سنندج به خارج از کشور رفته‌اند بار‌ها خواسته‌اند تا از این مکان برای یادآوری خاطرات گذشته بازدید کنند.

کلیسای سنندج در محله آغه‌زمان، خیابان نمکی، کوچه کلیسا واقع شده و در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۶۶۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.