سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی مربیان خارجی ناکام سرخابی‌ها؛

از نقش دلال‌ها و مدیران ناکارآمد تا انتخاب‌های عجولانه

برخی از مربیان خارجی استقلال و پرسپولیس نتوانستند انتظارات را برآورده کنند و قبل از پایان قراردادشان جدا شدند و به کشورشان بازگشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - مربیان خارجی زیادی به ایران آمدند و با سرخابی‌ها قرارداد بستند، اما اکثر این مربیان نتوانستند تا پایان مدت قراردادشان در این ۲ باشگاه‌ها بمانند و قطع همکاری کردند.

نکته جالب توجه این است که باشگاه پرسپولیس مربیان خارجی زیادی داشته است که از بین آنها ۱۱ سرمربی مطرح به علت کسب نتایج ضعیف یا مسائل دیگر به پایان قراردادشان نرسیدند و برکنار یا جدا شدند.

خوان کارلوس گاریدو سرمربی اسپانیایی چند روز پیش به علت کسب نتایج ضعیف بعد از پایان هفته سیزدهم از هدایت سرخپوشان کنار رفت و قبل از آن هم ایوان ایوانوویچ کونوف، ولادیسلاو بگوویچ، هانس یورگن گده، ایوان متکوویچ، آری هان، نلو وینگادا، زلاتکو کرانچار، مصطفی دنیزلی، مانوئل ژوزه و گابریل کالدرون در میانه راه با سرخپوشان قطع همکاری کردند و به کشورشان رفتند.

باشگاه استقلال هم با حضور موسیمانه سرمربی آفریقایی،  ۹ مربی خارجی از زمان تاسیس به خود دیده است که شامل زدراکورایکوف از یوگسلاوی سابق، ولادیمیرجگیچ از آلمان، یوگنی سکوموروخوف از روسیه، لئونید بیلفسکی از آلمان، رولند کخ از آلمان، وینفرد شفر از آلمان، آندره استراماچونی از ایتالیا، ریکاردو ساپینتو از پرتغال و موسیمانه از آفریقای جنوبی هستند.

باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال با مربیان خارجی زیادی کار کردند که در مدت حضور این مربیان هزینه‌های زیادی برای بستن قرارداد‌های خارجی‌ها صرف کردند، اما به علت انتخاب‌های نادرست، اتکا به دلالان و واسطه ها، استفاده نکردن از مشاوره‌های حقوقی در زمان بستن قرارداد‌ها و سایر عوامل، خسارت‌های جبران ناپذیری را متحمل شدند.

  باشگاه استقلال به خاطر نپرداختن مطالبات مالی استراماچونی در موعد مقرر به پرداخت یک میلیون و ۳۵۰ هزار یورو در دادگاه CAS  محکوم شد. کالدرون سرمربی سابق  پرسپولیس هم که قبل از پایان قراردادش از این تیم جدا شد، توانست حکمی علیه سرخپوشان  و با مبلغ ۵۸۰ هزار دلار بگیرد. همچنین مانوئل ژوزه سرمربی پرتغالی که نیم فصل را با جایگاه دوازدهمی تمام کرد بعد از پایان مرخصی اش به ایران برگشت، اما وقتی دید که او را به تمرینات راه نمی‌دهند با دوربین فیلمبرداری به اردوی پرسپولیس رفت و او را راه ندادند و ژوزه هم بی خبر از ایران گرفت و این مربی با شکایت توانست حکمی با مبلغ ۴۳۰ هزار دلار علیه سرخپوشان بگیرد.

انتخاب  عجولانه مربیان خارجی  سرخابی ها یکی از ایرادات بزرگ است 

محسن بیاتی نیا کارشناس فوتبال درباره  ناکامی مربیان خارجی که به استقلال و پرسپولیس آمدند در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اظهار کرد: واقعا چه اتفاقی می‌افتد که مربیانی که به  فوتبال ما می‌آیند کم و بیش نتایج ضعیفی گرفتند. البته مربیانی داشتیم که به فوتبالمان آمدند مثل مصطفی دنیزلی و اسکوچیچ که موفق شدند. به نظرم برخی از  مربیان خارجی  پرسپولیس و استقلال با عجله انتخاب شدند. اگر شما توجه کرده باشید موقعی باشگاه‌ها  مربی خارجی آوردند که  در بحران بودند و یا سریع رفتند و با مربیان مذاکره کرده و به خدمت گرفتند و  این یکی از ایرادات بزرگ است.

سطح مربی خارجی باید بالاتر از مربیان لیگ باشد  

او افزود: همچنین  مربیان خارجی  که باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس می‌آورند در برخی از مواقع اسم مربیان برایشان مهم بوده است و یک جا‌هایی مبلغ قرارداد مربی برایشان اهمیت دارد و بعضی از اوقات هم مربی در سال‌های گذشته از لحاظ فنی خوب بوده، اما چند سالی هست که تیم ندارد و نتیجه نتوانسته بگیرد و آن مربی را به تیم خود می‌آورند. اگر ما داریم یک سرمربی خارجی به تیم خود اضافه می‌کنیم توانایی اش نسبت به تمام سرمربیانی که در لیگ ما کار می‌کنند، باید در حد و اندازه همین مربیان باشد. اگر هم سطح مربی خارجی بالاتر از سایر مربیان هست در آن صورت بتواند سطح کیفی مسابقات  لیگ را بالا ببرد که عملا این اتفاق نمی‌افتد.

دست های پشت پرده باعث خروج مربیان باکیفیت از  فوتبال ایران می شود 

بیاتی نیا گفت: اگر سطح مربی خارجی بالا باشد، اما یکسری اتفاقات رخ می‌دهد و دست‌های پشت پرده می‌آیند و باعث می‌شوند که آن مربی از ایران برود. به طور مثال استراماچونی سرمربی استقلال نتایج خوبی با این تیم گرفت، اما یک دفعه اتفاقاتی می‌افتد که همه چیز بهم می‌خورد و از ایران می‌رود. اگر مربی خارجی در فوتبالمان نتیجه گرفته باز کاری کردند که از ایران برود.

سرمربی خارجی باید توان مقابله با مشکلات را داشته باشد 

کارشناس فوتبال بیان کرد:  زمانی یکسری مربیان اروپای شرقی مثل کروات‌ها زیاد در فوتبالمان می‌آمدند و بعد از آن با ورود  کی روش در فوتبال ایران شاهد حضور مربیان پرتغالی بودیم. به هر حال بعضی از مربیان بلوک شرق از لحاظ کیفیت  به خصوص در بدنسازی خوب هستند. یکسری از مربیان هم هستند که حالا اسم و رسمی داشتند و یا در عربستان  و مصر مربیگری کردند برای هدایت سرخابی‌ها انتخاب می‌شوند و به ایران می‌آیند، اما نتایج با شرایط استقلال و پرسپولیس همخوانی ندارد. با توجه به اتفاقاتی که در فوتبال ما رخ می‌دهد،  باید سرمربی هدایت یک تیم ایرانی را برعهده بگیرد که توان این را داشته باشد که از پس مشکلات بربیاید.

اصلا مدیران سرخابی به توانایی مربی خارجی نگاه نمی کنند 

او درباره اینکه خیلی از مربیان خارجی را دلالان به ایران می‌آورند، گفت: مبلغ قرارداد‌ها  و مدیرانی که  مربیان را انتخاب می‌کنند مهم هستند. آن مدیری که انتخاب می‌کند شناختی از مربی دارد و یا فقط رزومه را می‌خواند و می‌گوید این مربی دست به نقد است و او را جذب کنیم. اصلا مدیر نگاه نمی‌کند تا ببیند آن مربی  توانایی این را دارد که تیمش را نجات بدهد. ما فقط دنبال این هستیم که یک  اسم خارجی را بزرگ کنیم  و بگوییم که ما این مربی خارجی داریم به ایران می‌آوریم. هر چقدر هم پول برایش بریزیم مهم نیست. البته به غیر از سرخابی ها، تیم سپاهان را نگاه کنید ۳ سال به مورایس مربی پرتغالی با تمام امکانات فرصت داد، اما این مربی هم نتیجه نگرفت.

باشگاه ها به جای عقد قرارداد کلان با مربی خارجی باید زیر ساخت ها را درست کنند

بیاتی نیا درباره اینکه راهکار جذب مربیان خارجی خوب از سوی سرخابی‌ها چیست، گفت: اول از همه صداقت داشته باشند. دومین نکته این است که بحث حضور  مربی خوب نه تنها  باید برای هدایت تیم بزگسالان باشد بلکه باشگاه‌ها باید به سراغ سازندگی بازیکن بروند. شما اگر بازیکنان باکیفیت داشته باشید یا یک مربی داخلی هم می‌توانید تیمتان را در سطح بالاتر نگه دارید و نمی‌خواهد این قدر بروید و دلار خرج کنید. عقد قرارداد کلان با مربی خارجی  را  صرف هزینه باشگاه‌ها و درست کردن  زیر ساخت‌ها کنید. کشور‌هایی هستند که بازیکن زیادی نمی‌توانند صادر کنند، اما مربی زیادی ترانسفر می‌کنند. اکنون کشور‌های آلمان و هلند مربیان بزرگی به دنیا صادر می‌کنند. چرا ما نمی‌توانیم یک مربی ایرانی را ترانسفر کنیم؟

قیمت مربیان خارجی از طریق دلالان  ۳ برابر می شود 

مجتبی شیری مدافع سابق تیم فوتبال پرسپولیس درباره اینکه چرا مربیان خارجی در فوتبال کشورمان موفق نیستند، گفت: به نظرم عدم شناخت مربیان خارجی از فوتبال ایران و کیفیت مربیان در این باره اهمیت دارند. شما وقتی می‌خواهید مربیان باکیفیت و خوبی  بگیرید باید پول خوبی هم بدهید. شاید برخی از مربیان خارجی در کشورشان قیمتشان پایین بوده است، اما با واسطه و دلال ۳ برابر قیمتشان به ایران می‌آیند. مربیان بی کیفیت خارجی پایشان به فوتبال کشورمان باز می‌شود و نتیجه هم نمی‌گیرند.  اگر بخواهیم نتیجه بگیریم که باعث پیشرفت فوتبال کشورمان شود باید مربیان خارجی باکیفیت بیاوریم.

مربیان خارجی با کیفیت باید جذب شوند 

او افزود: کشور عربستان را نگاه کنید که بازیکنانی از جمله رونالدو آورده است. درست است رونالدو  کیفیت قبلی خود را ندارد، اما بقیه بازیکنانی هم که به فوتبال عربستان آمدند بازیکنان درجه اول اروپایی هستند. شاید اکنون این موضوع در فوتبال عربستان تاثیرنگذارد، اما در آینده تاثیرگذار خواهد بود.  اگر ما هم  می‌خواهیم مربی خارجی بیاوریم باید مربی بیاوریم که کیفیتش بالا باشد  و هزینه باید کنیم. در مورد بازیکن خارجی هم صدق می‌کند و بازیکنان خارجی  از جمله ژوائو و العملود که امسال به پرسپولیس آمدند کیفیتی به آن صورت ندارند و با هر قیمتی به ایران می‌آیند. حالا هم واسطه و دلال می‌آید  قیمت این بازیکنان را ۳ برابر می‌کنند. از آن طرف هم بازیکن و مربی خارجی  شکایت می‌کنند و پنجره باشگاه پرسپولیس  بسته می‌شود و دیگر باشگاه نمی‌تواند بازیکن بگیرد و اینجا باشگاه ضرر می‌کند.

باشگاه نباید هر مربی که دلال پیشنهاد داد  بگیرد 

شیری درباره اینکه برخی از باشگاه‌ها از طریق دلالان اقدام به جذب مربی خارجی می‌کنند، گفت: به نظرم باید با تحقیق و بررسی یک مربی سطح بالای اروپایی را به خدمت بگیرند و از چند فرد فوتبالی در این زمینه کمک بگیرند. حالا که باشگاه هزینه می‌کند باید یک مربی باکیفیت خارجی بیاورد. همه این‌ها تجربه می‌شود و باید از تجربه درس بگیریم. نباید به این صورت باشد که هر چه دلال پیشنهاد داد، باشگاه هم آن مربی را انتخاب کند و به این صورت خوب نیست.  

 

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۶ دی ۱۴۰۳
تو این مملکت به اصطلاح اسلامی که بویی از اسلامیت نبرده. جایی سالم و عاری از فساد میبینی؟ پیدا کردی جایزه داری پس دنبال مبارزه با فساد هم نباش این خانه از پایبست ویران است
حسنی
۱۱:۲۶ ۰۶ دی ۱۴۰۳
مدیران باشگاه مربی خارجی می آورند مرحله منافع شخصی باشگاه ها برآورد بکند منافع تیم درمرحله دوم اولویت دارد مدیران بادلالان همدست هستند یعنی مدیران هستند اینها را راه می اندازند مربی خارجی شناخت خوبی از بازیکنان ندارد مدیران از آن سو استفاده میکنند درجذب بازیکن مدیر دست بازاری دارد