سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نامقاوم بودن ۳۴ هزار و ۲۵۷ خانه روستایی

بر اساس سرشماری سال ۹۵ـ ۳۴ و ۲۵۷ خانه روستایی در خراسان جنوبی هنوز نا مقاوم هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی -تنها مدیر کل بنیاد مسکن خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵، ۸۸ هزار و ۸۳۶ واحد مسکونی روستایی در هزار و ۷۵۲ آبادی نامقاوم شناسایی شدند که تاکنون از این تعداد ۵۴ هزار و ۵۷۸ واحد یعنی ۶۱.۴ مقاوم سازی شدند. 

او افزود: شاخص مقاوم سازی در کشور ۵۵ درصد است که ما ۶/۴ درصد از آن جلوتر هستیم، اما هنوز ۳۴ هزار و ۲۵۷ خانه روستایی در استان نامقاوم هستند.

تنها ادامه داد: مسئله در استان این است که تا زمانی که درگیر بلای زلزله نشویم به فکر مقاوم سازی نمی‌افتیم به طور مثال بعد از زلزله سال ۷۶ در زیرکوه هم اکنون شاخص مقاوم سازی اش به ۹۵/۸ درصد رسیده و طبس نیز بالای ۹۰ درصد است.

مدیر کل بنیاد مسکن خراسان جنوبی بیان کرد: تاثیرات مقاوم سازی در شهر‌ها با سود ۱۸ تا ۲۳ درصد و در مناطق روستایی با سود ۵ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله است که نقشه ساخت نیز به طور رایگان اجرا می‌شود.

او عنوان کرد: در مورد تسهیلات مقاوم سازی مشکلی نداریم، در اعتبارات پارسال سهیمه استان ۳ هزار و ۵۰۰ واحد بود که با اطلاع رسانی و افزایش تقاضا به ۸ هزار و ۵۰۰ سهمیه رسید؛ بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی همکاری خوبی کردند و جایگاه اول کشور به لحاظ تعداد معرفی و انعقاد قرار داریم.

تنها تصریح کرد: حدود ۲۰۰ ناظر فنی روستایی داریم که به طور مثال برای یک واحد ۶۰ متری دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند در صورتی که این مبلغ برای خانه‌های روستایی چندین برابر است. 

مدیر کل بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهار کرد: در مورد ساخت و ساز‌های شهری هم افراد و هم انبوه سازان باید از مقررات ملی ساختمان پیروی کرده، از مصالح استاندارد استفاده کنند و ضخامت دیوار‌ها ۲۰ سانتی‌متر باشد.

ایمنی و مقاوم سازی در تمام طرح های ساخت و ساز رعایت شود

آخوندی مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: در بحث زلزله و مقاوم سازی حاکمیت، دولت، مردم و حامیان همچون رسانه نقش دارند و در استان در بخش مقاوم سازی و مسکنِ مقاوم کارهای خوبی انجام شده و با توجه به اینکه یک استان لرزه خیز هستیم هنوز جا برای رسیدن به شرایط مطلوب وجود دارد.

او افزود: در استان استقبال از تسهیلات و کمک های بلاعوض کم است و این‌خود یکی از چالش های ماست بنابراین از مردم میخواهیم از این شرایط استفاده کنند و پیشگیری را بر درمان مقدم بدانند.

آخوندی بیان کرد: قانون مدیریت بحران منتج از حادثه تلخ بم بود و در آن برای تمام دستگاه ها و نهادهای کشور ائم از دولتی و خصوصی تعیین تکلیف شده اس؛.پیوست کاهش خطر برای تمام طرح های توسعه ای می بایست دیده شود.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: در استان نیروهای انسانی متعهد پای کار اند و در تمام بحران ها تلاش کرده اند.مدیریت بحران یک تعامل فی ما بین دستگاه ها ایجاد کرده است و قوانین به ایجاد ارتباط و حمایت ها کمک می‌کند.

او عنوان کرد: یکی از مشکلات بزرگ در کشور این است که ساخت و ساز ها پیمانکاران مختلف دارد که بر اساس طرح های خودشان ساخت و ساز هارا انجام می دهند؛ باید بحث ایمنی، رفاه و حریم خصوصی در ساخت و ساز ها در نظر گرفته شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.