سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان؛

قاچاق کود توسط شرکت‌های زیرپله‌ای انجام می‌شود

رئیس انجمن تولیدکنندگان کود گفت: علی رغم آنکه پتانسیل صادرات کود و تبدیل به هاب منطقه برای تامین کود کشور‌های منطقه وجود دارد، اما صادرات ممنوع است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - صیاد فرهادی رئیس انجمن تولیدکنندگان کود در نشست خبری امروز در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تامین و تدارک کود کشاورزی گفت: سالانه ۳ میلیون تن کودهای پایه توزیع می شود که با احتساب کودهای غیریارانه ای بالای ۴.۵ میلیون تن کود مصرف می شود، درحالیکه برای سال زراعی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ طبق برآورد موسسه تحقیقات خاک و آب ۶ میلیون و ۳۷۰ هزارتن کود نیاز داریم، اما در کشور نیازما را جیبمان تامین‌می کند.

او در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه پتانسیل صادرات کود در کشور وجود دارد، افزود: در حال حاضر از لحاظ فنی و تکنولوژی و زیرساختی امکان صادرات کود و تبدیل به هاب منطقه به منظور تامین کود کشورهای منطقه وجود دارد و حتی توان کشورما از ترکیه بدلیل مواد معدنی و زیرساختی بالاتر است.

فرهادی ادامه داد: طی سال های اخیر امکان صادرات کود فراهم‌نسد و بخش اعظم پتانسیل روی زمین ماند، اما واقعیت امر آن است که صادرات یا قاچاق کود به اسم های دیگر توسط شرکت های زیرپله ای انجام می شود و مربوط به اعضای انجمن نیست.

فرهادی با بیان اینکه تولیدکنندگان کودهای شیمیایی کشور از سال گذشته تاکنون ارزی دریافت نکرده اند، گفت: بخشنامه ما به التفاوت ارزی صنف تولیدکنندگان سم و کود مربوط به اسفندماه ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲ است که اجرای آن به زیان فعالان این عرصه است.

او با بیان اینکه انجمن کودهای شیمیایی کودهای آماده مصرف وارد نکرده است، افزود: ما واردکننده مواد اولیه هستیم و به هیچ عنوان کود آماده مصرف وارد نمی‌ کنیم؛ بنابراین باید این بخشنامه اصلاح شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی با اینکه بخشی از تولید داخلی نیازمند مواد اولیه وارداتی است، گفت: امسال عدم تخصیص ارز موجب شده تا این صنعت با حداقل توان تولید کند به طوریکه میزان تولید روزانه حدود ۲۰ تن است.

 فرهادی با اشاره به ممنوعیت صادرات برای این بخش به دلیل تخصیص ارز یارانه ای عنوان کرد و گفت: علی رغم آنکه ظرفیت تولید ۴ تا ۵ میلیون تن کود داریم و همواره ظرفیت بخش خصوصی به گونه ای است که از نظر مقدار و نوع درحدی است که کشور را از واردات بی نیاز کند، اما به هیچ عنوان مخالف واردات کودهای آماده به مصرف خارجی نیستیم چراکه می تواند در افزایش عملکرد تولید داخل اثر بگذارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی گفت: ناملایمات از بهمن سال گذشته شروع شد که ضربه های مختلفی به تولید وارد کرد و علی رغم آنکه تولیدکننده داخل برای تولید کودها از ۸۰ به ۶۰ درصد به موار خارجی نیاز دارد، اما برای مواد اولیه تولید داخل یک سنت ارز تخصیص داده نشده است و آنچه الان اتفاق می افتد مربوط به مانده مواردی است که وارد کشور شده است و بی تردید ادامه این روند منجر به ضرر و زیان کود می شود.

گفتنی است یازدهمین نمایشگاه نهاده های کشاورزی از ۱۳ تا ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.