سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

۱۸ درصد سموم مصرفی پرخطر است

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی گفت: اکنون ۶۰ درصد سموم مصرفی کم خطر و ۱۸ درصد پرخطر است.

پباشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - مسعود گیل آبادی رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه چنددرصد سموم مصرفی پرخطر است و برنامه ای در خصوص حذف سموم پرخطر از سبد مصرفی دارید، گفت: بنابر آمار ۱۸ درصد سم مصرفی پرخطر، ۲۲ درصد متوسط خطر و ۶۰ درصد کم خطر است.

به گفته او، درحال حاضر رویکرد ما این است که به سمت سموم کم خطر و حذف پرخطر ها از سبد مصرفی برویم به طوریکه تمام سموم مصرفی کم خطر باشد و رویکرد سازمان حفظ نباتات همین است.

گیل آبادی ادامه داد:  باب صادرات در بخش سموم خوشبختانه از سال گذشته باز شده و کماکان توسط چند شرکت به کشورهای آسیای میانه، عراق و افغانستان انجام می شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سم با بیان اینکه سالانه ۳۵ هزارتن سم در کشور مصرف می شود، افزود: با توجه به شرایط بارش و خشکسالی، مصرف سالانه سموم ۱۰ تا ۱۵ درصد نوسان دارد.

گیل آبادی  با اشاره به چالش‌های ناشی از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت گفت: مشکل نخست به سیاست‌گذاری جدید بانک مرکزی برمی‌گردد که طی  ۱۰ روز اخیر نرخ ارز نیمایی بدون اطلاع‌رسانی تغییر کرده است، درحالیکه این امر  بر افزایش هزینه تمام شده و کاهش قدرت خرید کشاورز اثر گذار است.

به گفته او، اگر ثبت سفارش شود و نتوانیم ارز آن را تأمین کنیم وارد لیست سیاه می‌شویم؛ اما عنوان نمی‌شود که تغییرات بدون مشورت با فعالان صنف و صنعت و اطلاع رسانی بوده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی با اشاره به سهمیه بندی خرید مواد اولیه خارجی که در داخل تولید نمی شود، افزود: این امر منجر به ثبت سفارش فروشی می‌شود؛ به عنوان مثال، شرکتی که سهمیه دریافت می‌کند اما نمی‌توانند واردات داشته باشند مبادرت به فروش می‌کنند. براین اساس شاهد رشد شرکت‌های صوری خواهیم بود که از این سهمیه استفاده کنند.

او ادامه داد: بر اساس قانون صدور مجوز از درگاه صدور مجوزها انجام می‌شود و مشکل فعلی با توجه به سهمیه‌بندی واردات تولیدکنندگان را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌شوند. این درحالی است کخ صدور مجوز نباید به راحتی انجام شود، شرکت درخواست‌کننده باید برای راه‌اندازی خط تولید باید آزمایشگاه و انبار داشته باشد، مسئول فنی آموزش دیده باشد و مباحثی دیگری از این دست.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها  گفت: تولیدکنندگان این صنف به این سمت رفته‌اند که سموم پرخطر و با دوره کارنس بالا حذف و محصولات کم خطر تولید شود ودر کنار تولید داخل برای تکمیل سبد، واردکنندگان می‌توانند آفت‌کش‌های کم خطری که امکان تولید در داخل ندارند، وارد کنند.

گیل آبادی ادامه داد طی بخشنامه‌ای از ابتدای سال تاکنون ثبت سفارش مواد اولیه وارداتی سم و کود سهمیه بندی شده که این امر مشکلات عدیده‌ای را برای این صنف ایجاد کرده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی ادامه داد: با وجود اینکه مجوزها از درگاه صدور مجوزها صادر می‌شود، اما این اقدام برای واردات مواد اولیه تخصصی بخش کشاورزی باید سختگیرانه صورت بگیرد یعنی شرکت‌های واردکننده مواد اولیه باید مرتبط با بخش کشاورزی و دارای آزمایشگاه، انبار و مسئول فنی باشند.

او درباره تخصیص ارز به شرکت های سم و کود افزود: همچنین براساس بخشنامه ای، در بحث تامین ارز ثبت سفارش سم و کود ۲۰ روز مهلت داریم که مدت زمان کمی است و اگر شرکتی نتواند ارز مورد نیاز خود را تامین کند در لیست سیاه قرار می‌گیرد و دیگر نمی تواند ثبت سفارش خود را انجام دهند.

گیل آبادی با اشاره به تغییر سیاست های ارزی از نیمایی به ارز توافقی گفت: این امر منجر به کاهش ۲۵ درصدی قدرت خرید، تامین و تدارک سموم توسط فعالان این عرصه خواهد شد.
گفتنی است که یازدهمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی ۱۳ تا ۱۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.