سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستگیری ۹۳۵ متخلف زیست محیطی / افزایش تنوع زیستی در حیات وحش لرستان

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه بررسی‌ها از افزایش تنوع و غنی بودن محیط زیست استان خبر می‌دهد، گفت: ۹۳۵ متخلف زیست محیطی از ابتدای سالجاری در این استان دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

کامران فرمان پور سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان با بیان کرد: امسال ۸۷۳ مورد تخلف زیست محیطی در این استان ثبت شده است که از این تعداد ۱۴۸ فقره مختومه و ۷۲۱ پرونده در جریان و ۱۲ مورد نیز برایت شدند.

وی با بیان اینکه امسال هفت پرونده پایش و رصد در فضای مجازی جهت خرید و فروش کل و بز، کبک، ماهی و قوچ تشکیل شد؛ اظهار داشت: بیش از ۹۱ میلیارد و ۹۰۹ میلیون ریال ضرر و زیان وارده به محیط زیست برآورد شد که از این میزان تاکنون بیش از پنج میلیارد و ۹۷۲ میلیون ریال وصول شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: این مدت یک هزار و ۲۸۵ قطعه صید غیرمجاز آبزیان و ۶۹ قطعه شکار غیرمجاز پرندگان در استان گزارش شده است.

فرمان پور عنوان کرد: ۳۸ راس شکار غیرمجاز گراز؛ تشی، کل وحشی، خرگوش، بزکوهی، کفتار و قوچ و ۱۰ قطعه صید غیرمجاز خزندگان و یک سر زنده گیری غیرمجاز خزندگان در استان ثبت شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به ۱۰۶ فقره زنده گیری پرندگان در استان افزود: ۲۴۲ مورد شروع به شکار و ۱۱ مورد نگهدار و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده نیز گزارش شد.

فرمان پور گفت: همچنین یک هزار و ۹ ادوات و وسایل شکار و صید شامل تور ماهیگیری، فشنگ، تور زنده گیری، دوربین شکاری، خشاب، چرخ و چوب ماهیگیری و لاشه شکار از متخلفان زیست محیطی کشف و ضبط شده است.

بیش از ۳۲۲ هزار هکتار وسعت مناطق چهارگانه لرستان است

وی یادآور شد: اکنون ۳۲۲ هزار و ۱۱۴ هکتار مناطق چهارگانه در این استان وجود دارد که در مجموع حدود ۱۶ درصد مساحت استان هستند.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان اظهار داشت: مناطق چهارگانه استان شامل ۲ پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا، پناهگاه سمندر لرستانی و اثر طبیعی ملی غار ماهی کور است و علاوه بر این مناطق چهار منطقه حفاظت شده اشترانکوه، سفیدکوه، قالی کوه الیگودرز و شاداب کوه پلدختر در سطح استان وجود دارند.

فرمان پور با بیان اینکه در راستای حفاظت از این مناطق و برخورد با متخلفان زیست محیطی طی سال جاری چندین پرونده تخلفاتی تشکیل شده است، تاکید کرد: به همین منظور چند متخلف تغییر کاربری در حوزه مبارزه با زمین خواری و تصرف عدوانی به مراجع قضایی معرفی شده است.

وی افزود: از ابتدای سالجاری ۲۹۰ هزار و ۸۰۰ متر مربع از اراضی مناطق استحفاظی استان تخریب شده که در این راستا ۱۸ نفر نیز به مراجع قضایی معرفی و ۵۵۱ هکتار از این مناطق دچار آتش سوزی شد که در این زمینه نیز ۳۰ نفر به مراجع قضایی معرفی شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه این مدت ۷۶ مورد تصرف اراضی از طریق تماس با شماره ۱۵۴۰ اطلاع رسانی شده است، ادامه داد: همچنین ۹ هزار و ۷۹۲ راس دام سبک و سنگین در مناطق تحت مدیریت استان کشف و ضبط شده که در این زمینه نیز ۴۶ نفر به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرمان پور با بیان اینکه ۱۶ درصد از مساحت استان با گستره ۴۵۹ هزار هکتار زیر پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد، اضافه کرد: در حال حاضر هفت منطقه به صورت مستقیم تحت عناوین اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظت شده همچنین ۶ منطقه شکار و صید ممنوع با وسعتی معادل ۱۳۶ هزار و ۹۹۳ هکتار تحت حفاظت اداره کل هستند.

وی یادآور شد: افزایش سطح حفاظت مناطق تحت مدیریت استان، اقدامی ارزشمند، ماندگار و مفید در راستای حفظ تنوع زیستی محسوب می‌شود.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در زمینه ارتقای مناطق حیات وحش سفیدکوه ازنا به عنوان پارک ملی و غار وقت و ساعت به عنوان اثر طبیعی ملی به شورای عالی حفاظت اقدامات مورد نیاز انجام شده است.

افزایش جمعیت و تنوع زیستی حیات وحش لرستان

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست لرستان نیز اظهار داشت: کل (پازن کوهی)، بز، خوک وحشی، پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، کفتار، گرگ، روباه معمولی، خرگوش، تشی، گربه وحشی، دلیجه، کلاغ نوک سرخ، کرکس، سارگپه پا بلند، عقاب طلایی، شاهین، بالابان، کبوتر چاهی، انواع سهره‌ها، شاه بوف، کبک، تیهو، کبوتر جنگلی، قمری، چرخ ریسک بزرگ، سنگ چشم خاکستری، کمر کلی، کمر کلی کوچک و چکاوک مهمترین گونه‌های جانوری این استان هستند.

محمدنبی حسنوند با اشاره به تعیین شعب ویژه زیست محیطی در تمامی شهرستان‌های لرستان و ابطال پروانه شکار و ضبط سلاح شکارچیان متخلف از طریق دستگاه قضائی افزود: وضعیت تنوع زیستی و جمعیت حیات وحش این استان بر اساس سرشماری‌های انجام شده، افزایش یافته و در حال حاضر بی‌سابقه و بسیار غنی است.

وی ادامه داد: کشف و شناسایی گونه‌های جدید جانوری شاه روباه، جنس جدیدی از ماهی کورغار، هوبره و خروس کولی سینه سیاه در زیستگاه‌های لرستان نتیجه حراست گسترده از تنوع زیستی این استان است و هرساله گونه‌های حیات وحش به ویژه گونه‌های شاخص در راستای برنامه‌ریزی و چگونگی سیاست گذاری در زمینه تنوع زیستی سرشماری می‌شوند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست لرستان اظهار داشت: بررسی‌های به عمل آمده و مقایسه سرشماری سال‌های گذشته نشان می‌دهد، اکنون وضعیت تنوع زیستی و جمعیت حیات وحش استان بسیار غنی است که این مهم به دلیل اقدامات حفاظتی، برنامه‌های آموزشی و برخورد قاطع با متخلفان زیست محیطی محقق شده است.

حسنوند با تاکید بر ضرورت دستیابی حیات وحش لرستان به استاندارد‌های بین المللی اضافه کرد: وجود جمعیت‌های پرشمار گونه‌های قوچ، میش، کل و بز وحشی، پستانداران بزرگ و گربه سانانی مانند خرس و پلنگ بیانگر تنوع زیستی غنی در مناطق تحت حفاظت و آزاد استان است.

وی یادآور شد: همچنین بیش از ۲۰ زیستگاه جدید از گونه سمندر لرستانی در حوزه استان شناسایی و ۱۲ زیستگاه ثبت شده است که پایش‌های مستمر از زیستگاه‌های مربوطه در دستور کار قرار دارد.

منبع:ایرنا

برچسب ها: محیط زیست ، لرستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.