باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه تازه از وجود سیارهای که دارای جوی غنی از دی اکسید کربن است پرده برداشت.
بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله Nature Astronomy، یک مطالعه جدید جزئیات بیشتری را در مورد سیاره TRAPPIST-1 b که ممکن است حاوی اتمسفر غنی از دی اکسید کربن باشد، نشان داده است که با نظریههای قبلی در تناقض است.
منظومه سیارهای TRAPPIST-1 که در فاصله ۴۰ سال نوری از زمین قرار دارد و شامل هفت سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین است، از زمان کشف خود در سال ۲۰۱۷، کنجکاوی اخترشناسان را برانگیخته است.
مطالعات قبلی نشان میدهد که این سیارات به دلیل تشعشعات شدید ستارهای فاقد جو هستند. با این حال، دادههای اخیر تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) احتمال وجود یک اتمسفر مهآلود و متراکم از دی اکسید کربن را در TRAPPIST-1b افزایش میدهد.
نتایج در مورد ترکیب جو
بر اساس این گزارش ها، این مطالعه اندازه گیریهای جدید انجام شده در ۱۲.۸ میکرومتر را نشان میدهد که شواهدی از وجود مه بازتابنده در جو فوقانی سیاره TRAPPIST-1 b را نشان میدهد و محققان معتقدند که این مه ممکن است باعث تابش تشعشعات از لایههای بالایی به جای جذب آن شود، که مفروضات قبلی را به چالش میکشد.
لن دیسن، یکی از نویسندگان این مطالعه و محقق در KU Leuven در بلژیک، خاطرنشان کرد که ۲ نقطه داده برای TRAPPIST-1 b به آن ها اجازه میدهد تا سناریوهای مختلفی را برای جو آن بررسی کنند، خواه وجود داشته باشد یا نباشد.
فعالیت آتشفشانی و شرایط سطحی
تحقیقات همچنین دمای سطح بالاتر را نشان میدهد که نشان دهنده فعالیت احتمالی آتشفشانی است و دینامیک مشابهی در قمر تیتان زحل مشاهده شده است.
به گفته مایکل مین از موسسه تحقیقات فضایی SRON هلند که در این مطالعه مشارکت داشت، انتظار میرود شیمی اتمسفر TRAPPIST-1 b با هر چیزی که در تیتان یا منظومه شمسی دیده میشود متفاوت باشد.
به گفته کارشناسان، این نتایج ممکن است درک اتمسفر اطراف سیارات فراخورشیدی نزدیک ستارههای کوتوله قرمز را تغییر دهد.
منبع: الیوم السابع