سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت نفت به میزان افزایش تولید، پروژه بازیابی گاز‌های فلر را اجرایی کند

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید : وزارت نفت مکلف شده است تولید نفت در خوزستان را افزایش دهد، بنابراین وظیفه دارد به همین میزان، پروژه بازیابی گازهای فلر را در استان اجرایی کند.

فرهاد قلی‌نژاد معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به وضعیت آلودگی هوا و گسترش آلودگی در شهرهای سراسر خوزستان اظهار کرد: شاید روزی فکر نمی‌کردیم در اندیمشک که در شمال خوزستان و پای رشته کوه زاگرس قرار دارد و همیشه هوای خوبی داشته است، هشدار آلودگی هوا بدهیم. متاسفانه پیگیری برخی سیاسیون موجب می‌شود صنایع آلاینده در کوهپایه زاگرس و در جایی که ورود سرچشمه رودخانه‌های خوزستان است، ایجاد و مستقر شوند و هوا را آلوده کنند.

وی افزود: درگیری‌ها و تهدیدهای شدیدی در این زمینه داریم اما ما در اداره‌کل حفاظت محیط زیست زیربار نمی‌رویم و می‌جنگیم تا محیط زیست حفظ شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: طبق سند آمایش خوزستان، مجاز نیستیم در شمال استان دنبال پالایشگاه باشیم و نمی‌توانیم در شعاع ۳۰ کیلومتری اهواز صنعت بیاوریم و تصمیم‌گیران باید متوجه این مساله شوند.

در حق آب و هوای خوزستان ظلم شده است

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۸۹ پرونده قضایی تنها در حوزه آتش‌سوزی بقایای کشت و پسماندسوزی تشکیل شده است، عنوان کرد: میزان برداشت سبز نیشکر در خوزستان تنها ۳۵ تا ۴۰ درصد است که این میزان هم کاملا سبز نیست و بقایای کشت آن را هم آتش می‌زنند.

قلی‌نژاد با اشاره به تعدد منابع آلاینده در خوزستان گفت: در خوزستان توسعه نامتوازن صنعت رخ داده و در حق آب و هوا و مردم خوزستان ظلم شده است. البته همه این مسائل را نباید پای صنعت بگذاریم زیرا در توسعه شهرسازی هم دقت نشده است و شهرها را در کنار صنعت قرار داده‌ایم.

وی بیان کرد: از سوی دیگر، بر اساس پایش‌ها سوخت توزیعی در اهواز استاندارد نیست و یکی از دلایل آلودگی هوا در این کلانشهر، نوع سوخت است.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: ماهانه از ۱۵ جایگاه سوخت اهواز نمونه‌برداری می‌شود و مشخص شده است که سوخت توزیعی استاندارد نیست و در این باره اخطاریه‌هایی برای مجموعه نفت صادر شده است.

تشکیل پرونده قضایی هوای پاک برای دستگاه‌های خوزستان

وی افزود: پرونده قضایی در خصوص عملکرد دستگاه‌ها در مورد قانون هوای پاک باز شده است و عملکرد دستگاه‌هایی که در این خصوص کوتاهی می‌کنند، پیگیری می‌شود.

قلی‌نژاد با بیان اینکه اجرای قانون هوای پاک باید جدی گرفته شود، گفت: تاکنون از عملکرد دستگاه‌های اجرایی خوزستان در این زمینه رضایت نداشته‌ایم. گزارش‌های موارد ترک فعل را به دادگستری اعلام کرده‌ایم و پرونده تشکیل شده و دادستان در حال پیگیری مساله است و دستگاه‌های اجرایی که طبق قانون هوای پاک به وظایف‌شان عمل نمی کنند باید به دستگاه قضایی پاسخ بدهند.

لزوم تدوین برنامه ۲۰ ساله محیط زیست خوزستان

وی تصریح کرد: در حوزه برنامه‌ریزی برای محیط زیست خوزستان ضعیف بوده‌ایم و این مساله موجب شده است خوزستان در این زمینه موفق نباشد. باید برنامه ۲۰ ساله محیط زیست خوزستان تدوین شود و در تدوین این برنامه ضمانت اجرایی لحاظ شود، در غیر این صورت با تغییر مدیران، برنامه روی زمین می‌ماند.

وی ادامه داد: تدوین این برنامه را آغاز کرده‌ایم و در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیت صاحب نظران، این برنامه به زودی تدوین شود. این برنامه باید کاربردی باشد تا منابع آلاینده و افق توسعه خوزستان در آن مشخص باشد. مواردی که در سند آمایش وجود دارد نیز باید در برنامه زیست محیطی خوزستان لحاظ شوند.

آغاز تدوین طرح جامع کاهش آلودگی هوای خوزستان در دی‌ماه

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علاوه بر این برنامه، تدوین طرح جامع کاهش آلودگی هوای خوزستان ۲۹ دی‌ماه آغاز می‌شود. طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اهواز، ماهشهر، آبادان، خرمشهر و دزفول با اولویت اهواز انجام می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات هوای خوزستان این است که سیاهه انتشاری داریم که کاربردی نیست و سطح‌بندی‌های آن با واقعیت‌های موجود نمی‌خواند.

 قلی‌نژاد با اشاره به فلرسوزی در خوزستان تصریح کرد: خوزستان به میزان نقشی که در تولید ملی دارد، باید پروژه‌های زیست محیطی داشته باشد.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: فلرها یکی از مسائل مهم خوزستان هستند. وزارت نفت مکلف شده است تولید نفت در خوزستان را افزایش دهد بنابراین وظیفه دارد به همین میزان، پروژه بازیابی گازهای فلر را در استان اجرایی کند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر پیشرفت این پروژه‌ها ۵۸ درصد است اما با توجه به اینکه تولید افزایش یافته است، عملا کاهش فلرسوزی در شعله‌ها دیده نمی‌شود. به ویژه در دو ماه اخیر، شاهد افزایش فلرینگ بوده‌ایم که این مساله به دلیل انجام تعمیرات حوزه نفت است و پرونده حقوقی در این خصوص علیه وزارت نفت باز شده و در حال پیگیری است.

پلمب کارخانه کربن اهواز در صورت تخلف از برنامه جابه‌جایی

قلی‌نژاد گفت: شناسایی صنایعی که باید از محدوده شهرها خارج شوند انجام شده که مهم ترین صنعت در خوزستان، کارخانه کربن اهواز است و برنامه سه ساله در این خصوص تدوین شده است.

وی بیان کرد: این برنامه در شعبه حقوقی در حال پیگیری است و هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد، را در اختیار مقام قضایی قرار می‌دهیم. زمین واگذار شده و کارهای اولیه برای ساخت کارخانه جدید در حال انجام است و اگر اقدامات طبق برنامه انجام نشود، پلمب کارخانه مطرح است.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.