تارنمای پولیتیکو نوشت: خوزه رائول مولینو رئیس جمهوری پاناما در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، با ادعای ترامپ درباره این که آمریکا میتواند کانال مهم و راهبردی پاناما را پس بگیرد، مخالفت کرد.
به نوشته پولیتیکو، مولینو که با ابراز تعهد درباره روابط نزدیکتر با آمریکا اوایل سال جاری میلادی انتخاب شد، همچنین شکایت ترامپ درباره این که کشتیهای آمریکایی برای عبور از این کانال با هزینههای ناعادلانه و گزافی مواجه هستند، رد کرد.
رئیس جمهوری پاناما روز یکشنبه گفت: به عنوان رئیس جمهوری به وضوح اعلام میکنم که هر متر مربع از کانال پاناما و مناطق مجاور آن در اختیار و کنترل پاناما است و در کنترل این کشور باقی خواهد ماند. حاکمیت و استقلال کشور ما قابل مذاکره نیست.
وی ادامه داد که این کانال بخش لاینفک تاریخ کشورش است و هر شهروند پانامایی با جان و دل آن را حفظ میکند.
ترامپ روز یکشنبه بعد از تهدید به بازپس گیری کانال پاناما در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث، بار دیگر مقاصد خود برای پس گرفتن این کانال را تکرد کرد و گفت: در کانال پاناما مانند جاهای دیگر، ما را میچاپند.
پولیتیکو نوشت: معلوم نیست که چرا ترامپ در روزهای اخیر بر این گذرگاه کشتیرانی مهم تمرکز کرده است. پاناما از زمان سرنگونی مانوئل نوریگا توسط آمریکا در سال ۱۹۸۹، متحد واشنگتن بوده است. در حالی که چین پیشتر با اجرای پروژههای زیرساختی با دولتهای قبلی پاناما ارتباط برقرار کرده بود و شرکت مستقر در هنگ کنگ دو بندر را در پایانههای کانال پاناما اداره میکند، این کانال توسط سازمان دولتی مستقلی موسوم به سازمان کانال پاناما اداره میشود.
پولیتیکو نوشت: ایالات متحده به پاناما کمک کرد در اواخر قرن بیستم از کلمبیا استقلال پیدا کند تا بتواند یک آبراه مورد نظر را از طریق تنگهای بسازد که اقیانوس آرام و اطلس را به هم متصل کند و به این ترتیب حمل و نقل دریایی را تا حد زیادی سرعت بخشد. برای چندین دهه، آمریکا این کانال و منطقهای از قلمرو اطراف آن را به نام منطقه کانال پاناما اداره میکرد.
جان مک کین سناتور آینده ایالات متحده در سال ۱۹۳۶ در این منطقه متولد شد.
منبع: ایرنا