سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران در تولید موتور‌های جاروبرقی خودکفا شد

یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده تخصصی جاروبرقی توانسته با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، موتور‌های جاروبرقی خانگی و صنعتی را طراحی و تولید کند.

صنعت لوازم خانگی پس از خودروسازی، دومین صنعت بزرگ کشور محسوب می‌شود که سالانه محصولات فراوان و متنوعی را به بازار عرضه می‌کند و حتی در تولید برخی محصولات توانسته با محصولات مشابه خارجی رقابت کند. این صنعت علاوه بر ایجاد اشتغالزایی گسترده و تصرف بازار داخلی، سالانه از گردش مالی ۶ میلیارد دلاری برخوردار است و این نشان از اهمیت اقتصادی این صنعت دارد.

رونق صنعت لوازم خانگی علاوه بر فراهم کردن بستر خودکفایی کشور در تولید این محصولات، جنبه‌های اقتصادی گسترده‌ای، چون اشتغالزایی و ارزش افزوده به همراه دارد. در همین زمینه، یک شرکت دانش‌بنیان که به صورت تخصصی، جاروبرقی تولید می‌کند توانسته با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، موتور‌های جاروبرقی خانگی و صنعتی را طراحی و تولید کند.

قائم مقام مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان می‌گوید: این شرکت علاوه بر تولید تخصصی جاروبرقی، لوازم صنعتی، موتور جاروبرقی، لوازم یدکی جاروبرقی و لوازم برقی آشپزخانه را نیز تولید و به بازار عرضه می‌کند و اخیرا هم با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی به توسعه زیرساخت تولید الکتروموتور‌های جاروبرقی خانگی و صنعتی پرداخته است.

صدف صفدرزاده درباره سابقه فعالیت این شرکت و چگونگی دانش‌بنیان شدن آن با بیان اینکه، این مجموعه در زمینه تولید تخصصی جاروبرقی، بیش از ۳۰ سال سابقه دارد افزود: پروژه تولید موتور جاروبرقی در سال ۹۰ در شرکت مطرح شد که با تلاش و همت مهندسین و برنامه‌ریزی‌های سهامداران توانستیم در سال ۹۲ موتور‌های جاروبرقی را تولید کنیم. این شرکت در سال گذشته در حوزه فناوری برق و الکترونیک و سیستم‌های خودکار به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان معرفی شد.

وی درباره استفاده از ظرفیت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این شرکت خاطرنشان کرد: در تولید محصولات خود از بسیاری فارغ‌التحصیلان و نخبگان دانشگاهی کمک گرفته‌ایم؛ اما مشکلی که در سال‌های اخیر با آن روبه‌رو بودیم مهاجرت نخبگانی است که تمام وقت یا پاره وقت با مجموعه ما همکاری می‌کردند. البته همچنان با آنها در ارتباط هستیم، اما از دست دادن این نیرو‌های متخصص، خلا بزرگی در توسعه و پیشرفت تولید محصولات داخلی محسوب می‌شود.

این فعال حوزه دانش بنیان همچنین گفت: این مجموعه دانش بنیان توانسته به صورت مستقیم برای ۱۰۰ نفر و غیر مستقیم برای ۸۰ نفر ایجاد اشتغال کند. در خصوص برنامه‌های آینده شرکت در جهت توسعه خط تولید و افزایش نیروی انسانی موتور‌های تولید شده در شرکت ما موتور‌های دو پروانه‌ای خاک و آب و خاک هستند که بسیار هم پرهزینه‌اند. به همین دلیل در این شرکت دانش‌بنیان، پروژه‌ای برای تولید موتور‌های کوچک‌تر و موتور‌های تک پروانه در دست احداث است که در عموم جاروبرقی‌ها استفاده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در کشور جارو‌های خوابیده و سطلی به وفور تولید می‌شود، اما همواره در جامعه افرادی هستند که می‌خواهند جنس‌های باکیفیت‌تر و برند‌های معتبرتری که در دنیا مطرح است را استفاده کنند، چون واردات این محصولات طبق قانون ممنوع اعلام شده است، بنابراین بستری برای پیدایش قاچاق در کشور فراهم می‌شود.

صفدرزاده افزود: به عنوان یک تولیدکننده، موافق واردات این محصولات به کشور هستم چراکه علاوه بر از بین رفتن موضوع قاچاق، فضای رقابتی بهتری ایجاد می‌شود و تولیدکنندگان ایرانی که در تولید این محصولات مطرح هستند، می‌توانند با رقابت با جنس خارجیِ باکیفیت، به تولید محصولات باکیفیت‌تر داخلی دست بزنند. به همین دلیل با آزاد کردن واردات این محصولات موافق هستم. البته این اتفاق باید با افزایش تعرفه‌ها همراه باشد تا برای تولیدکنندگان ایرانی مشکلاتی به وجود نیاید.

وی در خصوص چگونگی صرفه‌جویی انرژی در این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: موضوع کمبود انرژی روز به روز در دنیا چالش‌زاتر می‌شود. البته صنایع به کار گرفته در این شرکت، جزو صنایع پاک محسوب می‌شوند که آلودگی کمتری ایجاد می‌کنند. تلاش ما این بوده که صرفه‌جویی در انرژی را در تمام فرآیند‌ها از خریداری محصولات تا ساعات کاری رعایت کنیم.

به گفته وی با توجه به مشکلاتی که در حوزه برق وجود دارد، این شرکت در حال برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری پنل‌های خورشیدی برای تولید برق است و قصد دارد با بهره گیری از فضای کارخانه با نصب پنل‌های خورشیدی، برق مجموعه را تامین کند.

منبع: صندوق نوآوری و شکوفایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۶ ۰۳ دی ۱۴۰۳
پس چرا به اروپا صادر نمیکنیم