باشگاه خبرنگاران، مرضیه السادات حسینی راد؛ عبدالله آبسواران گفت: کمبود نقدینگی بانکهای استان ۴ همت است که بخشی از این کمبود نقدینگی به خروج حسابهای بانکی شرکتهای بزرگ اقتصادی استان برمی گردد.
وی افزود: اخیرا مسائلی مطرح شده که شرکت مس ایران وگل گهر سیرجان جز شرکتهایی هستند که حسابهای خود را از استان خارج کردهاند و یا حاضر به تمرکز دادن حسابهای خود به بانکهای استان نیستند درحالی که این دو شرکت جز خوش حسابها هستند و بخشی ازمنابع بانکی شان را در استان در گردش دارند.
وی درخصوص مشکلات اخیر مجموعه مس در حوزه تعهدات بانکی بیان کرد: مجموعه مس گاهی دربحث پرداخت تعهدات دولت مجبور است منابع را از استان خارج کنند که این مساله باید مدیریت شود.
آبسواران افزود:گاهی برخی نا هماهنگی با بانکهای استان پیش میآید، اما مس وگل گهر عمده حساب شان را دراستان متمرکزکردهاند وشرکتهای دیگری هستند که منابع بانکی شان در استان درگردش نیست.
وی میزان کمبود نقدینگی دراستان را ۴ همت نسبت به پایان سال قبل دانست وگفت: علت این مساله هم خروج نقدینگی از بانکها بوده است.
وی تصریح کرد: از یک سو مردم حسابهای بانکی خود را به سمت بازارهای دیگر مثل سکه وارز بردند بخشی از خروج منابع هم مربوط به پرداخت بدهی شرکتها ویا خریدهای شرکتی بوده است.
آبسواران درپاسخ به سوال خبرنگار باشگاه در خصوص نحوه جبران این نقدینگی پایین، تاکید کرد:در ۶ ماه اول سال عمده درآمد استان هزینه میشود و درشش ماهه دوم به ویژه از آذرماه به بعد بحث فروش محصولات کشاورزی را داریم.
دبیرشورای عالی بانکهای استان تصریح کرد: از آنجا که هم در جیرفت فروش سیفی ودیگر محصولات کشاورزی را داریم در بم مرکبات و در رفسنجان وسیرجان محصول پسته تازه برداشت شده وعمدتا در ماههای ابان وآذر به فروش میرسد یا اغلب پسته داران منتظر میمانند تلاططم بازار بخوابد وبعد محصول خود را بفروشند در نتیجه در شش ماه دوم ورود منابع را به بانکهای استان داریم تا این ناترازی در نقدینگی رفع شود.