باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- فیلم سینمایی خائنکشی به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی و تهیهکنندگی علی اوجی است که برای نخستین بار در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰ نمایش داده شد و هم اکنون خائن کشی از ۱۶ آذر ماه روی پرده سینماهای سراسر کشور است.
خائنکشی قسمتی از زندگی مهدی بلیغ، سارق و کلاهبردار ایرانی، به تصویر کشیده شده است و این فیلم در ادامه به نهضت ملیشدن نفت در سال ۱۳۲۹ پرداخته است.
مهسان فراست تهیهکننده بیان کرد: مسعود کیمیایی جامعه شناس خوبی است که سینما را میشناسد و در مقابل مخاطب سینما کیمیایی را به خوبی میشناسد. در حال حاضر کیمیایی تنها کارگردانی است که تلاش میکند بافت جامعه سنتی و تاریخی را در آینه جامعه معاصر پویا ونمایان کند.
وی ادامه داد: پس از ساخت فیلم خوب و تاثیرگذار خون شد، حالا مسعود کیمیایی به سراغ ملی شدن صنعت نفت و تحولات آن دوره رفته است. فیلم سینمایی خائن کشی در فیلمهای گانگستری ژانر جنایی با دیالوگهای ماندگار ، قابها و میزانسن های زیبا مخاطب را یاد آثار ماندگار مرحوم علی حاتمی و هزاردستان می اندازد.
فراست گفت: در خائن کشی بازی خوب مهران مدیری و امیر آقایی دیدنی است، اگر چه نباید از بازی بد سام درخشانی، نرگس محمدی و از همه بدتر جواد طوسی که در پایان عمر هوس بازیگری کرده است گذشت.
وی افزود: خدمت و خیانت، شاه بیت فیلم جدید کیمیایی است و خدمت به مردم تا پای مرگ و استیفای حقوق مردم در این فیلم روایت شده است. در خائن کشی کیمیایی مخاطب را به دل جامعه آن دوران میبرد اما اسیر نوستالژی بازی حاتمی نمیشود. وی رک و پوست کنده حرف میزند، نفت مال مردم است. هر کس با مردم هست کارگردان با او است از مصدق گرفته تا ارتشی های وفادار به نهضت.
فراست گفت: در خائن کشی بازی خوب مهران مدیری و امیر آقایی دیدنی است، اگر چه نباید از بازی بد سام درخشانی، نرگس محمدی و از همه بدتر جواد طوسی که در پایان عمر هوس بازیگری کرده است گذشت. معتقدم داستان فیلم کشش یک مینی سریال خوب را دارد، گنجاندن آن در یک فیلم سینمایی کمی سخت شده است و بعضی دیالوگ ها دیگر از دست تماشاگر در میرود. در پایان باید بگویم که دیدن این فیلم خالی از لطف نیست .