سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پنجمین جشنواره ملی شعر مکتب گمنامی در فارس آغاز به کار کرد

دبیر علمی پنجمین جشنواره ملی شعر مکتب گمنامی در فارس از اغاز فراخوان این جشنواره ملی خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی  - محمد مرادی دبیر علمی جشنواره شعر مکتب گمنامی فارس در جمع خبرنگاران با اعلام فراخوان این جشنواره اظهارکرد: شاعران سراسر کشور می‌توانند تا ۱۳ دی ماه آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی سایت مکتب گمنامی ارسال کنند.

او، موضوع اصلی این کنگره شعر را تکریم مجاهدت‌های خاموش مدافعان امنیت و سربازان گمنام امام زمان (عج) عنوان، و تصریح کرد: محور‌های اصلی این جشنواره عبارتند از ۴۰ سال مجاهدت خاموش سربازان گمنام امنیت در دفاع از تمامیت ملی، سرزمینی و تمدنی ایران، گمنامی مدافعان امنیت وطن، مشارکت و پیوند مردم با سربازان گمنام امنیت در ۴۰ سال اقتدار و امنیت کشور و مدافعان گمنام امنیت پدری برای همه کودکان ایران زمین برگزار می‌شود.

به گفته مرادی، چهار بخش قالب‌های سنتی شعری، نو، نیمایی و سپید، قالب‌های قابل اجرا در قالب ترانه و سرود که قابلیت ارزش افزوده فرهنگی و هنری داشته باشند، و شعر کودک و نوجوان، قالب‌های قابل پذیرش در این جشنواره است.

دبیر علمی جشنواره شعر مکتب گمنامی فارس، با بیان اینکه جوایز جشنواره در هر چهار بخش، جداگانه اهدا می‌شود، ادامه داد: ۱۵۰ میلیون ریال جایزه نفر اول، ۱۲۰ میلیون ریال نفر دوم و ۸۰ میلیون ریال جایزه نفر سوم است.

حجت‌الاسلام رضا طبیب‌زاده دبیر جشنواره شعر گمنامی هم در ادامه این نشست، با یاداوری اینکه شیراز از سال ۱۳۹۹ پایه گذار این جشنواره بوده و غیر از دوره دوم که به میزبانی خوزستان برگزار شده، بقیه دوره‌ها به میزبانی شیراز برگزار شده است، از ایجاد دبیرخانه دائمی آن در مرکز فارس خبر داد و گفت: تولیدات ارزش افزوده ادبی از جمله سه سرود و یک نماهنگ، از دستاورد‌های دوره‌های قبل این جشنواره است که در دوره پنجم هم ادامه خواهد داشت.

رونمایی از یک کتاب از گزیده آثار دوره نخست جشنواره و یک کتاب کودک از این آثار منتشر شده و کتاب آثار برگزیده پنج دوره گذشته، از جمله برنامه‌های جانبی این دوره از جشنواره ملی شعر مکتب گمنامی است که حجت‌الاسلام طبیب‌زاده با اشاره به آن ادامه داد: چاپ برخی ابیات شاعران در دوره‌های گذشته بر روی بنر و نصب در برخی مراکز استان ها، تولید پادکست از آثار تولید شده غیر جشنواره‌ای با موضوع سربازان گمنام امام زمان (عج)، از دیگر برنامه‌های جانبی این دوره از جشنواره است.

وحید نمازی رئیس حوزه هنری فارس هم در ادامه این نشست، هنر و ادبیات را مایه تفاوت زیست هنری مردم فارس در کنار همه شاخصه‌های برجسته فارس از نظر جایگاه تمدنی و زیارت و مذهبی و گردشگری و تاریخی دانست و اظهار داشت: راهبرد حوزه هنری در ۴ سال اخیر در فارس، توجه به شعر و ادبیات و جریان‌های ادبی کلان بوده که در این راستا، اقدام به ساماندهی جریان‌های ادبی مردمی و حمایت و تقویت آنها، تولید آثار مکتوب شعر، ایجاد زنجیره ارزش تولید ادبی و تلاش برای افزایش مصرف ادبی مردم کرده است.

او، ایجاد حلقه‌ها و نشست‌های ادبی از دیگر برنامه‌های حوزه هنری برای تقویت جریان شعر و ادبیات در استان، تولید محتوای ادبی در قالب هنر رسانه برای بهبود توزی ادبی از دیوار نگاره‌های شهری تا تولید پادکست و برنامه‌های تلویزیونی و جریان‌های شعری شهرستان‌های فارس با رویکرد فراشیرزا، از جمله دیگر فعالیت‌های حوزه هنری فارس در ۴ سال گذشته معرفی کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.