خشکاندن آب‌های راکد موثر در جلوگیری از بیماری مالاریا

به گفته رئیس بیمارستان بوعلی و متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم استانی‌های عزیز برای جلوگیری از رشد و تکثیر پشه آنوفل ضرورت دارد آب‌های راکد اطراف محل زندگی خود را بخشکانند.

غلامرضا ملاشاهی، رئیس بیمارستان بوعلی و متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برای جلوگیری از رشد و تکثیر پشه مالاریا در مناطق گرمسیر باید آبهای راکد که محل اصلی تکثیر پشه هستند خشکانده شود.
وی ادامه داد: هم استانی های عزیز علاوه بر نصب توری بر درب و پنجره ها خانه ها برای جلوگیری پشه از پمادهای ضد گزش پشه و اقدامات حفاظتی لازم را رعایت کنند.
وی گفت: در ایران دونوع مالاریا به نامهای ویواکس و فالسیپارم وجود داشته که به دنبال گزش پشه آنوفل ماده و انجام خونخواری از فرد بیمار و انتقال انگل با گزش مجدد به فرد سالم ایجاد شده ودر بدن فرد گزیده شده در طی یک فرایند به چرخه خونی است.
دکتر ملاشاهی افزود: علائم مالاریا شبیه بسیاری از بیماریهای ویروسی و انگلی مانند آنفلوانزا و تب کنگو بوده و به همین دلیل معمولا سوابق حضور بیمار در مناطق مالاریا خیز و گرمسیری کمک بسیار مهمی برای بررسی و تشخیص بیماری می باشد .
وی ادامه داد: بیماری مالاریا با علائم لرز، تب و تعرق چند بار در روز ظاهر می گردد و گروه های پرخطر مانند زنان باردار کودکان و افراد مسن در معرض ابتلا به مالاریای شدید هستند .
وی با اشاره به اینکه مالاریا یک اورژانس پزشکی محسوب می شود، تصریح کرد: در صورت شک علائم مالاریا باید بلافاصله به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید و خوشبختانه داروهای اختصاصی مالاریا بصورت رایگان در اختیار بیماران قرار داده می شود
وی از احتمال بازگشت و عود مجدد علائم مالاریا در بیماران پس از درمان خبر داد و افزود: بیمارانی که مبتلا به مالاریای نوع ویواکس می شوند 3 تا 10 سال پس از درمان نیز احتمال بازگشت و عود مجدد مالاریا در آنها وجود دارد.

روابط عمومی علوم پزشکی 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.