باشگاه خبرنگاران جوان؛ هستی محمدی - فرزاد حسنی در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: این طرحها شامل سامانههای نظارتی، ابنیه فنی و آسفالت و لکهگیری محورهای اصلی و فرعی استان است.
وی با بیان اینکه ۴۱ سامانه ثبت تخلفات عبور و مرور، ۶۰ سامانه تصویربرداری ثابت، ۱۲ سامانه دوربینهای جدید نظارتی و یک سامانه کنترل مرکز مدیریت راهها در دست اقدام است، افزود: ۱۶ دستگاه دروبینهای نظارت تصویری استان هم ارتقا مییابد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان به عملکرد حوزه راهداری این اداره کل از ابتدای سال تا پایان آبان اشاره کرد و گفت: اجرای بهسازی و روکش آسفالت ۱۷۰ کیلومتر از راههای شریانی و ۱۰۱.۴ کیلومتر راههای فرعی و روستایی استان با ۶۰۷ میلیارد تومان هزینه از جمله اقدامات این حوزه بود.
اجرای خطکشی سه هزار و ۱۰ کیلومتر از راههای شریانی و ۲۲ کیلومتر راه فرعی و روستایی، اجرا و نگهداری ۶۸ کیلومتر سیستم روشنایی راهها، تهیه و نصب ۴۹۵ مترمربع تابلوهای ایمنی، تهیه و نصب ۶ هزار و ۱۲۰ تابلو اطلاعاتی راهها از جمله اقدامات حوزه راهداری بود که حسنی به آن شااره کرد.
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان امسال از ۱۶ نقطه حادثه خیز شناسایی شده در استان تاکنون ۹ نقطه ساماندهی و چهار نقطه دیگر در دست اجرا و سه نقطه در مرحله عقد قرارداد است که تلاش میشود سال آینده تمامی این نقاط رفع حادثه شود.
وی به تجهیز و خرید ۴۵ دستگاه ماشین آلات راهداری ماشین آلات راهداری با ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار اشاره کرد و گفت: از این میزان اعتبار۳۰ میلیارد تومانی از محل اعتبارات استانی و بقیه از منابع سازمان راهداری تامین شد که با تزریق آن سن ماشین آلات راهداری استان، پایین آمد.
حسنی با اشاره به فعالیت ۳۷۰ دستگاه ماشین آلات راهداری درکردستان اشافه کرد: در سال ۴۰ میلیارد تومان صرف هزینه تعمیرات و نگهداری این ماشین آلات میشود.
وی به طرح خرید ماشین آلات راهسازی برای استانهای برخوردار از مناطق آزاد هم اشاره کرد و گفت: در همین زمینه نیز ۳۱دستگاه ماشین آلات با ۷۰۰ میلیارد تومان به ناوگان راهداری استان تزریق شد.
ثبت ۲۷۰ هزار سفر
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان به سفرهای انجام گرفته توسط معاونت حمل و نقل راهداری اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال ۲۷۰ هزار سفر با ناوگان حمل و نقل به ثبت رسید که طی آن ۱۹۵ هزار مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی از مبدا استان جابجا شدند و پیش بینی میشود به ۲ میلیون نفر برسد.
وی به جابجایی هفت هزار و ۷۹۰ هزارتن کالا در استان اشاره کرد و گفت: این میزان کالا به ۴۵۵ هزار سفر جابجا شد که در زمینه ترانزیتس ورودی با هزار و ۹۴۱ تن کالا ۷۲.۰۷ و در زمینه ترانزیت خرجی با ۵۴۰ هزار تن ۶.۵۳ درصد نیسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داتشیم.
حسنی به جابجایی ۱۴۴ هزار و ۹۲۲ زائر در ابعین حسینی از مرز باشماق مریوان هم اشاره کرد و گفت: راهداری کردستان در حوزه حمل و نقل تبه اول، در حوزه راهداری رتبه ششم و در حوزه ایمنی و ترافیک نیز رتبه اول کشور را داشت.
متوسط آسفالت راه روستایی پایینتر از کشوری
وی به حوزه راه روستایی کردستان هم اشاره کرد و گفت: از ۶ هزار و ۱۸۳ کلیومتر راههای روستایی استان، سه هزار و ۵۰۵ کلیومتر آسفالت است که شاخص برخورداری از این راه برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان۷۴ درصد و ۱۰ درصد کمتر از متوسط کشوری است.
به گفته حسنی هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی مربوط به روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که اتمام آن هزینه بردار است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستانبا بیان اینکه امسال ۹۸ کیلومتر راه روستایی با ۸۰۷ میلیارد تومان در استان آسفالت شد، افزود: برای اجرای این طرح در ۲ سفر رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی به کردستان، ۲ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته بود.
وی به خرابی شدید در سطح ۵۰۰ کیلومتر و خرابی متوسط در سطح ۶۰۰ کیلومتر از محورهای استان اشاره کرد و افزود: امسال ۴۰۰ کیلومتر بهسازی و لکه گیری این محورها انجام شد.
حسینی ادامه داد: ۱۴۰ شرکت حمل و نقل در استان فعالیت دارد که هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه ناوگان سنگین و سه هزار ناوگان مسافربری را شامل میشود و ۱۶ هزار راننده در قالب این شرکتها به مردم خدمات ارائه میدهند.