سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه رادیویی مطرح شد؛

اصل مهاجرت پدیده منفی نیست، اما وضعیت غرب آسیا خاص است

برنامه رادیویی «بحث روز» با حضور کارشناسان مسائل بین الملل به تحلیل موضوع مهاجرت و دلایل این موضوع با توجه به وقوع جنگ‌های متعدد در منطقه خاورمیانه پرداخت.

برنامه رادیویی «بحث روز» ظهر امروز با حضور محمدجواد بهمن‌آبادی کارشناس مسائل بین الملل و رامین مهمان‌پرست سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه به تحلیل موضوع مهاجرت و دلایل این مسئله با توجه به وقوع جنگ‌های متعدد در منطقه خاورمیانه پرداخت.

محمدجواد بهمن آبادی، کارشناس مسائل بین الملل در ابتدای این برنامه اظهار کرد: عمده مسائل در زمینه مهاجرت را باید درباره جنگ‌ها در کشور‌ها دانست و در این شرایط مردمی که زیست، حق انسانی آنها است شرایطی را تجربه می‌کنند که مجبور به مهاجرت و مسائل مربوط به آن می‌شوند.

بهمن آبادی معتقد است که مهاجرت اجباری دلایل مختلفی دارد، اما با توجه به شرایط و خصوصا منطقه‌ای که داریم می‌بینیم که در مدت زمان کوتاهی تعداد افراد فراوانی به مهاجرت از کشورهای‌شان دست زدند. این موضوع نه تنها برای کشور مبدا بلکه برای سایر کشور‌های اطراف نیز  چالش‌هایی را ایجاد خواهد کرد.

رامین مهمان‌پرست، دیپلمات و سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در ادامه برنامه اظهار کرد: اصل مهاجرت پدیده منفی نیست و هر کسی می‌تواند به خاطر اهدافش و سایر مسائل این اقدام را انجام بدهد. مسئله این است که برخی از افراد چاره‌ای به غیر از مهاجرت نداشته باشند. همچنین بحث امنیت، مسائل اقتصادی و سایر موضوعات هم در این زمینه مهم است. اما متاسفانه در منطقه‌ای هستیم که موضوع جنگ را شاهد هستیم و همین دلیلی برای مهاجرت آن هم به شکل‌های متفاوتی می‌شود.

به گفته سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، سالیان طولانی خودمان میزبان مردم افغانستان بودیم، یا در عراق به دلیل جنایات صدام افرادی بودند که نمی‌توانستند زندگی کنند و ما حتی میزبان جمعیتی از عراقی‌ها بودیم. خیلی از عراقی‌ها خصوصا در اقلیم کردستان به راحتی فارسی سخن می‌گویند.  

مهمانپرست تاکید کرد: در سال‌های گذشته موضوع داعش را در منطقه شاهد بودیم و همین دلیلی برای مهاجرت مردم این منطقه به سایر نقاط جهان مانند اروپا شد. زمانی که مهاجرین بعد از حملات داعش به منطقه ما، به اروپا رفتند، شاهد قوانینی برای محدود کردن این مهاجرین بودیم که نشانه‌ای از ایجاد تنش و ناآرامی توسط غربی‌ها و اروپایی‌ها بود.

وی افزود: خیلی از مردم خودمان برای کسب علم و اهداف خودشان مهاجرت کردند و باعث افتخار کشور هستند و ما وظیفه داریم به عنوان کشوری که حکم مادر را برای همه شهروندانش دارد به آنها کمک کنیم. غربی‌ها تنها به منافع خودشان فکر می‌کنند، اما وضعیت غرب آسیا خاص است. ما منابع انرژی داریم که اروپایی‌ها و غربی‌ها به دنبال آن هستند.

محمد جواد بهمن آبادی در پایان بیان کرد: سازمان‌های بین المللی رویکرد‌های متفاوتی باید داشته باشند. عوامل مهاجرت مختلف است، اما در واقع هرجا منافعی درگیر می‌شود، با ایجاد یک شکاف، جنگی به وجود می‌آورند و مردم را مجبور به مهاجرت می‌کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۰۴ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
اّلیس ارض الله واسعاُ فتهاجرو فیه
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۹ آذر ۱۴۰۳
باید دولت گذشته جوابگو ملت باشه این همه افغانی به ایران راه داده
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۸ آذر ۱۴۰۳
مهاجرا اول باید به تعداد سالهایی که اینجا مجانی درس خوندن و متخصص شدن کار کنن بعد میتونن برن
حسنی
۱۷:۱۷ ۲۸ آذر ۱۴۰۳
مقصد مهاجران از مبدا مهاجران بدتر است الان ترامپ ادعا میکند یک‌میلیون مهاجر در روز اول اخراج میکند یا اروپا .اروپا الان تحت تاثیر جنگ اوکراین روسیه شده ویا الان دراروپا حزب‌های ضد مهاجران درانتخابات برنده میشود و باعث سرگردانی مهاجران میشوند
حشمت الملوک خورشیدی
۱۶:۵۷ ۲۸ آذر ۱۴۰۳
منفی یا مثبت بودن مهاجرت به دلایل آن بستگی دارد دکترجان
پیمان اشراقی
۱۶:۲۲ ۲۸ آذر ۱۴۰۳
سلام،

من با اصل مهاجرت مخالف هستم و اعتقاد دارم آبادی سرزمین بخشی از وظیفه انسان است،

قرآن کریم،
هُوَ أَنشَأَكُم مِّنَ ٱلۡأَرۡضِ وَٱسۡتَعۡمَرَكُمۡ فِيهَا.