باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژگان رنجبر - فرزام بیدارپور اظهار کرد: آمار چاقی و اضافه وزن در استان کردستان بالاتر از میانگین کشوری است که این خود زنگ خطری برای افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن است،
وی افزود: در استان کردستان با وجود اینکه از نظر شرایط جغرافیایی خوب است، ولی در تحرک فیزیکی از میانگین کشوری پایینتر است و همین مساله موجب انباشت ذخایر چربی میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: سرانه مصرف سبزی و میوه در کردستان، پایینتر از متوسط کشوری است در حالیکه مصرف این مواد غذایی از اصول مهم برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر حدود ۷۵ درصد مرگ و میرها را به خود اختصاص میدهد، یادآور شد: بیماریهای قلبی، سرطان، تنفسی، دیابت و فشارخون در راس بیماریهای غیرواگیر هستند که عوامل خطر ابتلا به آن شامل رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک، مصرف دخانیات و الکل است.
به گفته بیدارپور، رژیم غذایی نامناسب موجب چاقی میشود و چاقی نیز عبارت از تجمع چربیها در بدن و ناشی از عدم تعادل دریافت و مصرف کالری است.
وی یادآور شد: حدود ۷۵ درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و بیماریهای تنفسی است که عوامل اصلی این بیماریها تغذیه ناسالم، کمتحرکی، مصرف دخانیات و الکل است.
بیدارپور با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار، سالانه حدود هفت هزار و ۵۶۵ نفر در استان کردستان فوت میکنند، افزود: از این تعداد، سه هزار و ۱۲۶ نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی جان خود را از دست میدهند و این آمار نشان میدهد که حدود ۴۱ درصد از کل مرگومیرهای استان مربوط به بیماریهای قلبی عروقی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه آمار بالای ابتلا به سرطان در استان، تغذیه ناسالم به ویژه چربیهای ترانس است، اظهار کرد: طبق آمار جمعیت در استان کردستان به ازای هر هزار نفر ۱.۷ نفر به سرطان مبتلا میشوند.
وی افزود: تغذیه سالم و سبک زندگی فعال از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از سرطان هستند که با توجه به آمار بالای ابتلا به سرطان در استان کردستان، ضرورت دارد که برنامههای آموزشی و پیشگیرانه در این زمینه تقویت شوند.