سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دسر کدو حلوایی اماراتی؛ یک دسر لطیف و خوشمزه برای شب یلدا

دسر کدو حلوایی اماراتی یکی از انواع دسر‌های خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب کدو حلوایی با عسل، آرد، کره، زعفران و... تهیه می‌شود.

دسر‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین خوراکی‌ها در سراسر جهان هستند. با نزدیک شدن به شب یلدا خانم‌های کدبانو و باسلیقه دوست دارند دسر‌های زیبا و رنگی و مجلسی را برای پذیرایی در این شب درست کنند. کدو حلوایی یکی از نماد‌های شب یلدا است که معمولا در این شب به صورت پخته و یا به عنوان دسر سرو می‌شود و بسیار مقوی و پر خاصیت است. با کدو حلوایی می‌توانید انواع و اقسام دسر‌ها و خوراکی‌های خوشمزه را تهیه کنید. دسر کدو حلوایی اماراتی یکی از انواع دسر‌های مدرن و خوشمزه مجلسی است که از ترکیب کدو حلوایی با عسل، آرد، کره، هل و... تهیه می‌شود و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. اگر دوست دارید این دسر لطیف و خوشمزه را برای شب یلدا در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش دسر کدو حلوایی اماراتی همراه ما باشید.

مواد لازم:
کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
آرد سفید شیرینی: یک دوم پیمانه
کره: ۵۰ گرم
عسل: یک دوم پیمانه
گلاب یا عرق بهار نارنج: یک چهارم پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
پودر هل: یک دوم قاشق چای‌خوری
پودر گل سرخ: یک دوم قاشق چای‌خوری
پودر دارچین: یک چهارم قاشق چای‌خوری
پودر گردو و پودر نارگیل برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه:

برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا کدو حلوایی را پوست کنید و همراه با نصف لیوان آب بپزید. بعد از اینکه کدو پخت و خنک شد، آن را داخل دستگاه غذاساز بریزید و کاملا پوره کنید. حالا پوره کدو حلوایی را داخل یک کاسه مناسب بریزید و عسل، پودر هل، پودر گل سرخ و پودر دارچین را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و کنار بگذارید. آرد سفید را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و به مدت ۵ دقیقه مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود. نیازی نیست رنگ آرد تیره شود و یا بیش از حد تغییر کند.

حالا کره را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا کره با آرد مخلوط شود و بعد پوره کدو حلوایی را طی دو مرحله به آرد و کره اضافه کنید و مدام هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. در آخر گلاب و زعفران دم کرده را روی مواد بریزید و مواد را هم بزنید، سپس دسر آماده را داخل ظرف سرو بکشید و روی دسر را با پودر گردو، پودر نارگیل و پودر گل سرخ تزیین کنید، نوش جان. 

نکات مهم:

ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغز‌هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است. 

هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:

۱ ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی‌مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش‌رنگ است.

۲ ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره‌ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.

۳ ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه‌ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.

۴ ـ کدو‌هایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.

۵ ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه‌های کم‌تری داشته باشد. 

۶ ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.

ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود.

پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

ـ همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند.

گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

منبع: فرارو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.