سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نفس تالاب انزلی به شماره افتاده است

به گفته رئیس گروه اکولوژی دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های محیط زیست، نفس تالاب انزلی به شماره افتاده و اگر چاره‌ای نکنیم آن را از دست خواهیم داد.

ریحانه پرهیزگار، رئیس گروه اکولوژی دفتر حفاظت و احیاء تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در نشست بررسی معضل گیاه مهاجم سنبل آبی که در قلم گوده انزلی گفت: تالاب انزلی از ساختار‌های فیزیکی و بیولوژیکی پیچیده‌ای برخوردار بوده و طی سالیان متمادی علیرغم فشار‌های متعدد بیرونی توانسته پویایی اکوسیستم خود را حفظ و خود را با تهدیدات بیرونی سازگار کند.

او افزود:، اما در سالیان اخیر به دلیل فشار‌های زیادی که از سمت انواع آلاینده‌ها و گونه‌های مهاجم بر این تالاب وارد آمده، فرایند‌های عملکردی تالاب و در نتیجه خدماتی که به طور مستقیم و غیرمستقیم به جوامع انسانی ارائه می‌کرد، مختل شده است. 

به گفته رئیس گروه اکولوژی دفتر حفاظت و احیاء تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، متأسفانه نفس تالاب انزلی به شماره افتاده و اگر چاره‌ای نکنیم تالاب را از دست خواهیم داد.

پرهیزگار دومین عامل تهدید تنوع زیستی را پس از تخریب زیستگاه، گونه‌های مهاجم دانست که تعداد زیادی از تالاب‌های شمال کشور درگیر آن شده است.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: خوشبختانه ساز و کار‌های فرابخشی و برنامه جامع ۷ ساله برای احیای تالاب انزلی تدوین شده و موضوع در اولویت استانداری استان و در سطح فراتر در سطح ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور زیر نظر معاون اول رئیس جمهور قرار دارد.

رئیس گروه اکولوژی دفتر حفاظت و احیاء تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: ضروری است برای مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی و کنترل آن، نقشه راه تهیه شود و تمام ابعاد این معضل بررسی و وضعیت موجود را به درستی تشریح کنیم تا بتوانیم به وضعیت مطلوب دست یابیم.

پرهیزگار افزود: ما باید برای تهیه نقشه راه رهایی تالاب از این بحران، از دانش اساتید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

منبع: روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.