سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

ارز نیمایی رفتنی شد/ تسهیل تجارت خارجی کشور با توسعه سامانه ارز تجاری

طبق اعلام رسمی بانک مرکزی از روز شنبه ۲۴ آذرماه نرخ نیما به‌صورت توافقی تعیین می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور -  بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی در راستای توسعه بازار ارز تجاری و مدیریت بازار ارز از روز گذشته یعنی شنبه ۲۶ آذرماه عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) می‌توانند نسبت به انجام معامله بر اساس نرخ‌های توافقی اقدام کنند؛ از اول بهمن‌ماه نیز شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی، فولادی، صنایع فلزات رنگین و فرآورده‌های نفتی نیز می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را در بازار ارز تجاری به‌صورت توافقی عرضه کنند.

سیاست جدید بانک مرکزی که سبب شد روز گذشته وزیر اقتصاد در فضای مجازی بنويسد: قیمت گذاری دستوری در بازار‌ها از جمله بازار ارز، جز توزیع رانت، ایجاد فساد و تشدید سفته بازی و التهاب در بازار ارز نتیجه‌ای به بار نمی‌آورد. ‏بر اساس یافته‌های علم اقتصاد و تجربهٔ خود در این سال‌ها میگویم که بدون مهار تورم، دفاع از نرخ‌های ارز غیر واقعی، اگر هم در کوتاه مدت فایده اندکی برای آن متصور شویم، پایدار نیست بلکه، با از بین بردن ذخایر ارزی، امنیت اقتصادی کشور را دچار آسیب جدی می‌کند.

حرکت به سمت تک نرخ شدن ارز با سامانه ارز تجاری 

تجمیع معاملات ارزی در سامانه ارز تجاری و توسعه این بازار که پیش از این هم محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به آن گفته بود: هدف اصلی در ایجاد سامانه ارز تجاری این است که به سمت یک بازار ارز کارا قدم بگذاریم و به سمت تک نرخی شدن برویم کشف قیمت در این بازار به شکل عرضه و تقاضا و بحث جورسازی قیمت است؛ علاوه بر کشف قیمت، سهولت در پیدا کردن دو سمت عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان از جمله دیگر از اهداف این بازار است؛ عملا در این سامانه اطمینان از معامله وجود دارد.

حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز و پایان نرخ نیما که شایان آرانی کارشناس بازار‌های مالی بین المللی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن اظهار کرد: به طوری کلی سیاست تک‌نرخی کردن ارز سیاست صحیحی است اینکه در گذشته چندین نرخ ارز وجود داشت واکنون با این اقدام جدید بانک مرکزی در حال حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز هستیم اقدام درستی است چرا که سبب می‌شود رانت، سیاسی‌کاری، فساد و عدم شفافیت در این زمینه معاملات ارزی به حداقل ممکن برسد.

در ادامه هم حجت‌الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: با توسعه بازار ارز تجاری و حرکت به سمت پایان نرخ ارز نیما شاهد خواهیم بود که عرضه در این بازار افزایش کند و زمانی که عرضه افزایش پیدا کند روند تخصیص ارز سرعت بیشتری می‌گیرد سرعتی که می‌تواند در تسهیل تجارت نقش مهمی را ایفا کند در مجموع این بازار می‌تواند جوابگوی نیاز‌های وارداتی باشد و اینکه شرایط برای فعالیت صادرکنندگان تسهیل شود و در مجموع صادرات رشد می‌کند و این برای چرخه اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است.

بانک مرکزی صرفا در سامانه ارز تجاری بازارساز خواهد بود

آغاز روند حذف نرخ نیما و توسعه بازار ارز تجاری که بناست کشف نرخ در آن بر اساس و عرضه و تقاضا باشد و خبری از دخالت در آن نیست؛ در همین رابطه هم محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک مرکزی صرفا در بازار ارز تجاری بازارساز خواهد بود و نقش بانک مرکزی نقدشوندگی این بازار است.

گفتنی است، تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده و ۱۹ بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند.

در نهایت روز گذشته هم بانک مرکزی اعلام کرد با توجه به سازوکار جدید معاملات در سامانه نیما با نرخ توافقی، به‌منظور کشف نرخ واقعی معاملات، کلیه بازیگران بازار امکان درج هرگونه نرخی را بدون محدودیت دارا بودند. با توجه به عرضه و تقاضا‌های ثبت شده، از مجموع معادل ۷۶ میلیون دلار عرضه شده، معادل ۳۹.۵ میلیون دلار عرضه منجر به معامله شد که معادل دلاری میانگین موزون نرخ معاملات انجام شده حدود ۵۹ هزار و ۶۴۷ تومان، کشف قیمت شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.