باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - پس از دو هفته مذاکرات فشرده در مورد چگونگی مقابله با تخریب زمین، بیابانزایی و خشکسالی، بزرگترین و فراگیرترین کنفرانس سازمان ملل در این خصوص که امسال در «ریاض» عربستان برگزار میشد، بدون توافق مشخصی به پایان رسید.
این کنفرانس مقامات نزدیک به ۲۰۰ کشور که عضو «کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با بیابان زایی» هستند را گرد هم آورد. کنفرانس بعدی سال ۲۰۲۶ و در مغولستان برگزار خواهد شد.این نشست که به صورت دوسالانه برگزار میشود، تلاش میکند تا دستورالعملهای ویژهای را برای مقابله با تغییرات اقلیمی ایجاد کرده و دولتها را وادار کند که در این خصوص اقدامات مشخصی انجام دهند.
سازمان ملل در گزارشی که سوم دسامبر (۱۳ آذر) در دومین روز از مذاکرات ریاض منتشر کرد، هشدار داد: خشکسالیهایی که به دلیل تخریب محیطزیست توسط انسان ایجاد میشود سالانه بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار برای جهان هزینه دارد. بر اساس این گزارش، پیش بینی میشود که خشکسالی تا سال ۲۰۵۰ بر ۷۵ درصد جمعیت جهان تأثیر بگذارد.
نماینده یکی از کشورهای آفریقایی شرکت کننده در نشست گفت که کشورهای قاره سیاه امیدوار بودند این مذاکرات یک پروتکل الزام آور در مورد خشکسالی ایجاد کند. دو شرکت کننده ناشناس دیگر گفتند که کشورهای توسعه یافته یک پروتکل الزامآور نمیخواهند و در عوض برای نوشتن یک «چارچوب» تلاش میکنند؛ چیزی که کشورهای آفریقایی آن را ناکافی میدانند.
مذاکرات برای مقابله با خشکسالی در حالی شکست خورده که نشستهای آب و هوایی پیشین از جمله نشست مبارزه با آلودگی پلاستیک در کره جنوبی و بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در جمهوری آذربایجان نیز بدون امضای معاهده مشخص به پایان رسید.
منبع: الجزیره