سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پایان مرداد ۱۴۰۳؛

سطح ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر کمتر از مدت مشابه سال قبل بود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تحویل ۴ میلیارد لیتر سوخت نفت گاز و نفت کوره بیشتر به نیروگاه‌ها از ابتدای سال تاکنون خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - کرامت ویس کرمی، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درمورد خاموشی‌های زمستانی و تأمین سوخت نیروگاه‌ها بیان کرد: سطح ذخایر نیروگاه‌ها با ترکیبی از نفت گاز و نفت کوره، تابعی از پارامترهای مختلف است و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تأمین‌کننده سوخت مایع نیروگاه‌ها به عنوان سوخت پشتیبان بوده است. 

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۳ آذرماه، میزان سوخت مایعی که به نیروگاه‌ها تحویل داده شده ۱۳/۷ میلیارد لیتر بوده و این عدد، در مدت مشابه سال قبل، ۹/۷ میلیارد لیتر بوده است. یعنی در مجموع، ما از ابتدای سال تاکنون، ۴ میلیارد لیتر سوخت نفت گاز و نفت کوره بیشتری را به نیروگاه‌ها تحویل داده‌ایم و از نظر درصدی هم، ۴۱ درصد رشد داشته است. 

ویس کرمی تصریح کرد: از ابتدای این ماه تا ۲۳ آذرماه، میزان نفت گازی که به صورت روزانه به نیروگاه‌ها تحویل داده‌ایم ۴۶ میلیون لیتر بوده است و نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۴ درصد افزایش تحویل داشته‌ایم و نفت کوره ۲۵ میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۰ میلیون لیتر بوده است و در این‌جا، ۲۶ درصد افزایش داشته‌ایم و در مجموع نفت گاز و نفت کوره، در آذرماه امسال ۲۵ درصد افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشته‌ و در شهریور و مهر و آبان هم، همین وضعیت را داشته‌ایم؛ یعنی با وجود کارهای ضربتی که صورت گرفته، روند تحویل سوخت به نیروگاه‌ها افزایشی بوده است.

او ادامه داد: در پایان مردادماه ۱۴۰۳، ذخیره نیروگاه‌ها یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بوده و در نفت کوره، حدود ۵۰۰ میلیون لیتر بوده است در حالی که در پایان مردادماه ۱۴۰۲، ۳/۲ میلیارد لیتر بوده که حدود ۱/۴ میلیارد لیتر ذخیره نفت گاز کمتر بوده است و در پایان مرداد ۱۴۰۳، ذخیره نفت کوره نیروگاه‌ها یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر بوده و سال ۱۴۰۲، یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون لیتر بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: در مجموع، در پایان مرداد ۱۴۰۳، سطح ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها که شامل نفت گاز و نفت کوره بوده یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر کمتر از مدت مشابه سال ۱۴۰۲ بوده است. در نتیجه، باید افزایش ذخیره سوخت نیروگاه‌ها را در دستور کار قرار می‌دادیم تا تحویل ما بالاتر می‌رفت. در نتیجه، باید به سوخت معادل مصرفی نیروگاه‌ها توجه شود که مجموعی از گاز طبیعی و سوخت مایع  است و سوخت مایع صرفاً گازوئیل نیست.

در ادامه، ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: نیروگاه‌های حرارتی به عنوان یک مجموعه تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی فعال هستند و وظیفه اصلی آنها این است که با سه نوع سوخت گاز، گازوئیل و مازوت که تحویل نیروگاه‌ها می‌شوند انرژی الکتریکی مورد نیاز کشور را تأمین کنند و همچنین، یکی دیگر از وظایف نیروگاه‌های حرارتی این است که همه ساله بتوانند راندمان نیروگاه‌های خود را افزایش دهند و به عبارتی، با سوخت کمتری بتوانند تولید بیشتری داشته باشند.

او تصریح کرد: خوشبختانه امسال به صورت تجمعی، از ابتدای سال تا الان، توانسته‌ایم ۲/۲۵ درصد انرژی بیشتری نسبت به سال گذشته تولید کنیم و در مقابل، سوخت معادلی که مصرف کرده‌ایم ۱/۱۸ درصد رشد داشته است. یعنی سوخت ما معادل تولید انرژی الکتریکی افزایش نداشته است و این نشان می‌دهد که امسال، راندمان نیروگاهی در مقایسه با سال گذشته بهتر شده است و سوخت معادلی که مصرف می‌کنیم سه نوع است و اگر گاز را به حد کافی برای نیروگاه‌ها داشته باشیم نیازی به سوخت مایع نخواهیم داشت. اما تجربه سال‌های مختلف نشان داده است که گاز به اندازه کفایت در اختیار نیروگاه‌ها قرار نمی‌گیرد.

اسکندری افزود: مجموع انرژی الکتریکی مصرفی کشور ۲/۲۵ درصد اضافه‌تر بوده است و در مقابل، سوخت معادل ۱/۱۸ درصد افزایش داشته است. یعنی ما معادل انرژی الکتریکی اضافی که تولید کرده‌ایم سوختی دریافت نکرده‌ایم و روند رشدش کمتر از روند رشد انرژی الکتریکی بوده است. اما به صورت تجمعی، از ابتدای سال تاکنون در مقایسه با سال گذشته حدود ۵ میلیارد متر مکعب گاز کمتری تحویل نیروگاه‌ها شده و طبیعی است که برای جبران آن باید از سوخت جایگزین یعنی سوخت مایع استفاده می‌شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.