سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خودکفایی پنبه از خروج ۲۵۰ میلیون دلار ارز جلوگیری می‌کند

مجری طرح پنبه وزارت جهاد گفت: با تحقق سیاست و برنامه خودکفایی پنبه، سالانه از خروج ۲۵۰ میلیون دلار ارز جلوگیری می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد با بیان اینکه برداشت پنبه از شهریور آغاز شد، گفت: اکنون نیمی از پنبه کشور برداشت شده و کماکان برداشت ادامه دارد.

 او با بیان اینکه امسال در سطح ۸۰ هزارهکتار پنبه کاری در کشور صورت گرفته است، افزود: برآورد می شود که ۲۲۰ هزارتن وش از مزارع پنبه برداشت شود که با توجه به مسائل حوزه بازرگانی، امسال سطح زیرکشت  ۱۵ درصد کاهش یافته است.

هزارجریبی با بیان اینکه نیمی از  پنبه صنعت نساجی در داخل تامین می شود، گفت: در راستای برنامه افزایش ضریب خوداتکایی و برنامه بهینه الگوی‌کشت وزارت جهاد در نظر دارد که در داخل به خودکفایی برسیم چراکه پنبه جزء ماده اولیه صنایع ریسندگی است و غیراز این پنبه دانه برای روغن و خوراک دام استفاده می شود.

مجری طرح پنبه ادامه  داد: با توجه به آنکه روغن و خوراک دام با ارز دولتی وارد کشور می‌شود، پنبه دانه ارزش واقعی پیدا نمی کند چراکه به نوعی در حوزه روغن و خوراک دام یارانه واردات به پنبه می دهیم، لذا قیمت تولید داخل کم می شود و در حوزه دانه های روغنی در برخی سالهاست که از دانه های روغنی در خرید حمایت می شود، از این رو پیشنهادی به وزارت جهاد دادیم که همانند سایر دانه های روغنی از پنبه دانه حمایت شود و این موضوع در دستور کار قرار دارد.

به گفته او، بنابر پیشنهادات صورت گرقته انتظار می رود که خوراک دام و روغن با ارز ارزان وارد نشود یا حمایت هایی دولت در ارتباط با پنبه دانه داشته باشد که هنوز همانند سایر دانه های روغنی اقدامی صورت نگرفته است. درحالیکه اجرای این پیشنهاد به افزایش سطح زیرکشت و حمایت از کشاورزان کمک می کند. همچنین سیاست مدیریت واردات، در اختیار قرار ندادن ارزهای ارزان قیمت به واردات، کاهش هزینه های تولید داخل از جمله برداشت با کمباین هم باید در دستور کار قرار بگیرد، براین اساس طی چند سال اخیر ۹ کمباین برداشت وارد شده که کافی نیست و همواره حمایت های بیشتری در این ارتباط باید صورت بگیرد.

هزارجریبی با اشاره به موضوع قطع شدن برق چاه های کشاورزی بیان کرد: زراعت پنبه در بهار و تابستان انجام می شود که نیاز آبی در گرما زیاد است، از این رو قطعی برق موجب شده کشاورزان کشت کمتری انجام دهند یا بواسطه ناترازی و قطعی برق پنبه کمتری تولید کردند که اکنون آمار دقیقی در خصوص خسارت به پنبه نداریم، اما وقتی می گوییم ۱۵ درصد سطح کشت و تولید کمتر شده یکی از عوامل آن قطعی برق است.

 مجری طرح پنبه با بیان اینکه سالانه ۲۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات پنبه از کشور خارج می شود،گفت: با خودکفایی پنبه سالانه ۲۵۰ میلیون دلار واردات پنبه داریم که اگر این مقدار انجام ندهیم می تواند جلوی خروج این مقدار ارز از کشور گرفته شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.