سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹ بانک دارای کفایت سرمایه منفی هستند

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی می‌گوید: به طور مثال ۲ بانک دولتی بزرگ ما یعنی سپه و ملی دارای کفایت سرمایه منفی هستند.

فرشاد محمدپور، معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی در برنامه صف اول رسانه ملی گفت: در قانون برنامه هفتم ماده ۷ و ۸ این برنامه در خصوص سلامت بانک‌ها است بر این اساس بانک‌ها تا پایان سال پنجم برنامه باید به کفایت سرمایه ۸ درصدی برسند کفایت سرمایه به زبان ساده یعنی هر بنگاه اقتصادی دارای شاخص‌هایی است که نشان از حال این بنگاه‌ها است مهم‌ترین شاخص نظام بانکی برای نشان از حال بانک‌ها شاخص کفایت سرمایه است. بانکی که کفایت سرمایه بالاتری دارد قدرت وام دهی و ریسک بیشتری دارد. وقتی بانکی سرمایه بالای دارد یعنی پایه بانک قوی‌تر است و اگر ریسکی به سمت بانک بیاید به سرمایه بانک می‌رسد.

این مقام مسئول می‌گوید: در حال حاضر نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها در طی ۱۵ سال روند کاهشی داشته از ۲۹ بانک حدود ۱۰ بانک کفایت سرمایه بالای ۸ درصد دارند که یعنی حال این بانک‌ها خوب است، ۱۰ بانک کفایت سرمایه مثبت دارند ولی زیر ۸ درصد است. در کل اکنون ۹ بانک دارای کفایت سرمایه منفی هستند.

او می‌گوید: به طور مثال ۲ بانک دولتی بزرگ ما یعنی سپه و ملی دارای کفایت سرمایه منفی هستند و در خصوص بانک‌های خصوصی هم بانک سرمایه، ایران زمین و آینده دارای کفایت سرمایه منفی هستند. ۱۲ بانک برنامه خود برای بحث کفایت سرمایه خود را به ما ارسال کردند و برخی هم در حال ارسال هستند بعد از این بانک‌ها موظف به برگزاری مجمع هستند. بانک‌ها تا ۵ بهمن موظف هستند این فرآیند مربوط به مجامع و افزایش سرمایه را انجام دهند.

او افزود: در بانک مرکزی رفتارمان با بانک‌ها بر اساس کفایت سرمایه آنهاست حتما یکی از گزینه‌های اصلی بانک‌ها حرکت دادن آنها به سمت گزیر(انحلال) است و در طول اجرای برنامه هفتم و قانون جدید بانک مرکزی این یک بحث را پیگیری میکنیم.

توسعه صندوق‌های قرض‌الحسنه

محمدپور می‌گوید: کفایت سرمایه هر دو بانک قرض‌الحسنه ما بالای ۸ درصد است تعداد بانک‌های قرض‌الحسنه ما کم است و سیاست ما هم توسعه است. صندوق‌های قرض‌الحسنه تقسیم شدند و تا یک ماه آینده دستورالعمل جدید آن ابلاغ می‌شود این نوید را میدهیم که در خصوص صندوق‌های قرض‌الحسنه کار مهمی انجام می‌دهیم و نیت این است که پرداخت تسهیلات آن گسترش پیدا کند. نوع نظارت ما با صندوق‌های قرض‌الحسنه بر اساس اندازه آنها متفاوت است.

او افزود: صرافی‌ها نیز به سه دسته کوچک، بزرگ و متوسط تقسیم شدند و هر صرافی بسته به اندازه خود اجازه انجام برخی امور را دارد.

۳۲۰ هزار نفر در صف وام ازدواج

این مقام مسئول می‌گوید: یکی از مسائل مهم نظام بانکی بحث اضافه برداشت است اکنون ۴۰۰ تا ۴۵۰ همت اضافه برداشت داریم که از این عدد باید سالی ۲۰ درصد بر اساس قانون برنامه هفتم کم شود اکنون تسهیلات تکلیفی روی دوش بانک‌ها از توان آنها خارج است امسال حداکثر ظرفیت نظام بانکی برای پرداخت تسهیلات حدود هزار و ۵۰۰ همت است که فقط تسهیلات تکلیفی پرداختی بالای هزار همت است از ابتدای امسال تا ۲۱ آذر به ۴۸۰ هزار نفر تسهیلات ازدواج به مبلغ ۱۶۰ همت پرداخت شده است و ۳۲۰ هزار نفر در صف وام ازدواج هستند.

او می‌گوید: ابربدهکاران بانکی ۲ دسته بدحساب و یکسری بنگاه‌های بزرگ اقتصادی هستند که به اندازه خودشان تسهیلات دریافت می‌کنند و این نباید اشتباه گرفته شود در کل تاکنون از کل تسهیلات پرداختی ۱۰ درصد مشکوک الوصل است.

جلوی پرداخت تسهیلات هیچ بانک سالمی گرفته نشده است

این مقام‌مسئول عنوان کرد: در خصوص بانک‌هایی که خارج از ضوابط تسهیلات پرداخت می‌کنند اقدامات مختلفی انجام می‌شود به طور مثال جلوی پرداخت تسهیلات آنها گرفته می‌شود اکنون بانکی داریم که ۲ سال است به جزء پرداخت تسهیلات تکلیفی اجازه پرداخت تسهیلات دیگری را ندارد باید اشاره داشت که جلوی پرداخت تسهیلات هیچ بانک سالمی گرفته نشده است.

او در ادامه در خصوص سامانه ذی‌نفع واحد گفت: این سامانه وابسته به همکاری دستگاه‌های مختلف است امیدواریم طی ۵ الی ۶ ماه آینده آن را عملیاتی کنیم.

محمدپور در خصوص سامانه املاک و مستغلات برنامه هفتم هم اظهار کرد: ۲ ماه است که این سامانه اجرایی شده است و بانک‌ها باید دارایی مازاد خود را در این سامانه ثبت کنند و بر اساس برنامه هفتم از زمان ابلاغ این برنامه برای این ثبت تا ۶ ماه فرصت دارند.

او در نهایت می‌گوید: در خصوص فین‌تک‌ها آنهایی که در چهارچوب نظام بانکی حرکت می‌کنند اجازه فعالیت آنها را خواهیم داد.

برچسب ها: بانک مرکزی ، شعب بانک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.