همزمان با اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم (۱۵ تا ۳۰ آذر) با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» دکتر سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با بیان اینکه تغییر عادات غذایی مردم زمانبر، اما شدنی است، گفت: بیماریهای قلبی و عروقی با ۴۸/۲ درصد اولین عامل مرگ و میر در استان است و رابطه تغذیه با سلامت قلب و عروق غیرقابل انکار است.
او افزود: متأسفانه استان گیلان در ابتلا به کلسترول بالا، فشار خون بالا و اضافه وزن و چاقی، رتبه نخست کشور را دارد که بخش عمدهای از این بیماریها از طریق عادات غذایی ناسالم بروز میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به ثبت رشت و استان گیلان در سازمان یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک، اهمیت توجه به غذای سالم را مدنظر قرار داد و تصریح کرد: باید با آگاهی بخشی به مردم و فرهنگسازی نسبت به تغییر عادات نادرست غذایی در بین مردم و نسل جوان اقدام کنیم و این مهم با حمایت و تمرکز رسانهها تحقق مییابد.
دکتر رضوانی به شعار امسال پویش ملی تغذیه سالم «روغن سالم، غذای سالم و خانواده سالم» تصریح کرد: مردم باید بدانند مناسبترین روغن برای مصرف از لحاظ خواص تغذیهای، روغن کلزا یا کانولا است که میتواند جایگزین درست و مناسبی برای سایر روغنهای خوراکی در سفرههای مردم شود.
او با بیان اینکه حذف مصرف روغنهای جامد از سفرههای مردم با تلاش سالهای طولانی محقق شد، بر جایگزینی روغن کلزا (کانولا) در سفرههای مردم با تبلیغ و آگاهی بخشی در جامعه تأکید کرد.
منبع: گیل وبدا