سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون فرهنگی سپاه پاسداران مطرح کرد:

تلاش سپاه پاسدارن برای نمایش افتخار آفرینی‌های رزمندگان

به گفته ساجدی فر شاید مردم ما کمتر این مساله را بدانند که ما در سال‌های اخیر قریب به ۶۰۰ شهید فقط برای امنیت پایدار دادیم.

محمد ساجدی فر معاون فرهنگی نیروی زمینی سپاه با حضور در برنامه سلام خبرنگار در ارتباط با کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی اظهار کرد: بحث امنیت پایدار در کشور واژه جدیدی است که بعد از دفاع مقدس در کشورمان شکل گرفته است. تقریبا بعد از دوران دفاع مقدس همچنان بحث دفاع در نیروی زمینی سپاه جاری بوده و تا به امروز هم ادامه داشته است و شاید مردم ما کمتر این مساله را بدانند که ما در طول این سال‌های اخیر قریب به ۶۰۰ شهید فقط برای امنیت پایدار دادیم در عین گمنامی و شاید هم کمتر در جامعه هم جو و موجی ایجاد کرده، اما به هر حال فرزندان مردم عزیز ما در نیروی زمینی سپاه جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند و برای این کار تقدیم کردند، اما چون کمتر این روایت شده بود ما به ذهنمان رسید افرادی را بیاییم تربیت کنیم که بتوانند این روایت این حماسه گرایی و ایثارآفرینی‌هایی که در عرصه‌های مختلف برای دفاع از این آب و خاک و این ملت و این سرزمین انجام می‌شود را به تصویر بشکند.

به گفته محمد ساجدی فر به همین خاطر با هماهنگی که با حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و با موزه دفاع مقدس انجام شد ما از ابتدای هفته ۸۵ نفر از عزیزان مستعد از یگان‌های رزمی نیروی زمینی سپاه و یگان‌های مردم پایه مان را که در عملیات‌ها در اختیار نیروی زمینی قرار می‌گیرند را در تهران خدمتشان بودیم در قالب کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی که امروز روز آخرش است.

چه موضوعاتی در این کارگاه آموزش داده شد؟ 

چون این اولین کارگاه آموزشی بود نحوه مصاحبه گیری، نحوه احصاء خاطرات، نحوه گردآوری و نحوه پیاده سازی خاطرات، متفاوت است. نویسنده نمی‌خواهیم تربیت کنیم به هر حال راویانی هستند. تاریخ شفاهی برمی گردد به کسانی که در صحنه درگیرند. تاریخ شفاهی به طور کل یک هنر جدیدی است

مشخصا برنامه‌ها طراحی شده بعد از برگزاری دوره که افراد قرار است چه کار‌هایی انجام دهند یا فعلا آموزش دیدند تا مراحل بعدی طی شود؟

 به صورت شبکه‌ای یعنی فعلا در گام اول آموزش‌ها انجام می‌شود بعد اینها در شبکه مجازی بهم متصل می‌شوند و با اساتید ارتباطشان حفظ می‌شود به صورت رفت و برگشتی کار‌های آزمایشی که اولین بار جمع آوری می‌کنند ارایه می‌شود اساتید ایراداتشان را می‌گیرند و به آنها برگشت داده می‌شود تا به مرحله‌ای برسیم که بتوانیم این مطالبی را که این دوستانمان جمع آوری می‌کنند قابل ارایه به نویسندگان مجرب باشد بشود از آن اسناد مکتوب را استخراج کرد.

 خود افراد قرار نیست تدوین خاطرات را داشته باشند؟

مگر آدم‌های مستعدی در آنها باشد که بتواند، چون نویسندگی یک هنر دیگر است خود ثبت و گردآوری و جمع آوری خاطرات یک هنر است که بشود تاریخ شفاهی نگارشش در قالب هنر نویسندگی می‌خواهد البته دوره‌های نویسندگی هم داریم افراد مستعد ممکن است از این دوره‌ها شناسایی شوند در دوره نویسندگی هم آموزش داده شوند و از همین افراد استفاده شود ولی الزاما این نیست که همه اینها نویسندگان آن آثار مکتوب شوند الزام ندارد.

کتاب‌ها را نام ببرید؟

ساجدی فر: بیشترین ماموریت نیروی زمینی در طول سالیان گذشته شاید دو دهه گذشته و مخصوصا بعد از سال ۹۰ در منطقه شمال غرب و جنوب شرق کشور است که دو منطقه پرچالش ما است به واسطه اینکه مناطق مورد طمع دشمنان ما بوده و همواره دشمنان سعی کردند از اینجا به واسطه آن محاسباتی غلطی که داشتند و فکر می‌کردند می‌توانند به امنیت کشور ضربه بزنند آنجا سرمایه گذاری کردند و عمده مسئولیت حفظ امنیت در این مناطق هم با نیروی زمینی بوده است سه تا کتاب را امسال چاپ کردیم یکی قله لانه جاسوسان حالا.درباره ارتفاعات جاسوسان را که سال ۹۰ با حماسه آفرینی رزمندگان نیروی زمینی آزاد شد، مناطقی را که در عملیات‌های سال ۹۰ آزاد کردیم برخی از آنها از قبل از دوران انقلاب در اختیار این گروهک‌های تروریستی و معاندین بود حتی از قبل از انقلاب اصلا یک منطقه امنی شده بود پناهگاه خیلی امنی شده بود برای این گروهک‌های تروریستی که با همت فرماندهان و رزمندگان نیروی زمینی آزاد شد به خاطر همین توانمان را روی این مناطق گذاشتیم لانه جاسوسان به همین مساله اشاره دارد.

کتاب دیگر تاریخ شفاهی شهید بزرگوار شهید سرلشکر رضا استوار است و دیگری کتاب شهید استوار محمود قائدی فرمانده اسبق قرارگاه حمزه سیدالشهدا به نام کتاب استوار است که این سه کتاب امروز رونمایی می‌شود.

برنامه شما بعد از برگزاری این کارگاه برای سال آینده و تداوم این روند چیست؟

یک کتاب تاریخ شفاهی یکی از عزیزان روحانی تدوین کرده بودند یعنی به همین سبکی که می‌گویم رفته بودند روایت‌ها را گرفته بودند این کتاب محضر حضرت آقا تقدیم شده بود حضرت آقا تحسین کرده بودند این کتاب را خودمان که به دست آوردیم دیدیم خیلی بهتر از آن چیزی که ما باید روایت می‌کردیم این روحانی عزیز و بزرگوار که به عنوان مبلغ رفته بودند این روایت‌ها را نقل کردند امروز در حاشیه این برنامه اختتامیه ما از این روحانی عزیز و بزرگوار آقای حجت الاسلام ارسنجانی که کتابی نوشته‌اند از حاج ابراهیم تا خان طومان، روایت رزمندگان نیروی زمینی سپاه از شمال غرب تا حضور در منطقه جبهه مقاومت بوده در سوریه که این همراه این دوستان بوده خیلی کتاب جالبی است خود حضرت آقا تحسین کردند امروز ما از نویسنده این کتاب تقدیر خواهیم کرد.

به گفته معاون فرهنگی نیروی زمینی سپاه برای تداوم این روند بعد از این دوره دوره‌های مجازی را یعنی کارگاه‌های تکمیلی را به صورت تکمیلی در دستورکار داریم برای این دوستان تا به نقطه‌ای برسیم که بتوانیم حساب کنیم روی توان این دوستان برای این که آثار مکتوب و خوبی را برای روایت حماسه آفرینی‌ها و رشادت‌های فرزندان این سرزمین در نیروی زمینی سپاه بیافرینیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.