سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریابکوف: اسد در امنیت کامل است

معاون وزیر خارجه روسیه در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی اظهار داشت: «روسیه درحال فراهم کردن پناهندگی برای بشار اسد است. او با امن‌ترین شیوه ممکن به روسیه منتقل شد.»

«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» به تحولات اخیر در سوریه و سقوط دولت «بشار اسد» پرداخت.

ریابکوف با بیان این مسئله که «روسیه درحال فراهم کردن پناهندگی برای بشار اسد است» گفت: «او با امن‌ترین شیوه ممکن به روسیه منتقل شد.»

معاون وزیر خارجه روسیه اظهار داشت: «او (اسد) امن است و این نشان می‌دهد که روسیه در چنین شرایط خارق‌العاده‌ای طبق نیاز عمل می‌کند».

ریابکوف گفت: «من نمی‌دانم در حال حاضر او درحال تجربه چه شرایطی است و بسیار اشتباه است که درباره آنچه اتفاق افتاده و چگونه حل شده است توضیحی ارائه دهم.»

مخالفان مسلح سوریه پس از پیشروی‌های چند روز اخیر خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماة رسید، روز شنبه از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه وارد پایتخت سوریه شدند و کنترل آن را در دست گرفتند.

براساس گزارش رویترز، در شامگاه شنبه که نخستین زمزمه‌های سقوط پایتخت سوریه و ورود مخالفان مسلح به دمشق به گوش رسید، یک هواپیما از فرودگاه دمشق به هوا برخاسته و به‌سوی مناطق ساحلی سوریه پرواز کرد، منطقه‌ای که تحت کنترل حامیان اسد قرار داد. اما کمی بعد، این هواپیما چرخشی غیرمنتظره داشته و پس از چند دقیقه طی مسیر در جهت مخالف، از صفحه رادار محو شد. در نهایت رسانه‌های روس، حضور اسد در روسیه را تایید کردند.

طبق اظهارات معاون وزیر خارجه روسیه، مسکو به حمایت از رهبر سوریه که ادامه خواهد داد.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کرملین اسد را برای محاکمه شدن برای اتهامات وارده از سوی غرب علیه خود تحویل می‌دهد یا خیر گفت: «روسیه در کنوانسیون تأسیس دادگاه کیفری بین المللی عضو نیست.»

در همین راستا ریابکوف گفت: اسد از سوی همان گروهی از کشور‌ها و دولت‌ها متهم شد که به طور مداوم تلاش‌های کشور‌ها برای زندگی به شیوه‌ی خود را نابود می‌کنند. همانطور که در عراق، لیبی و بسیاری موارد دیگر اتفاق افتاد. این مسئله آشکار می‌کند که ایالات متحده واکنش و واکنش خود را بسته به اینکه دادگاه چه کسی را تحت پیگرد قرار می‌دهد، تنظیم می‌کند.»

دادگاه لاهه اخیرا سران رژیم صهیونیستی از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم را به اتهام نسل‌کشی، تحت پیگرد قانونی قرار داده و خواستار دستگیری آنها شده است. آمریکا که پیشتر از تصمیم دادگاه لاهه برای دستگیری «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه حمایت کرده بود، در واکنش به تصمیم دیوان لاهه برای دستگیری نتانیاهو، توانایی و صلاحیت این دیوان را زیر سوال برد و مقامات آن اعلام کردند که از این دستور پیروی نخواهند کرد.

سوریه باید متحد و یکپارچه بماند

ریابکوف در ادامه گفت‌وگوی خود با شبکه آمریکایی گفت: «اهمیتی ندارد چه کسی زمام داری امور سوریه را برعهده بگیرد، روسیه معتقد است که سوریه باید مستقل، متحد و یکپارچه باقی بماند.»

وی افزود: «امیدوارم در سوریه وضعیتی نداشته باشیم که به معنای جدایی بخش‌هایی از سوریه از یکدیگر باشد.»

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، گفت: «اسرائیل باید به توافق ۱۹۷۴ پایبند باشد و تمامیت ارضی سوریه را نقض نکند.»

او همچنین گفت که یکی از چیز‌هایی که روسیه با آمریکا در میان گذاشته نگرانی مسکو درباره احتمال ظهور مجدد گروه تروریستی داعش در سوریه است.

ریابکوف همچنین گفت که مسکو آماده تبادل زندانیان تازه با واشنگتن است و افزود: «معاملاتی مانند این، رویکرد چند مرحله‌ای از هر دو طرف، از جمله در برخی موارد، عفو کسانی که در حال گذراندن مجازات هستند را شامل می‌شود.»

ریابکوف گفت، در حالی که او «نمی‌خواهد زودتر از موعد چیزی را پیشبینی کند»، گفت که چنین توافقاتی به بهبود روابط بین روسیه و ایالات متحده کمک می‌کند و افزود که توافق جدید «گامی سالم به جلو، به‌ویژه در آغاز دولت بعدی آمریکا» خواهد بود.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.