سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهاجرانی: افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست/ ملاحظات دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب

سخنگوی دولت گفت: ناترازی بنزین یک واقعیت است و آنچه مسلم است این است که افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست.

«فاطمه مهاجرانی» امروز سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در نشست خبری هفتگی خود با گرامیداشت روز دانشجو، گفت: به فرموده شهید بهشتی دانشجو موذن جامعه است، کسی است که مطالبه‌گری می‌کند و توان شنیدن در مسئولان را بالا می‌برد.

وی با یادآوری روز تکریم مادران و همسران شهدا، افزود: آنها بار زندگی را در نبود همسر و فرزند بر دوش کشیدند و در راه ایجاد فرهنگ شهادت در جامعه موثر بودند.

موضع‌گیری سخنگوی دولت درباره تحولات سوریه

سخنگوی دولت با اشاره به تحولات سوریه، تاکید کرد: ارتش سوریه برای جلوگیری از نظامیان، ناتوان بود و شاهد تغییر رژیم در سوریه بودیم. روابط ما با سوریه احترام به وحدت و تمامیت سرزمینی این کشور است و برای مردم سوریه آرزوی بهترین‌ها را می‌کنیم.

مهاجرانی بیان کرد: در حوزه فرهنگی و تمدنی اشتراکات فرهنگی بسیار و روابط دیرینیه‌ای با مردم سوریه داریم، امیدواریم آنچه اتفاق می‌افتد به خیر و صلاح مردم سوریه باشد.

وی با اشاره به بسته شدن پرونده انتصاب استانداران دولت چهاردهم، گفت: امیدواریم که طبق نکاتی که رئیس‌جمهور به استانداران گفتند که از ظرفیت‌های محلی استفاده کنید، استانداران در سایه شعار وفاق ملی از تمام ظرفیت‌های استانی بهره بگیرند و بتوانند مسائل استانی را حل کنند و شاهد وضعیت بهتری برای مردم ایران در اقصی نقاط کشور باشیم.

سخنگوی دولت درباره لایحه عفاف و حجاب، گفت: دولت برای اجرای این لایحه ملاحظاتی دارد و در حال گفت‌و‌گو و مذاکره است تا بتوانیم به جمع‌بندی برسیم. با توجه به اینکه این قانون درباره اجرای سبکی از رفتار است، باید بتوانیم به نتیجه مطلوب و موردنظر برسیم.

هزینه‌کرد‌ها در سوریه باتوجه به منافع ملی بود

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت چهاردهم درباره تحولات سوریه، تصریح کرد: درباره بسیاری از موضوعات در حاکمیت تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد و طبیعتا دولت‌ها با ملاحظاتی که حاکمیت در نظر دارد، مجری هستند. بسیاری از موضوعات تصمیم یک دولت نیست. در این موضوع نیز هزینه‌کرد‌ها با ملاحظه منافع ملی صورت گرفته است. 

وی افزود: تحولات سوریه را رصد می‌کنیم و برای ما، منافع ملی ایران مهم است و لذا روابط خود با کشور‌ها را بر پایه سه اصل مورد نظر رهبر انقلاب که همان عزت، حکمت و مصلحت پیش خواهیم برد. دفاع از اماکن مقدسه و دیپلماتیک و حفظ کرامت انسانی‌ها از جمله محور‌ها و ملاحظاتی است که همواره موردنظر ما است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا ایران تا کنون با گروه‌های مسلح مستقر در سوریه ارتباطی برقرار کرده است؟ تصریح کرد: تمام پیگیری لازم برای حفظ منافع ملی کشور در سوریه انجام خواهد شد، اما لازم است ثبات حداقلی در آن کشور وجود داشته باشد. تمام تماس‌ها و رایزنی‌ها به منظور حفظ منافع ملی و با درنظر داشتن شرایط انجام خواهد شد.

موضوع کالابرگ الکترونیک تا دهک هفتم در حال بررسی است

مهاجرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت برای ادامه طرح کالابرگ الکترونیک چیست؟ گفت: برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر دو راه وجود دارد؛ یک یارانه نقدی که پیش از این تجربه آن وجود دارد و دیگری اختصاص کالابرگ. در حال حاضر این تاکید وجود دارد که از پرداخت یارانه نقدی به سمت ارائه کالابرگ برویم چرا که بهتر می‌توان به خانواده‌های نیازمند کمک کرد. 

وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای کاهش فقر مطلق و بهبود توزیع درآمد برای اقشار کم درآمد تا دهک هفتم، در حال بررسی موضوع کالابرگ الکترونیک است و در واقع بسته‌های معیشتی و حمایتی هم در دستور کار است که چنانچه قطعی شود، ان‌شاءالله به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

سخنگوی دولت با اشاره به ناترازی بنزین، گفت: با این ناترازی‌ها مواجه شدیم، چون به فکر درمان نبودیم و فقط مُسکن زدیم. ناترازی بنزین یک واقعیت است و برای حل آن دو راهبرد داریم، یک، واردات و دوم، افزایش قیمت. آنچه مسلم است این است که افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست.

لایحه توسعه سواحل مکران پس گرفته شد

مهاجرانی همچنین با اعلام اینکه لایحه توسعه سواحل مکران به خاطر انجام اصلاحات پس گرفته شد، گفت: در اصلاحاتی که پیش رو خواهد بود مشارکت مردم، لنج‌داران و ساحل‌نشینان لحاظ نشده بود که در طرح جدید این موضوع در حال اضافه شدن است.

وی افزود: فراموش نکنیم که هیچ اقتصادی بدون مشارکت مردم شکل نخواهد گرفت.

سخنگوی دولت اظهار کرد: بازبینی سیاست‌ها در حوزه توسعه اقتصاد دریامحور در حال انجام است.

اجتماع حداکثری در بحث فیلترینگ نیاز است

مهاجرانی درباره مخالفت اعضای شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ، تاکید کرد: اختیارات رئیس‌جمهور بالاست، اما دولت، دولتِ وفاق است. قرار است اجماع کنیم نه اینکه لزوما دستور بدهیم. این از اختیارت رئیس‌جمهور است، اما در راستای وفاق به دنبال کسب اجماع حداکثری هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره کارویژه دولت برای اجرای قانون پاک و رفع آلودگی، گفت: موضوع آلودگی هوا از جمله موضوعاتی است که یکسری راهکار‌های کوتاه مدت و بلند مدت دارد مانند همه مسائلی که ما با آن مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه برخی از راهکار‌ها کوتاه مدت است، افزود: مانند اقداماتی از جنس زوج و فرد کردن و تعطیل کردن برخی از مراکز که برای کاهش آسیب صورت می‌گیرد، اما برخی از اقدامات، اقدامات بلند مدت است مانند خارج کردن ناوگان فرسوده و افزایش کیفیت سوختی که وجود دارد ـ چه در وسایل نقلیه متحرک و چه در نیروگاه‌ها و سایر اماکنی که نیاز به سوخت دارد ـ مانند کارخانه‌ها و صنایع سنگین.

ابراز امیدواری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق تولیدی در سال آینده

سخنگوی دولت با اعلام اینکه تنوع سبد انرژی و تمرکز بر انرژی‌های پاک، یکی از راهکار‌های جدی است که به عنوان راهبرد در دستور کار دولت قرار گرفته است، اظهار کرد: همانطور که قبلاً هم عرض کردم دولت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در دستور کار خود قرار داده و امیدوار هستیم که برای سال آینده به بهره‌برداری برسد.

مهاجرانی افزود: طبیعتاً در همین مسیر شناسایی منابع آلاینده و تمرکز بر کاهش آلایندگی جزء دستوراتی است که برای کاهش آلودگی و دادن هوای پاک به مردم در دستور کار است.

وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون نحوه ارتباط دولت با منتقدان، اظهار کرد: اصولاً اینکه رئیس‌جمهوری اعلام آمادگی کند که مرا به چالش بکشید، نشان از توانمندی، صراحت، صداقت و شفافیت رئیس‌جمهور دارد و باید از رئیس‌جمهور قدردانی کرد که این فضا را باز می‌کند و اجازه می‌دهد مجریان تلویزیون این گونه راحت و خیلی اوقات با تکرار واژه‌ها از رئیس‌جمهور سوال کنند.

سخنگوی دولت افزود: بیشتر از هر کس، مردم لمس می‌کنند که چه چیزی تحویل گرفته شده است، به جهت اینکه سواد مردم در طول سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده و مردم خیلی خوب می‌دانند که موضوع تورم موضوع یک شبه‌ای نیست؛ تورم با سرمایه‌گذاری رابطه کاملاً مستقیم دارد.

مهاجرانی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم همه کسانی که فرصت خدمت پیدا می‌کنند، دلسوزان نظام هستند؛ از این رو تلاش بر این است که آزاد و شفاف گفت‌و‌گو‌هایی صورت بگیرد. اگر هم لازم شد توضیحاتی وجود دارد که در صورت نیاز اعلام خواهد شد.

تلاش می‌کنیم وعده ساخت مسکن دولت سیزدهم را عملیاتی کنیم

وی درباره برنامه و جدول زمانی تحویل مسکن ملی در دولت چهاردهم، گفت: براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، ۸۲۰ هزار متقاضی موثر تا کنون قرارداد بسته‌اند که از این تعداد ۳۹۷ هزار نفر قرارداد تسهیلات منعقد کرده‌اند که البته ۳۳ هزار واحد آن مربوط به دولت چهاردهم است.

سخنگوی دولت افزود: وعده ساخت مسکن در دولت سیزدهم همچنان در دستور کار است و دولت چهاردهم تلاش می‌کند که تمام تعهدات دولت‌ها اعم از سیزدهم یا چهاردهم را عملیاتی کند. زمین بسیاری از این مسکن‌ها هنوز آماده نشده است؛ دولت در حال برنامه‌ریزی است که ابتدا زمین‌ها را آماده کند و سپس اقدامات اجرایی آن انجام خواهد شد.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳، ۸۴.۳ درصد وام‌ها مربوط به کسب و کار‌ها بود و ۱۵.۷ درصد مربوط به اشخاص و خانوار‌ها است و با توجه به افزایش وام‌های تکلیفی، در آبان ۱۴۰۳، ۲۳ درصد وام‌ها به خانوار و ۷۶ درصد به کسب و کار‌ها اختصاص یافته است و لذا شاهد افزایش پرداخت وام به افراد هستیم. در این راستا دولت تلاش می‌کند که برای حفظ اقتصاد بنگاه‌های کوچک و کسب‌وکارها، با استفاده از ابزار‌های متنوع دیگری به حمایت از آنها بپردازد.

واکنش سخنگوی دولت به سرانجام قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین

وی درباره درباره قرارداد ایران و چین، گفت: برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است و در حال حاضر در حال گفت‌و‌گو بر روی کلیات آن هستیم. در براساس منافع ملی و منافع مردم با همه کشور‌ها در حال گفت‌و‌گو هستیم، در عین حال که مراودات اقتصادی خوبی با چین نیز داریم.

سخنگوی دولت درباره واکنش دولت نسبت به فرد هتاک به رئیس‌جمهور، گفت: برای برخورد با مسائلی از این دست دو رویکرد وجود دارد. یکی، قضایی و حقوقی و دیگری، اخلاقی و اقناع. رویکرد دولت اجتناب از پیگیری حقوقی و قضایی است. حفظ حرمت رئیس‌جمهور اسلامی ایران یقینا لازم است، اما در عین حال دولت کار‌های خیلی مهمتری برای رفع گرفتاری‌های مردم دارد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دولت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با کنکوری‌ها را قانون می‌داند؟ گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به مثابه قانون است و از آنجایی که خود رئیس‌جمهور، رئیس این شورا هستند مانند بسیاری از شورا‌های عالی طبیعتاً با توجه به کار‌های کارشناسی و تصمیماتی که دبیر در دستور کار قرار داده، تصمیمات اتخاذ شده است.

سخنگوی دولت افزود: همانطور که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد تا کنکور ۱۴۰۵ تصمیمات تغییری نمی‌کند، مگر اینکه بخواهند تغییراتی را اعمال کنند.

مهاجرانی با بیان اینکه در ارتباط با کنکور، دو سه موضوع داشتیم، اظهار کرد: نخست، موضوع کنکور کارشناسی ارشد و دکتری بود که این موضوع مرتفع شد. موضوع دیگر، تاثیر معدل است که به دنبال آن هستند. طبق اعلام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مصوبه باید در شهریور هر سال تعیین تکلیف می‌شد و در شهریور ۱۴۰۳ برای کنکور ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شده است.

بازگشت اساتید اخراجی به کجا انجامید؟

وی در پاسخ به سوالی درباره بازگشت همه اساتید اخراج شده به دانشگاه، اظهار کرد: رویکرد وزارت علوم، دانشگاه‌ها و دولت چهاردهم این است که صدای بی‌صدایان و کسانی که اخراج شده‌اند و آسیب دیده‌اند باشد و کارگروه‌هایی به این منظور تشکیل شده و موضوع را بررسی می‌کنند و کار در جریان است. برخی از این افراد که سرشناس‌تر بودند و بیشتر مورد توجه بودند به کار بازگشتند، اما برخی دیگر هنوز به کار بازنگشته‌اند و کارشان در جریان قرار دارد.

سخنگوی دولت درخصوص تغییر روسای دانشگاه‌ها، بیان کرد: سیاستی که دولت دنبال می‌کند این است که اگر کسانی کارآمدی کافی داشته‌اند و توانسته‌اند اجماع و عملکرد مثبتی ایجاد کنند لزوماً به دلیل اینکه منصوب دولت دیگری بودند، جابه‌جا نشوند.

مهاجرانی تاکید کرد: اتفاقاً این یک رویکرد معنادار و درستی است، زیرا رویکرد ما لزوماً سیاسی نیست، رویکرد دولت وفاق رویکرد عملکردی است. ما در دولت‌های قبل شاهد این موضوع بودیم که صرفاً به دلیل وابستگی به جناحی خاص تغییرات صورت می‌گرفت، در حالی که بر روی عملکرد افراد کمتر ارزیابی انجام می‌شد.

وی تصریح کرد: آن چیزی که امروز در دستور کار وزارت علوم قرار دارد، این است که عملکرد افراد و نه وابستگی‌شان به دولت قبل را بررسی می‌کند.

سخنگوی دولت گفت: البته دولت قبل هم منتخب مردم بود و طبیعتاً دولتی بود که تلاش خود را انجام داد، اما سیاستِ وزارت علوم، بهبود عملکرد است تا بتواند شاهد تربیت نیروی انسانی ماهر و وفاداری باشد که منجر به بهبود وضعیت کشور شود.

باید با مردم حرف زد و با مردم حرکت کرد

سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از تحلیل‌هایی که می‌شود درباره سقوط بشار اسد مطرح کرد، این بود که با مردم گفت‌و‌گو نکرد و قدرت مردم را به اندازه کافی درک نکرد، اظهار کرد: البته ارتش نیز دچار بی عملی شد. باید با مردم حرف زد، با مردم حرکت کرد و با مردم پیش رفت، به ویژه در حوزه اقتصاد که ذره‌ای در آن تردید نیست.

مهاجرانی تصریح کرد: نباید کاری کنیم که معیشت مردم تحت تاثیر قرار بگیرد. دولت نسبت به افزایش قیمت‌ها آگاه است و تلاش می‌کند که اوضاع را کنترل کند، اما موضوعاتی مثل تورم، مربوط به یک ماه و صد روز نیست و برای حل آنها باید برنامه درازمدت داشته باشیم، باید سرمایه‌گذاری را افزایش و تورم را کاهش دهیم، از این رو با همه این ملاحظات و تاکید رئیس‌جمهور بر سفره و معیشت مردم تلاش می‌کنیم که تورم از میانگین افزایش حقوق که ۲۸ درصد است، بیشتر نباشد و در این مسیر به سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش بهره‌وری نیاز داریم تا بتوانیم افزایش رشد اقتصادی هم داشته باشیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: رهبر انقلاب چندین سال است که «شعار سال» را با رویکرد اقتصاد و تولید نامگذاری می‌کنند و تاکید ایشان نیز بر همین مساله است که هرگاه اقتصاد و تولید رونق پیدا کند، وضعیت معیشت مردم نیز بهتر خواهد شد؛ امیدواریم که با سیاست‌هایی که دولت اتخاذ می‌کند و با همسویی در قوا و همکاری خوبی که مجلس و دستگاه قضا با دولت دارند، شاهد بهبود اوضاع اقتصادی کشور باشیم.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.