سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عبدالباری عطوان تحلیل کرد؛

غافلگیری‌های بسیاری در راه است/ راز تسلیم ناگهانی ارتش سوریه

تحلیلگر جهان عرب به واکاوی تحولات پس از سقوط دمشق به دست مخالفان سوری پرداخت و نوشت که این اوضاع در برهه کنونی کاملا مبهم و غافلگیری‌های بسیاری در همه زمینه‌ها در راه است.

به نقل از رای الیوم، «عبدالباری عطوان» افزود: روند تحولات قبل و بعد از سقوط پایتخت سوریه به دست مخالفان مسلح بسیار سریع پیش رفت، زیرا ارتش سوریه تصمیم به درگیری خونین نگرفت و در برابر دشمن سه گانه و برنامه‌ای که بسیار خوب در اتاق‌های تاریک در واشنگتن، آنکارا و تل آویو طراحی شد، خود را تسلیم کرد.

وی با اشاره به اعلام مقامات روس درباره رسیدن بشار اسد و خانواده اش به مسکو و اعطای پناهندگی سیاسی به آنها، گفت: تحولات غافلگیرکننده‌ای که جریان دارد، شروع ماجراست و شاید غافلگیری‌های بسیاری در همه زمینه‌ها در راه باشد.

سردبیر رای الیوم ادامه داد: سوریه جنگلی از سلاح است و بعید نیست که تسلیم ناگهانی صرفا مانوری باشد مشابه آنچه در عراق پس از فروپاشی ارتش آن در برابر حمله آمریکا رخ داد و هدف باز استقرار و آمادگی برای مقاومت علیه اشغالگران باشد.

عطوان تصریح کرد: سقوط دمشق به مثابه خنجری کشنده علیه روسیه و سران آن است و قدرت جدید در سوریه هیچ دوستی با آن برقرار نخواهد کرد و آن را شریک نظام مخلوع این کشور می‌داند که جنگنده هایش بمباران ادلب، حلب، حماه و حمص را متوقف نکردند و این بمباران نقش زیادی در بازپس گیری بیشتر شهر‌ها و روستا‌هایی ایفا کرد که مخالفان مورد حمایت آمریکا، اروپا و ترکیه بر آن مسلط شدند.

این تحلیلگر نوشت: ما نمی‌دانیم طرح بشار اسد برای مرحله آتی چیست، آیا به دنبال آرامش و کناره گیری از فعالیت سیاسی است یا از مسکو و تبعیدگاهش، مقاومتی را مدیریت خواهد کرد؟ طی روز‌های گذشته برخی کشور‌های حامی اسد و در راس آن روسیه به او پیشنهاد داده‌اند که دولت در تبعید را تشکیل دهد.

وی اضافه کرد: ما صحت این اخبار را نمی‌دانیم و پیش بینی تحولات آتی سوریه دشوار است، زیرا یکروز بیشتر از سقوط دمشق و پناهندگی سیاسی بشار اسد به مسکو نگذشته، اما آنچه می‌توان گفت که اوضاع سوریه در برهه کنونی کاملا مبهم و دمشق و شهر‌های بزرگ سوریه در معرض جنگی است که گروه‌های مخالف مسلح سوری به نیابت از آمریکا و ترکیه و کشور‌های عربی دیگر پیش می‌برند و این برعکس جنگ آمریکا در سال ۲۰۰۳ است که بیش از ۱۶۰ هزار نظامی آمریکایی در آن مشارکت داشتند و «پل برمر» حاکم نظامی در دوره انتقالی بود.

عطوان بیان کرد: متاسفانه با «بنیامین نتانیاهو» اختلاف نظر نداریم که گفت «سقوط دمشق و فروپاشی نظام حاکم بر آن روزی تاریخی و پیروزی بزرگی برای اسرائیل است»، دمشق نگین تاج مقاومت و حامی اصلی مساله فلسطین و مخالف سرسخت عادی سازی با رژیم صهیونیستی بود.

سئوال مطرح این است که آیا جشن نتانیاهو پس از سقوط هم ادامه دار خواهد بود؟ پاسخ به این سئوال را به روز‌ها و ماه‌های آتی موکول می‌کنیم.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.