باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - جمشید سلامزاده، معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «تداخلات دارویی یکی از موضوعات مهم در نظام سلامت محسوب می شوند. با افزایش مصرف تعداد اقلام دارویی، موضوع تداخلات دارویی نیز بیشتر خواهد شد و این مسئله به خصوص در زمانی که افرادی مانند سالمندان بیماریهای متعددی دارند و داروهای مختلفی باید مصرف کنند، بیشتر دیده میشود.»
جمشید سلامزاده گفت:« همکاران پزشک باید احتمال همه تداخلات دارویی در هنگام تجویز دارو را در ذهن داشته باشند. این موضوع گاهی میسر نیست. با استفاده از هوش مصنوعی در هنگام تجویز دارو تداخلات دارویی به پزشک با آلارم هشدار یادآوری شده و داروی جایگزین معرفی خواهد شد.»
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد:« برای جلوگیری از عوارض احتمالی دارویی می شود از هوش مصنوعی به خوبی استفاده کرد و در این خصوص سامانههایی طراحی شدهاند. از هوش مصنوعی برای نسخه نویسی بیماران نیز میتوان استفاده کرد؛ اما باید اطلاعات دارویی و حتی بیماریها در سامانه مد نظر بارگذاری شده باشند.»
جمشید سلامزاده توضیح داد بیمارانی که از وضعیت وخیمتری برخوردار بوده یا رژیم غذایی خاصی دارند، مسلما داروهای خاص و متنوعی برای بهبودیشان مصرف میکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: « با طراحی و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی ژنوم انسانها میتوان به این سمت حرکت کرد که برای بیماری هر فرد یک داروی خاص تجویز شود.»