باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - هادی خانی، معاون وزیر و دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم، با بیان اینکه ایران خیلی دیر به حاکمیت رمز ارز ورود کرده است گفت: امیدواریم با تصمیمات درست و کم هزینه به اهداف مد نظر برسیم.
وی با بیان اینکه نحوه مدیریت رمز ارزها و چالشهایی که دارد یکی از بحثهای داغ کشورهای مختلف در اجلاسها به شمار می رود گفت: کشورها بر این موضوع تاکید دارند که این حوزه برای دنیا یک فرصت جدید برای نظام پولی و مالی دنیاست و تمام رخدادها در کنار آن اتفاق میافتد. اما نقاط ضعف و تهدیدهایی هم وجود دارد و باید مدیریت شود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید به یک بلوغ فکری برسیم بعد بلوغ سیستم، تاکید کرد: کشور ما خیلی دیر به حاکمیت رمز ارز ورود کرده است، اما امیدواریم با تصمیمات درست و کم هزینه به اهداف مد نظر برسیم.
او بیان کرد: در موضوع رمز ارز مردم جلوتر از حاکمیت بودند. اما همین که ورود کردیم خوب است ما خودمان را باید اول به مردم برسانیم، بعد به وضع قوانین و بایدهای موجود رسیدگی کنیم. یکی از ویژگیهایی که رمز ارز دارد ارزش آن توسط حاکمیت تعیین نمیشود، اما این هم فرصت است هم تهدید. امیدواریم با رسمیت دادن بانک مرکزی به رمز ارزها در راستای فرهنگ سازی و آگاه سازی آن تلاش شود.
خانی با بیان اینکه در این حوزه مشکلاتی وجود دارد که هزینههای حاکمیت و کشور به خصوص مردم را در استفاده و بهره برداری از رمز ارز افزایش میدهد افزود:اکنون برخی کشورهای اروپایی و برخی از کشورهای آسیایی نگران این موضوع هستند. چرا که بازار رمز ظرفیت و استعداد آن را دارد که مجرمین از این ظرفیت استفاده گستردهتری کنند و بر روی موضوع پولشویی و حمایت مالی تروریسم FATF تمرکز زیادی کنند و یکی از موضوعات داغ این نهاد رمز ارزهاست و چالش جدی بر روی این موضوع در سایر کشورها ایجاد شده است؛ بنابراین در ملاحظات داخلی خودمان و بحث رمز ارزها به قوانین فرامرزی هم باید توجه شود تا بتوانیم از مزایای آن بهره ببریم.
وی تاکید کرد: کشور هم اکنون دچار یک ذوق زدگی برای بازار رمز ارزها هستیم که این یک فرصت خیلی خوبی است. اما همزمان در بسیاری از کشورها نگرانیهایی منعکس میشود و خاص یک کشور نیست البته ما در این حوزه خیلی عقب هستیم و خیلی هم دیر شروع کردیم. باید بپذیریم در مقایسه با دنیا تو در موضوع هم در شناسایی و مدیریت فرصتهای عقب هستیم و حتما توصیه میکنم با دوستانی که در این موضوع تخصص و کارشناسی هستند تعامل کنیم.
معاون وزیر اقتصاد یادآور شد: به عنوانمثال ژاپن یکی از کشورهای پیشرو در این موضوع است هم در بحث مقرره نویسیاش و هم بحث کنترل فرصتها و تهدیدهای این موضوع پیشرو هست. ما هم تلاش میکنیم که مرکز مالی نقش خودش را در این موضوع درست تعریف کند و درست هم بازی کند تحلیل دقیق فرصتها و تحلیل دقیق تصمیمگیری درست ارائه شود. به شیوهای که موضوع هیجانی و یا احساسی نشود و بعد به حال خودش رها شود و آسیب بزند.