باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - نشست خبری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با شعارِ «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» در محل سالن خلیج فارس نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در این نشست با بیان این که اگر پیشرفت در شرکت مخابرات اتفاق بیفتد، تحول در کل صنعت ICT نیز حاصل خواهد شد، مطرح کرد: «نگاه سنتی مبتنی بر سرویسگرایی جای خود را به هوش مصنوعی و سرویسهای ارتباطی داده است. در صورتی که در بخش ارتباطات ضعف وجود داشته باشد، ارائه خدمات بهویژه در حوزه هوش مصنوعی با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین، توسعه این زیرساختها باید با جدیت ادامه یابد.»
محمد جعفرپور، محورهای توسعه فیبر نوری، توسعه شبکههای انتقال استانی و ارائه سرویسهای مبتنی بر پردازش ابری را ۳ محور اصلی توسعه مخابرات دانست و توضیح داد: «مخابرات ایران برنامه دارد سالانه یک میلیون خط فیبر نوری (FTTx) ایجاد کند و در این مسیر از حداکثر ظرفیت تولیدات داخلی بهره خواهد برد. پروژه توسعه شبکه انتقال در استان خراسان رضوی نیز ظرف ۸ ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. این پروژه در استانهای اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی نیز در حال اجراست و تمامی این اقدامات با اتکا به توان بومی انجام میشود.»
مدیرعامل مخابرات ایران درباره سرویسهای مبتنی بر پردازش ابری افزود: «ابر مخابرات ایران را در تلکام راهاندازی خواهیم کرد. این سامانه پردازش ابری با هدف ارائه سرویسهای گسترده خانگی و سازمانی ایجاد شده و ظرفیت بومیسازی کاملی دارد. این پروژه امکان مهاجرت از سرویسهای قدیمی به سرویسهای جدید را فراهم کرده و ظرفیتهای جدیدی برای توسعه مراکز داده ایجاد میکند.»
مدیرعامل مخابرات ایران همچنین با تاکید به تمرکز بر هوش مصنوعی گفت: «این فناوری در سال آینده و همزمان با نمایشگاه تلکام قابل بهرهبرداری خواهد بود. در حال حاضر، تمرکز اصلی ما بر پایدارسازی زیرساختهای مخابراتی است.»
محمد جعفرپور درباره بهبود خدمات مخابرات عنوان کرد: «موضوع افزایش کیفیت سرویس و ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده و خدمات پس از فروش به مشتریان را در دستور کار داریم. ساز و کار جدیدی در حال پیاده سازی است که فکر میکنم از اوایل سال ۱۴۰۴ بتوانیم آن را اجرایی کنیم.»
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: «مخابرات منطقه تهران تفاهمنامهای با مدیریت نمایشگاه منعقد کرده است که بر اساس آن تمام سالنهای نمایشگاه به فیبرنوری مجهز شوند. در نمایشگاه تلکام و نمایشگاههای بعد از آن امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت ایجاد خواهد شد. علاوه بر این قرار است سرویسهای خوبی به گیمرها ارائه کنیم که قبلا وجود نداشته و در دنیا هم به صورت معدود ارائه میشوند. رونمایی از این سرویسها در نمایشگاه تلکام خواهد بود.»
داوود ادیب، رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران نیز در این نشست خبری مطرح کرد: «نمایشگاه تلکام قرار است ۳ تا ۶ دی با شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی برگزار شود. در این نمایشگاه ۱۴۸ شرکت مستقل حضور دارند و حدود ۵۰ شرکت هم در پایونهای پارک علم و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی حضور پیدا میکنند.»
رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران افزود: «ارتقای دانش فناوری و تبادل اطلاعات روز در موضوعات نمایشگاه و معرفی آخرین دستاوردها، توانمندیها و پیشرفتهای ایران در زمینه اطلاعات و ارتباطات و ارتقای سطح مبادلات تجاری ایران در جهت توسعه صادرات غیر نفتی این کشور از اهداف این نمایشگاه است.»
به گفته داوود ادیب، ۳۰ محصول فناورانه با رویکرد هوش مصنوعی در این نمایشگاه رونمایی میشوند.
داوود ادیب در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره حضور شرکتهای خارجی توضیح داد: « در این نمایشگاه از ۱۴۸ شرکت مستقل، ۱۰ شرکت خارجی هستند که کشورهایی از جمله عراق، روسیه، ارمنستان، افعانستان و قزاقستان در نمایشگاه حضور دارند.»