سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحلیلگر عراقی: بحران سوریه خطرناک‌تر از لبنان و فلسطین است

یک تحلیلگر عراقی با بیان اینکه بحران سوریه خطرناک‌تر از مساله لبنان و فلسطین است تاکید کرد که اتفاقات سوریه یک مساله داخلی نیست.

مصطفی الناجی، تحلیلگر امور سیاسی عراقی در گفت‌و‌گو با شبکه العهد تاکید کرد که بحران سوریه خطرناک‌تر از اتفاقات لبنان و فلسطین است و برای عراق و منطقه نگران کننده است.

وی گفت: تلاش دیپلماتیک دولت عراق امری مثبت است و نشان دهنده نگرانی نسبت به پیشروی تروریست‌ها است. کشور‌های منطقه باید بر مشروعیت دولت سوریه تاکید کنند تا مانع گسترش پیشروی تروریست‌ها شوند.

مصطفی الناجی افزود: عراق برای متوقف کردن اتفاقات سوریه از طریق اقدامات دیپلماتیک امتیازات متعددی دارد و این کشور با تمام کشور‌ها ارتباط دارد. بهتر بود که از روسیه نیز دعوت می‌شد تا در نشست وزرای خارجه سوریه و ایران در بغداد شرکت کند تا قدرت این نشست بیشتر شود.

این تحلیلگر عراقی گفت: آنچه در سوریه رخ می‌دهد یک مساله داخلی نیست، زیرا ترکیه، آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشور‌های خلیج (فارس) دخالت آشکار در این مساله دارند. دعوت از دولت عراق برای عدم دخالت در امور داخلی سوریه موضع مشروع و ملی نیست.

گفتنی است؛ گروهک‌های تروریستی و معارضین مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذرماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشور‌ها و ورود نیرو‌های تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

ژنرال عباس، وزیر دفاع سوریه پنجشنبه شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشور‌ها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

تجرکات نظامی تروریست‌ها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد، زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضاء شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشور‌های ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های مخالف دولت اسد قرار دارد.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون‌ریزی، گروه‌های مسلح مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.