سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هاشمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

معافیت‌های مالیاتی بودجه؛ گامی به‌سوی عدالت و حمایت از اقشار ضعیف

نماینده مجلس گفت: معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران با درآمد پایین افزایش می‌یابد و این تدبیر، راهکاری برای کاهش فشار اقتصادی بر اقشار ضعیف است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره معافیت‌ها و اصلاحات مالیاتی بودجه ۱۴۰۴ و نقش آن در حمایت از اقشار ضعیف و تقویت تولید گفت: یکی از ابزار‌های حمایت از قشر حقوق‌بگیر و کارگران، افزایش معافیت‌های مالیاتی است، چون این اقدام به‌ویژه در شرایطی که امکان افزایش حقوق‌ها به‌تناسب تورم وجود ندارد، می‌تواند از فشار مالی بر این گروه بکاهد. 

وی ادامه داد: امسال پیشنهاد شده که حقوق‌های بالای ۲۴ میلیون تومان مشمول مالیات بیشتری شوند، درحالی‌که معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران با درآمد پایین افزایش می‌یابد و این تدبیر، راهکاری برای کاهش فشار اقتصادی بر اقشار ضعیف است.

نماینده بشاگرد، جاسک، رودان، سیریک و میناب در مجلس درباره شناسایی منابع جدید مالیاتی افزود: یکی از چالش‌های نظام مالیاتی، شناسایی دقیق درآمد‌های مشمول مالیات است. متأسفانه برخی از مشاغل از ابزار‌هایی مانند کارت به کارت یا پرداخت‌های غیرشفاف برای فرار مالیاتی استفاده می‌کنند که دولت با تقویت سامانه‌های فروش و شفاف‌سازی تراکنش‌ها می‌تواند این مشکل را تا حد زیادی حل کند علاوه بر این، باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد تا مردم مالیات را نه به‌عنوان بار مالی بلکه به‌عنوان مشارکت در سازندگی کشور درک کنند.

وی به اقدامات حمایتی دولت برای تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: کاهش مالیات بخش تولید به میزان پنج درصد ازجمله اقداماتی است که برای تشویق سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است و این کاهش مالیاتی در کنار تسهیلات مالی، رفع موانع صادرات، تأمین مواد اولیه و ارائه انرژی با قیمت مناسب می‌تواند به رونق تولید کمک کند، اما مهم‌ترین عاملی که می‌تواند تولیدکنندگان را به سرمایه‌گذاری تشویق کند، ایجاد ثبات اقتصادی است و اگر سرمایه‌گذار بداند شرایط اقتصادی قابل پیش‌بینی است، با اطمینان بیشتری در بخش تولید فعالیت می‌کند. 

هاشمی در پایان ضمن تاکید بر ایجاد تعادل میان عدالت مالیاتی و تامین منابع دولتی اظهار کرد: هدف اصلی این اصلاحات، حمایت از اقشار ضعیف، شفاف‌سازی درآمدها، و افزایش رضایتمندی عمومی است و امیدواریم با اجرای این برنامه‌ها، نظام مالیاتی کشور به‌سوی عدالت و بهره‌وری بیشتر حرکت کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.