سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صفر تا صد ماجرای حکومت نظامی در کره جنوبی

رئیس‌جمهور کره دیشب در اقدامی بی‌سابقه در این کشور حکومت نظامی اعلام کرد که جرقه بزرگ‌ترین بحران سیاسی چند دهه اخیر سئول به شمار می‌آید.

رئیس‌جمهور کره دیشب در یک اقدام عجیب و بی‌سابقه، جلوی دروبین تلویزیون اعلام حکومت نظامی کرد و گفت که این اقدام را برای «محافظت از کشورش در برابر تهدید کمونیست‌های کره شمالی و از بین بردن عناصر ضددولتی» انجام می‌دهد.

او در این سخنرانی، مخالفان خود در پارلمان را نیز به حمایت از کره شمالی متهم کرد و از تلاش‌های آنها برای استیضاح و محدود کردن قدرت خود گلایه کرد.

اما چرا «یون سوک یول» با این تصمیم غافلگیرکننده، بزرگ‌ترین بحران سیاسی چند دهه اخیر را در کشوری که چهارمین قدرت اقتصادی آسیا به شمار می‌رود، رقم زد؟

برخی تحلیلگران بین‌الملل، دلیل این تصمیم را عدم محبوبیت «یون سوک یول» در جامعه کره و فشار روزافزون احزاب مخالف بر او می‌دانند. در واقع، آنان معتقدند که یول با این تصمیم سعی داشت خود را از وضعیتی که احزاب مخالف برای او ایجاد کرده‌اند، نجات دهد، اما شکست خورد.

«یون سوک یول» دو سال و نیم پیش با یک اختلاف هفت دهم درصدی توانست رقیبش را در انتخابات شکست دهد؛ یعنی از همان ابتدا که رئیس‌جمهور شد، یک محبوبیت‌شکننده داشت و اکنون نیز میزان محبوبیتش زیر ۳۰ درصد است.

به همین دلیل، رئیس‌جمهور کره بخاطر رای شکننده‌اش در انتخابات از همان اول با احزاب مخالف کشمکش داشت. مخصوصا با حزب اصلی مخالف دولت یعنی «حزب دموکراتیک» و این کشمکش امروز هم در موضوعات مختلف ادامه دارد.

یکی از انتقاداتی که از ابتدا به «یون سوک یول» وارد بوده این است که بحث اقتصاد و رشد اقتصادی را نتوانسته به آن شکلی که کره‌ای‌ها انتظار دارند پیش ببرد تا حدی که مردم کره امروز نسبت به مسائل معیشتی اعتراض دارند و گرانی‌ها بیشتر از قبل شده است. 

اما یکی از موضوعاتی که پایه اصلی چالش‌های دولت و شخص رئیس‌جمهور با احزاب مخالف و همینطور افکار عمومی به شمار می‌رود، دخالت‌های بی‌مورد و بسیار زیاد «بانوی اول» (همسر رئیس‌جمهور) در امور رسمی کشور است تا جاییکه می‌توان گفت بخشی از عدم محبوبیت رئیس‌جمهور و انتقاداتی که به او وارد می‌شود به خاطر همین دخالت‌هاست.

نقطه اوج کشمکش‌ها بین دولت کره و احزاب مخالف هم انتخابات پارلمانی ۲۰۲۴ بود که در این انتخابات حزب حاکم باخت و حزب مخالف اکثریت پارلمان را در دست گرفت و چالش حزب حاکم با احزاب مخالف در صحن پارلمان بیشتر از قبل شد.

البته به چالش‌های «یون سوک یول» باید به قدرت رسیدن دوباره ترامپ را هم اضافه کرد. کره‌ای‌ها در حوزه سیاست خارجی به شدت نگران بازگشت دوباره ترامپ به قدرت و تلاش دوباره او برای بهبود روابط با کره شمالی بودند و از این رو، به صورت کاملا آشکار تمایل داشتند که دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز شوند.

به همین خاطر، «یون سوک یول» در یک اقدام غیرمنتظره با حضور در مقابل دوربین تلویزیون، اعلام حکومت نظامی کرد تا شاید از این طریق با وارد کردن ارتش به میدان و توقف فعالیت پارلمان بتواند مخالفان خود را که اکثریت پارلمان را در اختیار دارند به بهانه تهدید کره شمالی از ادامه فشارها بر دولت و پیش بردن فرایند استیضاح بازدارد.

اما پارلمان کره جنوبی حدود ساعت یک نیمه‌شب جلسه اضطراری تشکیل داد و تصمیم رئیس‌جمهور را با استناد به قانون اساسی لغو کرد و رئیس‌جمهور هم مجبور به تبعیت از این تصمیم شد تا نه تنها به موفقیتی در مقابل مخالفان خود دست نیافته باشد بلکه زمزه‌های استیضاح او در پارلمان هم بلندتر از قبل به گوش برسد؛ و جالب‌تر اینکه دیشب که رئیس‌جمهور کره اعلام حکومت نظامی کرد حتی حزب خودش هم با او مخالفت کرد و این یعنی اینکه «یون سوک یول» برای اتخاذ تصمیمات بزرگ حتی در حزب خودش هم دیگر پشتوانه لازم را ندارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۴ آذر ۱۴۰۳
مثل دعوای دخترانه بود