سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید محصولات شیلات در سند امنیت غذایی به۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتن می‌رسد

معاون وزیر جهاد گفت: براساس سند امنیت غذایی تولید محصولات شیلات باید به ۲.۶ میلیون تن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات کشور در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهی‌گیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته گفت: امنیت غذایی، بر اساس فرمان مقام معظم رهبری، یکی از اولویت‌های اصلی کشور است، همان‌گونه که رویکرد سازمان خواربار و کشاورزی جهانی بر تأمین غذای مردم و بقای بشر با تمرکز بر آب استوار است، ما با توجه به موقعیت جغرافیایی خود، باید از ظرفیت‌های ساحلی و دریایی بهره‌برداری بیشتری کنیم.

به گفته او، ایران، به‌عنوان چهلمین کشور دارای دسترسی ساحلی در میان ۱۸۰ کشور، از پتانسیل‌های بالقوه‌ای برای ارتقای امنیت غذایی برخوردار است. این موضوع مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند و برای دستیابی به این هدف، نیازمند همدلی، هم‌افزایی و مشارکت تمامی اقشار جامعه هستیم.

 حسینی ادامه داد: حرکت در این مسیر بدون همکاری و همبستگی ملی ممکن نخواهد بود و سازمان شیلات آماده است تا با برنامه‌ریزی دقیق و تعامل گسترده، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

رئیس سازمان شیلات با اشاره به قدرت مانور صنعت شیلات در تأمین محصولات غذایی و تولید پروتئین در اقلیم‌های گوناگون بیان کرد: این صنعت را به یکی از ارکان کلیدی امنیت غذایی تبدیل کرده است. این توانمندی شیلات باعث شده که سازمان خواربار و کشاورزی جهانی تا سال ۲۰۵۰، آن را به‌عنوان یکی از راه‌حل‌های نجات‌بخش معرفی کند.

حسینی افزود: سه عامل اصلی، شیلات را به جایگاهی راهبردی در تأمین غذای جهانی رسانده است، اول، تولید پایدار پروتئین دریایی؛ دوم، ارزش تغذیه‌ای آبزیان و سوم توانایی این صنعت در سازگاری با شرایط متغیر اقلیمی است که این ویژگی‌ها، اهمیت توسعه و سرمایه‌گذاری در این حوزه را دوچندان کرده است.

او بر لزوم توجه به ظرفیت‌های داخلی برای ارتقای تولید و بهره‌وری در صنعت شیلات تأکید کرد و گفت: استفاده از این فرصت‌ها نه‌تنها امنیت غذایی کشور را تضمین می‌کند، بلکه می‌تواند نقشی مؤثر در تحقق اهداف جهانی در این زمینه ایفا کند.

معاون وزیر جهاد ادامه داد:  سال گذشته یک میلیون و ۴۱۸ هزارتن محصولات شیلاتی در کشور تولید شد که در سند امنیت غذایی باید به ۲.۶ میلیون تن برسانیم.

او با بیان اینکه ایران دارای ۵ هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل است، افزود: امنیت غذایی در این بخش هم در سایه وفاق ملی و مشارکت مردم محقق می‌شود.

 به گفته حسینی،فائو مکلف کرده تا سال ۲۰۵۰ میلادی برای نجات بشر از قطعی غذا از طریق شیلات اقدام شود چراکه آبزی پروری جزء پروتئین‌های کم آب‌بر است و از طرفی حوزه آبزیان اثر کمتری در گازهای گلخانه‌ای دارد.هم سلامت و قدرت جذب پروتئین آبزیان نسبت به سایر پروتئین اهمیت بیشتری دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رشد تولید محصولات شیلات طی ۴ دهه افزود: حجم تولید از ۳۵ هزار تن پیش از انقلاب به ۱.۴ میلیون تن رسید و پیش بینی شده تا پایان برنامه هفتم به ۱.۸ میلیون تن برسد.

اوافزایش آبزی‌مصرفی از طریق ارزان‌سازی و فرهنگ‌سازی را از دیگر راهبردهای سازمان شیلات ایران اعلام کرد و افزود: در حال حاضر متوسط سرانه مصرف آبزیان در ایران حدود ۱۴.۱ کیلو گرم بوده، درحالیکه در تهران با این تعداد جمعیت ۸ کیلو گرم است.

حسینی نمایشگاه شیلات ایران را در خاورمیانه و غرب آسیا بی نظیر دانست و گفت: هدف در رونق شیلات، توسعه سواحل است که تحقق این امر بدون مشارکت مردم شدنی نیست و از طرفی برای جذب ۳۰ همت سرمایه نیاز است.

گفتنی است، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته (IFEX۲۰۲۴) از ۱۳ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برقرار است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.