سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جایگاه ولایتی حضرت زهرا (س) در اندیشه اسلامی

حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار گفت: روایاتی وجود دارد که به وضوح مقام ولایتی حضرت زهرا (س) را نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی - حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار، کارشناس مذهبی، در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان به تبیین جایگاه ولایتی حضرت زهرا (س) در اندیشه اسلامی پرداخت. حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه ولایت در اندیشه اسلامی گفت: «ولایت در فرهنگ قرآنی و اسلامی دارای شئون و ابعاد مختلفی است. ولایت در نظام تکوین به معنای حق تصرف در عالم وجود و در نظام تشریع به معنای قانون‌گذاری و صدور احکام است. این مقام از آنِ خداوند است، اما اولیای الهی به اذن خداوند از این مقام برخوردار می‌شوند.»

وی افزود: «در نظام تکوین، خداوند به برخی از انسان‌های برگزیده اجازه داده است که با اذن الهی در امور عالم تصرف کنند. در نظام تشریع نیز پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) مرجعیت علمی و تبیین احکام را برعهده دارند. حضرت زهرا (س) نیز به دلیل مقام عصمت و ولایت الهی، از این جایگاه برخوردار بودند و این مسئله در آموزه‌های قرآنی و روایی به‌خوبی تبیین شده است.»

این کارشناس مذهبی در ادامه به نقش حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد و گفت: «حضرت زهرا (س) در زمان حیات خود با تمام وجود از ولایت امام علی (ع) دفاع کردند. خطبه فدکیه یکی از نمونه‌های بارز تلاش‌های ایشان برای روشنگری جامعه و دفاع از حق ولایت است. ایشان با شجاعت و بصیرت، جایگاه حقیقی ولایت را برای مردم تبیین کردند و این نقش بی‌بدیل در تاریخ اسلام باقی مانده است.»

حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار با استناد به روایات متعدد بیان کرد: «روایاتی وجود دارد که به وضوح مقام ولایتی حضرت زهرا (س) را نشان می‌دهد. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: خشم فاطمه، خشم من است و رضایت فاطمه، رضایت من. این روایت به‌خوبی بیانگر جایگاه ولایتی حضرت زهرا (س) و ارتباط معنوی ایشان با خداوند است. بر اساس این روایت، رضایت و غضب خداوند در گرو رضایت و غضب حضرت زهرا (س) است.»

تفاوت دیدگاه شیعه و اهل سنت در مورد ولایت حضرت زهرا (س)

وی در ادامه به تفاوت دیدگاه شیعه و اهل سنت پرداخت و گفت: «اهل سنت مقام عصمت و ولایت حضرت زهرا (س) را همانند شیعیان نمی‌پذیرند. با این حال، بسیاری از علمای اهل سنت به فضایل حضرت زهرا (س) اذعان دارند و ایشان را بانوی برتر و سرور زنان جهان می‌دانند. در حالی که شیعه مقام ولایت، مرجعیت علمی و حجیت ایشان را بر اساس منابع قرآنی و روایات معتبر به رسمیت می‌شناسد.»

حجت‌الاسلام شریعتی‌تبار در پایان سخنان خود بر اهمیت شناخت مقام ولایتی حضرت زهرا (س) تأکید کرد و گفت: «حضرت زهرا (س) الگویی برای همه مسلمانان در دفاع از حق و ولایت هستند و شناخت جایگاه ایشان می‌تواند در هدایت معنوی جامعه تأثیر بسزایی داشته باشد.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۴ آذر ۱۴۰۳
السلام علیک ایتها الصدیقه الشهیده فاطمه الزهرا
ام ابیها، کوثر قرآن، دخت پیامبر صل الله، همتای حیدر علیه السلام
جانم به فدایت
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۳
التماس دعا